FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLI TIMIŞOARA 3-3

Stoichiţă acuză Clujul de jocuri necurate: "La vară plec!"

Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua
Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2010 00:00

Antrenorul Stelei spune că nu a renunţat la ideea de a părăsi Ghencea la finalul sezonului

- Domnule Stoichiţă sînteţi dezamăgit că nu aţi cîştigat sau totuşi mulţumit că aţi scos un punct la ultima fază?
- A fost un meci senzaţional, cum nu s-a mai văzut în România ultimilor ani, dar încă o dată apărarea nu ne-a iertat. Ne-am dat singuri gol de trei ori! Atît noi, cît şi Timişoara i-am ajutat pe cei de la Cluj să iasă campioni.

"Nu sîntem precum CFR, jucăm doar pe teren"
- Păi, v-aţi luat gîndul de la titlu?
- Visul de a ieşi campioni s-a terminat pentru noi în această seară! Noi rămînem să luptăm pentru ce mai putem. Locul doi este accesibil, deşi şi ăştia de la Urziceni stau mai bine la rezultatele directe. Am pierdut titlul, OK, dar Steaua nu a mai luat de 4 ani campionatul. De 4 ani nu mai ia nimic! Acum am fost cel mai aproape, a fost şi Lăcătuş acum doi ani. Dar anul trecut echipa asta abia a terminat pe locul 6, iar în acest sezon am mai pierdut şi jucători. Pînă la urmă, am jucat cu ce am găsit şi îmi asum rezultatele doar din derbyurile în care am jucat eu.

- Mai pot fi ajunşi cei de la Cluj?
- Nu poţi să mai pui presiune pe CFR, au 6 puncte avans, de fapt 7, fiindcă au şi avantajul meciului direct. La revedere titlu! Nu aţi văzut cu ce uşurinţă cîştigă ei meciurile? Noi am jucat doar pe teren, nu prin culise sau cu ajutorul arbitrilor!

"Colţescu a fost blat"
- V-a nemulţumit arbitrajul lui Colţescu?
- El a greşit grav la lovitura liberă din care a dat golul trei Timişoara! Dacă aşa înţelege Colţescu să arbitreze, e treaba lui. Să nu fi făcut blat pe acel fault.

- Gigi Becali a plecat la 3-2 pentru Timişoara...
- Nu-i nimic. S-a bucurat în maşină la 3-3, aşa cum a mai făcut-o şi la partida cu Urziceniul.

- Spuneaţi că dacă rataţi titlul, plecaţi. Vă ţineţi de cuvînt?
- (nervos) Şi ce vreţi, să mă ridic de pe scaun să plec?! Credeţi că mă joc cu cuvintele? La finalul campionatului voi pleca de la Steaua! Asta este în mintea mea, deşi consider că ar trebui continuitate la Steaua. Cei din conducere trebuie să decidă ce au de gînd cu antrenorul. Să ia o decizie înainte de ultima etapă. Dacă mai vor să rămîn, să avem o strategie pentru viitorul sezon. Este important ca antrenorul care va pregăti Steaua în sezonul viitor, eu sau altul, să aibă timp să pregătească noul campionat.

"Steaua are viitor. Cu Stoichiţă sau fără"
- În această seară fanii au susţinut echipa.
- Le mulţumim celor de la Peluza Nord şi de la tribuna I, restul e regretabil. Într-o ţară în care nu există legi clare pentru asemenea acţiuni, ce ne mai miră?! Totuşi, mă întorc la meci, am făcut, cu ajutorul Timişoarei, propagandă fotbalului românesc.

- Da, dar unii, printre care şi Răzvan Lucescu spun că fotbalul din Liga I e slab.
- Domnilor ziarişti, eu vă spun ceva. Scrieţi bine despre acest meci fiindcă în România fotbalul încă n-a murit. Dacă Liga I va muri, atunci vom ajunge ca ungurii, iar voi veţi scrie despre popice şi veţi vinde ţigări să vă scoateţi banii. Apăraţi acest sport pentru viitorul vostru. Unii dintre noi, printre care şi eu, de bine, de rău, ne putem găsi de lucru în străinătate să mai cîştigăm un ban.

- La ce mai poate spera Steaua în viitor?
- Concluzia mea este că sînt semne bune în perspectivă. Asta le-am şi zis băieţilor în vestiar. Indiferent cine va fi antrenorul Stelei din vară, eu sau altcineva, această echipă are un viitor frumos.

"Şi noi, şi Timişoara am jucat degeaba fiindcă ambele am pierdut. Este o partidă dureroasă pentru mine şi pentru Sabău"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"Tactica nu a mai existat în finalul meciului. Jocul nu a mai avut logică dacă l-am trimis pe Jelev atacant, dar uite că am reuşit să dăm gol"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (40)
 •  26 Aprilie 2010, 13:50

cfr-cluj merita sa fie campioana e cea mea puna echipa din liga 1

marabona
marabona  •  26 Aprilie 2010, 12:22

Normal ca noi facem lucruri necurate... Noi te-am impiedicat aseara sa castigi cu Timisoara, sa pierzi cu Rapid, cu Dinamo. Avem o armata de vrajitoare aici la Cluj care in timpul meciurilor fac descantece si blesteme pe poza ta... Toate echipele cand nu le merge ceva dau vina pe CFR ! Penibili, ce mai...

 •  26 Aprilie 2010, 11:07

Arbitraj proCFR. Sa fii chior sa nu vezi. Si Steaua si Timisoara si-au aruncat praf in ochi.Meciurile CFR-ului au fost castigate pe teren, cu ajutorul arbitrilor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează