FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua vrea 10 milioane de euro de la Berlusconi! » AC Milan negociază pentru transferul lui Chiricheş

Vlad Chiricheş ar putea ajunge coleg cu Ibrahimovici şi Boateng
Vlad Chiricheş ar putea ajunge coleg cu Ibrahimovici şi Boateng

Articol de - Publicat joi, 14 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iunie 2012 21:01

La 22 de ani de la transferul lui Hagi de la Steaua la Real Madrid şi la 12 de la cel al lui Mutu de la Dinamo la Inter Milano, urmează o nouă mutare mare: Milan îl vrea pe Chiricheş.

Milan negociază cu PSG pentru Thiago Silva contra a 46 de milioane de euro şi în locul acestuia îl doreşte pe stoperul din Ghencea, pentru care a făcut o ofertă de 5 milioane de euro. Becali cere dublu.

Ofertă-şoc primită de Steaua pe adresa celui mai bine cotat fotbalist al său. AC Milan a solicitat blocarea lui Vlad Chiricheş pentru suma de 5 milioane de euro, italienii dorind să-şi asigure un înlocuitor pentru brazilianul Thiago Silva, aproape de a fi vîndut la PSG.

Chiar site-ul de ştiri al clubului milanez, milannews.it, a anunţat ieri dimineaţă că Adrian Galliani, "mîna dreaptă" a lui Berlusconi, a înaintat respectiva propunere, urmînd ca negocierile efective să înceapă după ce Milan va parafa actele cu PSG în privinţa lui Thiago Silva. Galliani s-a aflat ieri în capitala Franţei şi e aproape să ajungă la un acord cu vicecampioana din Ligue 1 în schimbul a 46 de milioane de euro.

Primul pe lista înlocuitorului lui Silva e tot un brazilian, Dede, pe numele său întreg Anderson Vital da Silva, 24 de ani, de la Vasco da Gama, însă şi Chiricheş e o prioritate pentru milanezi. Steaua a fost înştiinţată oficial de oferta lui AC Milan, însă Gigi Becali nu acceptă suma şi solicită 10 milioane de euro. "Pentru 5 milioane nu-i dăm drumul sub nici o formă acum!" a fost răspunsul ferm al patronului roş-albaştrilor.

Totuşi, în cazul în care suma propusă de Berlusconi va atinge 8 milioane de euro, transferul are mari şanse să se realizeze, Steaua urmînd foarte probabil să păstreze şi 20-25 la sută dintr-un viitor transfer de la Milan la altă echipă.

Becali: "De fapt, e o echipă din Roma!"
Aseară, la Fanatik Show, Gigi Becali a recunoscut că are o ofertă importantă pentru Chiricheş. "Mi-au oferit şase milioane de euro, dar eu vreau zece. Luni vin în România să negociem. Nu e vorba de Milan, e altă echipă mare din Serie A. O echipă din Roma. Lazio? Nu mai zic nimic, să spună Victor Becali, că el are oferta. Dacă îl vînd pe Chiricheş, continuăm cu Geraldo, Iliev şi Bicfalvi. Pe Bicfalvi vreau să-l fac fundaş central. Dacă o mai semna cu noi", a spus patronul Stelei.

Alte surse vorbeau aseară de un interes al lui Udinese, echipa care l-a cumpărat anul trecut pe Torje.

80 la sută din suma de transfer va rămîne în contul Stelei, o cincime urmînd să ajungă la Pandurii Tg. Jiu, echipă de unde Becali l-a achiziţionat în ianuarie 2012

"N-am un idol, dar cred că aş fi perfect ca fundaş central dacă aş fi o combinaţie între Vidici, Lucio şi Chivu" (Vlad Chiricheş, fundaş central Steaua)

"O să vedeţi că acest fotbalist, Chiricheş, va pleca pe 10 milioane de euro, va fi cumpărat de o mare echipă a lumii şi se va integra şi va juca fără probleme acolo. E fotbalist adevărat" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF, cu 3 luni în urmă)

494044-caseta-transferuri-romani.jpg

Patru ani de vis
2009: debutează în Liga 1, pe 31 iulie 2009, în meciul Internaţional Curtea de Argeş - Oţelul 0-1
2010: bifează prima selecţie în echipa naţională de tineret, pe 29 mai, în meciul Belarus - România 1-0
2011: debutează în echipa naţională mare, în amicalul de pe 10 august, San Marino - România 0-1
2012: dispută primul meci în cupele europene, pe 16 februarie, în Steaua - Twente 0-1

Chiricheş îşi face radiografia celor 15 ani ai carierei

1997
"Un prieten de familie, ştiind că îmi place fotbalul, m-a dus la FCM Bacău, la copii. Aveam 8 ani. La început am fost pus să evoluez ca mijlocaş stînga, nu aveam nici o treabă cu postul de stoper"

2000
"După 3 ani la FCM Bacău, am trecut la Liceul Sportiv. Mama m-a ameninţat de la început că fotbal fără şcoală nu va exista pentru mine şi chiar n-a existat, pentru că îmi cerea să fiu mereu primul dacă vreau să continuu cu fotbalul. Îmi plăceau toate materiile, eram foarte bun la matematică şi istorie"

2004
"Cînd încă nu împlinisem 15 ani, am plecat din oraşul meu natal, Bacău. M-am dus la Şcoala de Fotbal Ardealul"

2006
"Atunci am plecat în Portugalia, la grupele de copii şi juniori de la Benfica. După prima săptămînă acolo, Camacho, care era «principal» la prima echipă, m-a chemat la antrenamentele seniorilor. Atunci am simţit prima oară că pot ajunge sus de tot. Din păcate, m-am accidentat şi a trebuit să mă operez la menisc"

2007
"După două luni de pauză am revenit bine la antrenamente, Camacho mă plăcea, avea discuţii dese cu mine, însă am avut parte de o accidentare horror, fractură de femur. Am crezut că fotbalul s-a terminat pentru mine, aveam 18 ani"

2008
"A trebuit să revin în ţară şi să o iau de la zero la Internaţional Curtea de Argeş. Mi-a fost greu, mă acomodasem cu mentalitatea din Portugalia, aici, în România, lucrurile mergeau altfel, însă am reuşit"

2012
"Sincer, după ce îmi ziseseră unii, mă aşteptam să găsesc la Steaua nebunie, haos, chiar mi-era un pic de teamă, dar am găsit exact opusul, un grup şi o atmosferă fantastice"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
andreicurpan94
andreicurpan94  •  30 Iunie 2012, 04:18

Bacaul este plin de campioni! Dupa Cristea si Pantelimon, iatal pe urmatorul! (:

biid
biid  •  14 Iunie 2012, 16:50

Nici un jucator roman nu va pleca pe zece milioane.Mai ales in conditile actuale.Becali viseaza ca de obicei si crede ca negociaza cu ministerul apararii.

viomarc
viomarc  •  14 Iunie 2012, 14:52

Dupa,parerea mea,acest transfer este unul ipotetic.Pretul il stabileste,in mare masura,cumparatorul.Nu este prost cine cere,este cel care plateste.Este un subiect pentru vacanta mare.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează