FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

"Stima noastră şi mândria, Din Vaslui, doar gălăgia". Copos iese şi el la atac!

Adrian Porumboiu, George Copos, Constantin Zotta
Adrian Porumboiu, George Copos, Constantin Zotta

Articol de GSP - Publicat luni, 19 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 decembrie 2011 19:37

În urma acuzaţiilor pe care Porumboiu şi Hizo le-au făcut la adresa Rapidului, George Copos s-a alăturat efortului de contrare pe care îl duc Răzvan Lucescu şi Constantin Zotta. Pe blogul personal, finanţatorul Rapidului şi-a apărat echipa în felul următor:

"Sportul e un fenomen complex. De multe ori evenimentele sportive importante sunt însoţite de elemente conexe, care dau culoare manifestării şi care, în acelaşi timp, o şi mediatizează. Nu ştiu dacă e bine sau nu dar aşa se întâmplă. Poate că unii din voi îşi amintesc de faimoasele meciuri de box ale lui Cassius Clay – ulterior Muhammad Ali: declaraţii de presă, confruntări verbale cu Joe Frazier sau cu George Foreman, show – uri de televiziune. Era un spectacol care prefaţa celălalt spectacol, meciul de box propriu – zis.

Schema s-a generalizat şi se aplică, de multe ori, şi în fotbalul nostru autohton. Înaintea unor întâlniri - încărcate de miză sau de orgolii - spectacolul fotbalistic este prefaţat de spectacolul mediatic – presă, radio, t.v.- care, de obicei, are ca scop să atragă atenţia asupra meciului care urmează să aibă loc pe teren.

Un meci cu miză şi cu orgolii este cel care va avea loc între Rapid şi FC Vaslui. Sunt două echipe pline de ambiţii, cu un real potenţial de performanţă, care ţintesc câştigarea campionatului şi participarea în cupe europene. Nu e de mirare că „focurile de artificii” au erupt înainte de desfăşurarea jocului, exact la timp ca să producă agitaţie şi să focalizeze atenţia publicului, într-un moment în care mai toţi sunt ocupaţi cu alte activităţi, cum ar fi cumpărarea cadourilor de Crăciun.

FC Vaslui a aprins torţele mediatice lansând acuze, presupus grave, la adresa conducerii lui FC Rapid. Dacă nu aş şti că totul este un simplu război de presă, aş intra în joc şi aş afirma că orice acuză de asemenea gravitate trebuie dovedită cu probe, nu cu simple vorbe, depănate la un pahar în plus, în Elveţia. Aş ameninţa, pe drept cuvânt, că astfel de acuze, nesusţinute de probe, reprezintă calomnie, care se soluţionează în instanţă. Aş mai susţine că, dacă cuiva i-ar da prin cap, la modul real, să încerce „aranjarea” unui meci, acel cineva ar trebui să dispună de oarece sume, destul de consistente, ceea ce în cazul Rapidului nu se aplică, după ce am plătit sume uriaşe pentru a stinge datoriile din 2008 ale clubului. Aş mai spune că am totală încredere în bunul simţ şi în profesionalismul conducerii clubului Rapid, care crede cu toată sinceritatea că meciurile se câştigă pe teren, nu în culise sau la comisii.

Dar, pentru că ştiu că ceea ce se întâmplă în aceste zile este doar o campanie de „Hai să profităm de acest meci ca să ne asigurăm prezenţa pe prima pagină a ziarelor” sunt tentat mai mult să fiu reţinut şi să nu intru în acest joc care, dacă ar fi real, ar fi absurd, pentru că noi chiar nu avem nevoie pentru acest meci de nici un artificiu din umbră. Noi trebuie să ne pregătim jocul cu grijă şi cu profesionalism, ca să obţinem un rezultat care să ne plaseze în cursa pentru câştigarea campionatului.

Ştiind, deci, că finanţatorul Vasluiului nu face decât să aplice o schemă bine cunoscută de pregătire psihologică a jocului, îl asigur că lotul nostru este solid şi că nu are nevoie de întăriri moldave.

Stima noastră şi mândria,
Din Vaslui – doar gălăgia"

Citește și:

După operația la gleznă, Tavi Popescu are din nou probleme » Mihai Stoica a făcut anunțul: „Va fi operat de un medic de elită”
Superliga
După operația la gleznă, Tavi Popescu are din nou probleme » Mihai Stoica a făcut anunțul: „Va fi operat de un medic de elită”
Mircea Sandu l-a „demolat” pe Lucescu: „Băi, Mirceo, ești nebun?” » Ce l-a enervat pe fostul șef de la FRF
Nationala
Mircea Sandu l-a „demolat” pe Lucescu: „Băi, Mirceo, ești nebun?” » Ce l-a enervat pe fostul șef de la FRF
FRF se umple de bani la Euro 2024 » Suma uriașă pe care UEFA o varsă în conturi
Superliga
FRF se umple de bani la Euro 2024 » Suma uriașă pe care UEFA o varsă în conturi

„Oltenia” din Munchen » „În urmă cu 10-15 ani, totul era mai bine în Germania! Acum, viața e la fel ca în România”

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (19)
rapidist_sutalasuta
rapidist_sutalasuta  •  24 Decembrie 2011, 15:29

cea mai buna replik posibila, hai k la incuiat pe ardei umplut cu dude(porumbelu)

cajualex
cajualex  •  20 Decembrie 2011, 11:51

Zota vezi ca esti la RAPID, nu incerca sa patezi cumva !! Ca n`o sa`ti fie bine !

breitner
breitner  •  20 Decembrie 2011, 02:31

tov.(fost) utecist de frunte uita un singur luru : nu le-a promis bani ci transferuri pe salarii banoase !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează