FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Supercupa suferinţei » Superanaliza Gazetei din cantonamentul echipelor ce-şi dispută primul trofeu al sezonului

La ediţia precedentă, pentru Supercupă s-au bătut Oţelul şi Steaua.
La ediţia precedentă, pentru Supercupă s-au bătut Oţelul şi Steaua.

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 iulie 2012 01:05

Dinamo şi CFR au avut prestaţii dezamăgitoare în partidele amicale şi se tem teribil una de cealaltă.

Dinamo şi CFR îşi dispută azi primul trofeu important al sezonului, Supercupa României. Asta într-o perioadă în care nici roş-albii, nici clujenii nu se regăsesc, înregistrînd rezultate dezamăgitoare în partidele de verificare din turneul din Austria.

Ambele au avut rezultate pozitive doar cu adversari de liga a III-a sau amatori. Cantonate în aceeaşi localitate, Leogang, cele două echipe sănt prezentate cititorilor cu ajutorul reporterilor Gazetei care au urmărit îndeaproape pregătirea şi evoluţiile ambelor formaţii.

PORTARI: Naumovski nu e omul lui Ando!

Dinamo: Măcar pentru Supercupă, favorit pentru poarta "cîinilor" este Kristijan Naumovski. Dario Bonetti îl preferă pe muntenegrean, întrucît Bălgrădean este considerat copilul lui Ioan Andone. Şi în returul sezonului trecut, contra ardelenilor, Cristian nu a prins echipa tot din acest motiv.

CFR: Transferat în această vară, Mario Felgueiras pare portarul potrivit pentru a-l înlocui pe Beto, întors la FC Porto. Portughezul ce a apărat poarta Braşovului sezonul trecut se evidenţiază în faţa celorlalţi portari prin siguranţă. Şi Edi Stăncioiu şi-a depus candidatura la titularizare, fiind un goalkeeper agreat de Ioan Andone.

APĂRARE: Bulevard în ambele echipe

Dinamo: "Cîinii" au încasat nu mai puţin de 13 goluri în cele 9 partide de verificare disputate. Roş-albii au marcat, ce-i drept, de 13 ori, însă de 11 ori au făcut-o în faţa unor amatori. Fără Moţi, plecat la Ludogoreţ, şi doar cu Grigore şi Luchin, bătuţi în cuie în primul "11", dinamoviştii au făcut erori hilare în defensivă, portarii fiind învinşi din greşeli individuale sau de plasament! Un minus ar fi şi pe benzi. Dacă Rus şi Lionn sînt cam de aceeaşi valoare, Pulhac pierde clar teren în detrimentul lui Camora, un fundaş mult mai tehnic, mai tare pe picioare şi mai rapid.

CFR: Nici defensiva CFR-ului nu e deloc solidă. Feroviarii au arătat multe lacune în special în meciurile cu Sparta Praga (0-1) şi Viktoria Plzen (1-3), singurii adversari de calibru din totalul de 7 ai stagiului de pregătire. Andone beneficiază de dubluri şi chiar tripluri pe fiecare post din defensivă, dar nu a găsit încă formula ideală. Căpitanul Cadu nu mai dă siguranţa pe care o oferea în sezoanele trecute, dar are postul asigurat, urmînd a face cuplu la meciul de sîmbătă cel mai probabil cu Maftei.

MIJLOC: "Cîinii" au playmaker, CFR nu

Dinamo: Cătălin Munteanu poate fi atuul lui Bonetti în confruntarea cu Andone. "Cap de Zmeu" e unicul mijlocaş de creaţie al roş-albilor, din gheata sa plecînd pasele decisive. Problema e că, atunci cînd prinde o zi mai proastă, Dinamo nu pare în stare să-şi creeze vreo ocazie! În rest, Boubacar şi Issa Ba sînt jucători de travaliu, pasează bine, însă nici măcar împreună nu-l pot egala pe Djakaridja Kone, plecat liber de contract.

