FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Stoican a devenit cel mai tînăr antrenor din Liga 1: ”Vreau să impunem teamă şi respect”

Stoican a urcat la prima echipă după trei victorii și o remiză la Dinamo II, în liga a treia
Stoican a urcat la prima echipă după trei victorii și o remiză la Dinamo II, în liga a treia

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2013 22:26

Noul antrenor al "cîinilor" şi-a fixat primele obiective pentru a resuscita rapid pe Dinamo.

Mulţescu a devenit istorie la Dinamo, iar antrenor principal a fost promovat Flavius Stoican, de la echipa secundă. Fost fotbalist şi campion cu Dinamo. Un tip care a oferit semnale acţionariatului că poate fi şi miere, dar şi bici în vestiar.

A preluat echipa din mers, a făcut poze, a dat declaraţii, iar aseară a avut primul duel cu Ionuţ Negoiţă: pe terenul sintetic de fotbal, la Rin Otopeni, cînd antrenor şi acţionar nu s-au menajat deloc la o miuţă. Azi va intra în vestiarul echipei ca "principal" al unei echipe ce trebuie resuscitate.

- Domnule Stoican, ce sentimente aveţi acum, în preajma primei întîlniri cu jucătorii?
- După interviuri, sute de telefoane, mesaje, nebunie curată!, sînt fericit că mi-am îndeplinit un vis: acela de a antrena pe Dinamo. Vreau să las faptele să vorbească de acum, pentru că un alt vis este să duc echipa acolo unde ştiu că-i este locul: în elita României, o formaţie ce impune teamă şi respect adversarilor, care face legea pe teren şi care joacă spectaculos.

- Cum vă veţi impune în vestiar?
- E simplu: respectă şi vei fi respectat! Eu sînt genul de om care atît timp cît ofer respect oamenilor, cer să mi se redea acelaşi respect. Obiectivul este să-i fac pe fotbalişti, în care cred enorm, să aibă un joc plăcut, dar şi eficient. Împreună putem fi o forţă! Eu depind de ei, ei depind de mine, cu toţii sîntem Dinamo!

"M-am luptat cu Barca şi cu Milan, de ce m-aş teme acum?"

- Vor exista voci ce vor spune că Dinamo este o pălărie cam mare pentru un tînăr antrenor ce-a pregătit doar la ligile inferioare.
- Eu n-am purtat în viaţa mea pălării, nici la Revelioane! Eu am fost fotbalist la Universitatea Craiova, cînd era pe locul 1 în România, am jucat şi am cîştigat campionate cu Dinamo şi cu Şahtior, am fost pe teren în grupele Champions League şi m-am luptat cu starurile Barcelonei şi ale Milanului. Nu mi-e teamă şi nici nu sînt slab de înger. Ştiu cine sînt, ce pot oferi, am planuri, vise, pe care vreau să le îndeplinesc şi-o voi face. Am nevoie de şansă, clar, dar şi de sprijinul echipei. Eu voi da jucătorilor tot ceea ce am eu mai bun, tot ceea ce ştiu.

- Dinamo va juca ofensiv?
- Eu doar aşa ştiu Dinamo, să muşte din adversar, să meargă peste el, la hăituială.

- Nu va exista răbdare pentru dumneavoastră.
- Ştiu. Prin muncă şi determinare, vom face lumea să creadă în mine şi în Dinamo.

"Să strălucim ca atunci cînd Dinamo era campioană"

- Ce model aveţi ca antrenor?
- Nu am unul anume, am luat de la fiecare ceea ce am crezut eu că mi se potriveşte. Un pic de la Il Luce, un pic de la Florin Marin, ceva de la Schuster, de la Alesanco, de la Andone. De-afară, îmi place mult de Guardiola.

- Într-un interviu din urmă cu 4 ani spuneaţi că vreţi să fiţi primul antrenor român care să cîştige Champions League cu o echipă din ţară.
- În continuare îmi doresc acest lucru, acum sînt la Dinamo, vreau să luăm liftul spre etajele superioare ale clasamentului.

- Cine va străluci în noua formaţie?
- Toţi vor străluci. M-ar împlini şi m-ar face fericit ca atunci cînd jucam în tricoul lui Dinamo şi eram campioni în Ştefan cel Mare.

"Danciu", adus secund
S-a schimbat nu doar antrenorul principal, ci şi staff-ul său. Stoican va fi ajutat de Silviu Ion, de la echipa secundă, de Ionel Dănciulescu, antrenor-jucător, şi de Sorin Colceag, care se va ocupa de portari. Danciu-gol, 36 de ani, vrea să mai joace cel puţin două sezoane, însă şefii îl împing către banca tehnică. "Dănciulescu rămîne un ajutor pentru Flavius, este important pentru noi", a spus acţionarul.

Cu Sănătatea, lîngă "Urgenţe"
S-a ajuns la un acord cu cei de la CS Dinamo, pentru ca meciul de mîine seară, cu Sănătatea Cluj, de la ora 20:30, să se dispute pe arena din Ştefan cel Mare. Joia trecută au fost oprite toate utilităţile curente, întrucît cei de la clubul sportiv acuzau neplata restanţelor ce însumează 80.000 de euro. "Cu Sănătatea vom juca lîngă Spitalul de Urgenţă", a comentat ieri Negoiţă pentru gsp.ro.

1.000 de euro este salariul lunar al lui Stoican în Ştefan cel Mare

"Stoican este cea mai bună soluţie, un antrenor tînăr, o persoană inteligentă, mergem pe mîna lui. Obiectivele sînt aceleaşi, locul cinci pe final de tur, locul patru pe final de campionat" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

"Mi-ar plăcea să realizez la Dinamo ceea ce a reuşit Reghe la Steaua. Şi el a preluat echipa cam la aceeaşi vîrstă şi a dus-o în top" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

Cariera de antrenor:
2010–2011: CSM Reşiţa (Liga a II-a)
2011: Dinamo II (Liga a II-a)
2012: Chindia Tîrgovişte (Liga a II-a)
2012–2013: CS Mioveni (Liga a II-a)
2013: Dinamo II (Liga a III-a)

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (22)
aldo_m
aldo_m  •  23 Septembrie 2013, 20:10

daca stoican promoveaza tinerii si le da incredere am sa sin cu el meci de meci trebuie sa PROMOVEZE TINERII SI SA LE ACORDE INCREDERE TINERII SANT VIITORUL DANCI PA FINAL DE MECI POATE AJUTA

belamy
belamy  •  23 Septembrie 2013, 18:44

deja mi-e teama mie de aceiasi.....luchin si grigore, dar lista e mai lunga.

jony1973
jony1973  •  23 Septembrie 2013, 17:14

Daca vrem ca fotbalul romanesc sa se apropie ca valoare de cel vestic, folositi aceleasi substante "energizante" ca ei, altfel putem avea milioane de juniori fara niciun rezultat. Ei sunt ca un mercedes, noi ca un trabant. Avem nevoie de acelasi "combustibil" ca ei. Au si valoare fotbalistica, insa fara acele substante nu ar putea sa alerge tot meciul la intensitate maxima. ASTA ESTE MAREA DIFERENTA.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează