FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Stelei îi vor lipsi doi fundaşi în derby » Gardoş şi Iliev nu pot!

Articol de , - Publicat marti, 19 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 aprilie 2011 23:01

Şi românul, şi bulgarul au probleme musculare şi de aceea ratează partidele cu FC Braşov şi cu Dinamo

Steaua e echipa cu cei mai mulţi stoperi valoroşi din România, dar a mai pierdut din ei tocmai acum, cînd se apropie derby-ul cu rivala istorică. Împotriva lui Dinamo, printre roş-albaştri nu se vor afla Gardoş şi Iliev. Bulgarul are probleme de mai multă vreme, în timp ce internaţionalul român ratează primul lui meci cu Dinamo pe Ghencea dintr-un ghinion fantastic: s-a accidentat la încălzire, înaintea jocului cu Sportul.

Bulgarul e mai grav
Gardoş şi Iliev vor face astăzi analize amănunţite, pentru ca staff-ul din Ghencea să ştie cu exactitate situaţia lor medicală. Dar realitatea dinaintea testelor e asta: Florin are o întindere şi necesită încă o săptămînă de pauză, iar bulgarul încă se mai chinuie din cauza unei afecţiuni la coapsă. El a suferit o operaţie în acea zonă, înainte să ajungă în Ghencea, şi recent a făcut o contractură, la aceeaşi grupă de muşchi. Iliev nici nu s-a antrenat recent, motiv pentru care a rămas şi cu nişte carenţe de pregătire.

Se bat doi pe un loc
Chiar şi în condiţiile astea dificile, adică lipsită de doi dintre cei mai buni stoperi din campionatul României, Steaua mai are alte trei soluţii foarte bune pentru centrul apărării. Geraldo Alves va fi cu siguranţă titular contra "cîinilor", iar pentru al doilea loc de fundaş central concurează Martinovici şi Galamaz. Amîndoi au evoluat slab în Regie, dar sîrbul a avut circumstanţe atenuante sîmbătă, cînd a fost utilizat ca fundaş dreapta.

"Iliev trebuia să fie titular cu Sportul, dar s-a accidentat. Pe urmă, l-am scos şi pe Gardoş din calcule, tot din cauza unei accidentări. Aşa am rămas cu 17 jucători!"
Sorin Cîrţu, antrenor Steaua


Au revenit "dezertorii"
Bonfim şi Ricardo s-au întors deja printre stelişti. Ei se antrenează din nou cu prima echipă. Cîrţu a avut ideea să-i reprimească, iar Gigi Becali a acceptat. Brazilienii vor fi amendaţi fiindcă au fugit din cantonament acum o săptămînă, după meciul pierdut cu Astra (0-1), şi au petrecut într-un club de noapte. Dintre ei, Bonfim are şanse mari să joace de la început şi cu Braşov, în Cupa României, şi cu Dinamo.

Reintră Surdu
Cîrţu primeşte şi o veste bună. Romeo Surdu, absent şi el în ultima perioadă din cauza unei accidentări, va fi apt pentru derby. Foarte probabil, el va fi menajat împotriva Braşovului, tocmai ca să intre cu Dinamo.

7 partide din cele 9 din retur a bifat Gardoş. A lipsit o dată fiind accidentat şi o dată fiind rezervă

Echipa Stelei în derby:
Tătăruşanu - Bonfim, Martinovici (Galamaz), Geraldo, Latovlevici - Bicfalvi, Brandan - Nicoliţă, Surdu, Tănase - Maicon (Bilaşco)

Arbitrează Balaj
CCA a anunţat ieri că meciul Steaua - FC Braşov, din turul semifinalelor Cupei României, va fi arbitrat de o brigadă care îl va avea la centru pe Cristi Balaj. La cele două linii vor fi Eduard Dumitrescu şi Octavian Şovre, în vreme ce observator de arbitri a fost desemnat vicepreşedintele CCA, Constantin Gheorghe "Suceavă". Cu Balaj la centru în 2011, Steaua a bătut la Craiova, scor 1-0, şi a remizat la Timişoara, scor 0-0.

"Cer scuze la toată lumea"
Gigi Becali a organizat ieri o conferinţă de presă, în cadrul căreia a ţinut să le ceară scuze tuturor persoanelor cu care s-a aflat în conflict în ultima perioadă. "Îi cer scuze lui Băsescu, dar şi lui Boc, pe care i-am jignit, îi cer scuze lui George Copos, căruia i-am vorbit urît şi faţă de el am greşit cel mai mult deoarece el e un om bun. Le cer scuze şi suporterilor că le-am zis că sînt drogaţi şi bolnavi. Fac această spovedanie publică pentru că mîine plec la Muntele Athos", a spus finanţatorul stelist.

"Jucăm prost şi cîştigăm"
Meciurile cu Steaua, din semifinalele Cupei, se anunţă cruciale pentru FC Braşov. "Ne punem mari speranţe în «dubla» cu Steaua din Cupă, e în joc viitorul nostru. Victoria cu 3-0 din campionat e îngropată demult, acum trebuie altă strategie: vreau să jucăm prost şi să cîştigăm, dar nici un egal nu ne-ar strica. Returul e decisiv, abia atunci vedem cine se califică", anunţă secundul Daniel Isăilă. (Ionuţ Curea)

"Valiza" cu fotbalişti
Termenul de ieri al procesului "Cazul Valiza" de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cuprins şi audierile foştilor fotbalişti de la U Cluj. Goga, Bundea, Gigel Coman, Călin Moldovan şi Budean au povestit cum li s-a promis o primă de 1,5 milioane de euro dacă rezultatul de la U- CFR o face pe Steaua campioană. Pentru următorul termen, pe 17 mai, au fost citaţi Claudiu Răducanu, Jovanovici, Şoltuz, Silvăşan şi Darius Mureşan. Victor Piţurcă (foto) a declarat că nu ar fi semnat acel antecontract imobiliar pentru care e acuzat de favorizarea infractorului, dacă ar fi ştiut ce tevatură se va isca. Iar Teia Sponte a justificat suma pe care o avea la el astfel: "Mi-a spus Gigi să le dau pe la nas cu banii. Dar nu le-am arătat decît valiza".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
scorpi123
scorpi123  •  19 Aprilie 2011, 11:57
Postat de alpin pe 19 Aprilie 2011, 05:52

"Steaua e echipa cu cei mai mulţi stoperi valoroşi din România" E inca 1 aprilie?!? Care sunt acei stoperi valorosi?!? Se ascund foarte bine de nu-i vede nimeni!!!Pentru Dinamo e rau ca nu joaca parul de fasole Gardos. Ar fi avut victoria asigurata!!!

Alpin...sa moara ma ta...tu ai vreo treaba cu fotbalul? cum poti sa faci asemenea afirmatii despre gardos? vai de capul tau ba baiatule...

makke
makke  •  19 Aprilie 2011, 11:36
Postat de alpin pe 19 Aprilie 2011, 05:52

"Steaua e echipa cu cei mai mulţi stoperi valoroşi din România" E inca 1 aprilie?!? Care sunt acei stoperi valorosi?!? Se ascund foarte bine de nu-i vede nimeni!!!Pentru Dinamo e rau ca nu joaca parul de fasole Gardos. Ar fi avut victoria asigurata!!!

@ alpin ... eu tind sa cred ca esti inapt sau ca ai baut aseara vin cu antigel ...

rowger
rowger  •  19 Aprilie 2011, 10:28

Terminati cu expresia cocalareasca "Derby de Romania"!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează