FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Suntem din galaxii diferite » Gică, de-asta Fiorentina nici nu s-a uitat la Louis Munteanu!

Gică Hagi nu înțelege de ce Fiorentina nu-l bagă în seamă pe Louis Munteanu
Gică Hagi nu înțelege de ce Fiorentina nu-l bagă în seamă pe Louis Munteanu

Articol de - Publicat marti, 29 august 2023 15:30 / Actualizat marti, 29 august 2023 17:22

Gică Hagi nu înțelege de ce Fiorentina nu l-a folosit deloc pe Louis Munteanu în ultimii 3 ani ♦ Italienii au fost „ocupați” să îl vândă pe Dusan Vlahovic la Juventus cu 80 de milioane de euro, să-l aducă pe Luka Jovic de la Real Madrid și să dispute finale de Conference League și Cupa Italiei.

Format la LPS Vaslui și la Academia Hagi, Louis Munteanu a făcut pasul afară la 18 ani, în septembrie 2020, când Fiorentina l-a achiziționat de la Viitorul, actuala Farul, cu 1,7 milioane de euro. 

N-a jucat niciun minut la prima echipă, se laudă doar cu 15 meciuri în care a fost rezervă neutilizată. Practic, Munteanu a fost folosit în Peninsulă doar la Fiorentina Primavera, echipa U19, unde a bifat 40 de apariții, 13 goluri și 4 pase decisive.

Cel mai slab din ultimul an! » Becali a scos din formă un fotbalist esențial
FCSB
Cel mai slab din ultimul an! » Becali a scos din formă un fotbalist esențial

În 3 ani, Fiorentina l-a împrumutat de două ori pe Louis Munteanu la Farul

În acești 3 ani de când e în acte fotbalistul Fiorentinei, Louis Munteanu a fost împrumutat de două ori la Farul. Prima dată, vara trecută. A doua oară, în urmă cu o săptămână și jumătate. 

Munteanu a apucat deja să joace în două partide pentru Farul, în prima manșă cu HJK Helsinki (2-1) din play-off-ul Conference League și cu Universitatea Craiova (2-0) în Superliga, în fața căreia a semnat o „dublă”.

VIDEO. Louis Munteanu, supergol din lovitură liberă în Farul - Universitatea Craiova 2-0

Gică Hagi, despre Louis Munteanu: „Nu înțeleg cum Fiorentina nu-i dă spațiu unui jucător atât de bun”

La finalul duelului cu oltenii, Hagi s-a declarat nedumerit de felul în care gruparea Viola îl tratează pe român: „Nu înțeleg cum Fiorentina nu-i dă spațiu unui jucător atât de bun, sincer să fiu. E un «nouar» care vede golul și când doarme noaptea! Are o calitate foarte bună. 

Ei știu, au argumentele lor... Dar cu noi a făcut un sezon fantastic anul trecut. Acum, a intrat foarte bine cu Helsinki, la fel cu Craiova. Se vede că are calitate, cred că e cel mai bun număr 9 din România. Cei care au bani ar trebui să-l cumpere, ar fi o investiție foarte bună. Dacă cineva din România are bani, să discute cu Fiorentina”.

Louis n-a avut loc de Vlahovic, fotbalist de 80 de milioane 

Gazeta a analizat atacanții pe care Fiorentina i-a rulat din 2020 încoace, iar concluzia e clară: gruparea din Toscana e din altă lume raportat la ce înseamnă Louis Munteanu și fotbalul românesc în general.

Suntem din galaxii diferite » Gică, de-asta Fiorentina nici nu s-a uitat la Louis Munteanu!
Louis Munteanu

În sezonul 2020-2021, Giuseppe Iachini, mai apoi Cesare Prandelli au preferat sistemul 3-5-2. În față, cel mai des au evoluat, atenție!, Dusan Vlahovic și Franck Ribery. Primul avea să fie vândut în ianuarie 2022 la Juventus pentru ceva mai mult de 80 de milioane de euro, al doilea era un star mondial, recent venit de la Bayern Munchen. 

Suntem din galaxii diferite » Gică, de-asta Fiorentina nici nu s-a uitat la Louis Munteanu!
Franck Ribery și Dusan Vlahovic

În afara celor doi, au mai prins minute în centrul atacului fotbaliști precum Christian Kouame, transferat în septembrie 2020 de Fiorentina cu 11 milioane de euro, și Jose Callejon, fost jucător la Real Madrid și Napoli.

49 de goluriare Vlahovic la Fiorentina în 108 meciuri, aproape o reușită la două partide. Și el a venit din estul Europei, de la Partizan Belgrad, și a trecut inițial pe la Fiorentina U19, unde a fost senzațional: 20 de goluri în 22 de meciuri!

Apoi n-a contat din cauza lui Arthur Cabral, pentru care Benfica a achitat 20 mil. €

În al doilea an al lui Munteanu în curtea Fiorentinei, ediția 2021-2022, tehnicianul Vincenzo Italiano - și acum în funcție - a trecut la sistemul 4-3-3. În sezonul de toamnă, atacant central a fost Vlahovic. După plecarea sârbului la Juventus, Italiano a alternat între doi atacanți: Krzysztof Piatek și Arthur Cabral, ambii aduși în acea iarnă. 

Suntem din galaxii diferite » Gică, de-asta Fiorentina nici nu s-a uitat la Louis Munteanu!
Arthur Cabral

Polonezul, ex-AC Milan, fusese împrumutat de la Hertha Berlin și a reușit pe Artemio Franchi 6 goluri în 18 apariții. Cabral venise la Firenze de la Basel, în schimbul a 15,5 milioane de euro.

19 goluriși 4 assisturi a reușit brazilianul Cabral la Fiorentina în 64 de meciuri

Fiorentina a transferat vara trecută de la Real Madrid

Sezonul precedent, cel în care Louis Munteanu a câștigat titlul în România cu Farul, Fiorentina a fost din nou foarte bine acoperită în centrul ofensivei. Luka Jovic a venit de la Real Madrid, în timp ce prestațiile lui Cabral au determinat-o pe Benfica să-l cumpere cu 20 de milioane de euro în această vară.

Suntem din galaxii diferite » Gică, de-asta Fiorentina nici nu s-a uitat la Louis Munteanu!
Luka Jovic

13 reușiteîn 50 de apariții este bilantul lui Jovic pe Artemio Franchi

22 de milioane de euro pentru atacanți centrali

În actuala ediție, Fiorentina pare că se bazează pe doi fotbaliști transferați în această vară cu sume incomparabil mai mari față de cât au cheltuit italienii cu aducerea lui Louis Munteanu. M'Bala Nzola a fost achiziționat de la Spezia cu 10 milioane de euro, Lucas Beltran a venit de la River Plate în schimbul a 12 milioane.

Fiorentina are 200 de jucători mai buni decât Louis Munteanu, când vrea ea! Adică vreau să spun că are mulți mai buni decât Munteanu. Credeți că dacă era atât de bun Louis Munteanu nu îl băga să joace Fiorentina?! El e foarte bun pentru campionatul nostru. Dar atât. Nu am de unde să știu dacă e bun în altă parte

- Basarab Panduru

Ce a făcut Fiorentina în ultimii 3 ani

  • a terminat campionatul pe 13 (2020-2021), 7 (2021-2022) și 8 (2022-2023)
  • sezonul precedent a ajuns până în finala Conference League, pierdută la limită în fața lui West Ham, scor 1-2
  • în ediția 2020-2021 a Cupei Italiei s-a calificat în semifinale, unde a cedat în fața lui Juventus (0-3 la general), iar anul acesta a jucat finala Cupei, 1-2 cu Inter

Cariera lui Munteanu în Superliga

SEZONMECIURIGOLURI / ASSISTURI
2019/20193 / 0
2020/2120 / 0
2022/232910 / 5
2023/2412 / 0

1,4 milioane de euroe cota de piață a lui Munteanu, conform portalului de specialitate Transfermarkt (cea mai înaltă bornă din carieră)

VIDEO. Gică Hagi: „Înainte, noi aveam bugete de 8 milioane de euro, iar Barcelona și Real de 80. Acum, noi avem același buget, în timp ce ei au un miliard”

Mai multe articole de actualitate:

Rednic a râs de Becali și Coman: „Aș fi vrut o victorie mai categorică, ca să nu mai apară lunetiștii”
UTA - FCSB 2-1
Rednic a râs de Becali și Coman: „Aș fi vrut o victorie mai categorică, ca să nu mai apară lunetiștii”
Guardiola atacă titlul mondial! Poate prelua o supernațională înainte de CM 2026
MANCHESTER CITY
Guardiola atacă titlul mondial! Poate prelua o supernațională înainte de CM 2026

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (24)
mirstelistu
mirstelistu  •  30 August 2023, 19:38

Galaxia ălora se cheama fotbal cu fotbalisti nu supermamaliga cu umflati sa îi transmita cineva lui Hagi ca despre asta e vorba daca tot nu intelege, acum poate intelege toata lumea numa el nu ca petardele scoase de el nu fac fata in fotbalul mare, pe langa Luis a mai aparut si transferul lui ianis la marea echipa Alaves

ovis
ovis  •  30 August 2023, 09:10

Habar n-au de fotbal italienii astia!Nu stiu cum au castigat 4 titluri mondiale.Munteanu e cel mai mare atacant pe care l-au avut in curte,de la Batistuta incoace!

Sarcastique
Sarcastique  •  30 August 2023, 07:51
Postat de parkside pe 29 August 2023, 17:07

Citesti si nu intelegi? Articolul este despre Louis Munteanu.

fiorentina e in div A ? numa peste prosti dau , care inteleg....

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close