CFR: Lipsa unui playmaker trebuie acoperită la CFR de cei doi închizători. Gabi Mureşan a dezvoltat în Austria o mare poftă ofensivă. Atît el, cît şi noua achiziţie Adam Vass încearcă să ofere cît mai multe mingi atacanţilor. Se preferă în special mingile aruncate în spatele fundaşilor adverşi. Pe benzi, Ciprian Deac este într-o scădere vizibilă de formă faţă de perioada Rapid, iar Diogo Valente mai are nevoie de timp pentru acomodare. Amîndoi însă execută foarte bine fazele fixe, lucrate intens de Andone în cantonament.

ATAC: Kapetanos e peste toţi atacanţii roş-albilor

Dinamo: Atacul lui Dinamo, deşi e plin de nume sonore, se află în criză! Marius Niculae nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol, Alexe a înscris cu Anorthosis, iar Dănciulescu a punctat doar în faţa amatorilor de la Klagenfurt. Golgeterii roş-albilor în partidele de verificare sînt Ţucudean (3) şi Axente (2)! Andrei Cristea, revenit de la Karlsruhe, pare să fie uitat de Bonetti: nu a jucat decît 45 de minute în stagiul de pregătire din Austria!

CFR: Kapetanos este singurul grec care nu e în criză. Golgeter în sezonul trecut cu 12 reuşite, atacantul de 29 de ani este principalul marcator al feroviarilor şi în amicale, cu 6 goluri. Brazilianul Ronny vine şi el tare din urmă cu 4 reuşite, iar surpriza campioanei este Viorel Nicoară. Reprofilat din fundaş stînga în atacant, Nicoară a marcat de 3 ori în partidele de verificare, fiind lăudat de Andone pentru implicarea lui în joc.

ANTRENORI: Ambii îşi riscă postul

Dinamo: Şefii "cîinilor" nu sînt deloc mulţumiţi de evoluţiile echipei din Austria, iar un eventual eşec în Supercupă ar putea fi echivalent cu înlăturarea lui Bonetti de la cîrma echipei. Problemele sale se răsfrîng şi în vestiar. Conflicul mai vechi cu jucătorii importanţi din echipă s-a şters doar aparent, aceştia fiind în continuare reticenţi în relaţia cu italianul. Apoi, o mare problemă o reprezintă faptul că Bonetti nu a învăţat deloc limba română, de multe ori antrenamentele trebuind oprite cîte 2-3 minute pentru traducere!

CFR: Atuul lui Andone este acela că o cunoaşte foarte bine pe Dinamo. "Fălcosul" a lucrat mult timp în Ştefan cel Mare şi i-a avut sub comanda sa pe majoritatea jucătorilor din lotul actual al "cîinilor". Din păcate pentru Ando, el nu i-a convins încă pe şefii CFR-ului că poate califica echipa în grupele Ligii Campionilor. Metodele sale de pregătire nu sînt pe placul tuturor jucătorilor şi în cazul unui eşec sîmbătă, postul său ar fi în pericol.

"CFR are două echipe, nu una! Clujenii formează un grup valoros, însă la Supercupă vom juca 11 contra 11, iar noi avem forţa să ne adjudecăm trofeul" (Dario Bonetti, antrenor Dinamo)

"Andone e un antrenor norocos că îi ştie pe jucătorii noştri şi tot ce se întîmplă în România, dar şi noi ne-am urmărit bine adversarul şi avem soluţii pentru a-l surprinde" (Dario Bonetti, antrenor Dinamo)

"Nu sîntem favoriţi la acest meci, ar fi o mare greşeală să credem altceva. Sîntem la 80 la sută din potenţial şi sper ca jucătorii să fie proaspeţi fizic la ora meciului" (Ioan Andone, antrenor CFR Cluj)

"Şansele sînt 50-50 la sută. Trebuie să ne concentrăm foarte bine, să fim serioşi şi să dăm totul pentru a obţine trofeul. În oficiale lucrurile stau cu totul altfel decît în amicale" (Pantelis Kapetanos, atacant CFR Cluj)

Echipe probabile:

Dinamo: 23. Naumovski - 26. L. Rus, 21. D. Grigore, 24. Luchin, 3. Pulhac - 18. Boubacar, 7. C. Munteanu, 19. Issa Ba - 25. Dănciulescu, 9. M. Niculae, 10. Alexe

Rezerve: 34. Bălgrădean, 4. C. Matei, 6. Scutaru, 14. Selagea, 20. Curtean, 29. Ţucudean, 32. Muşat
Absenţi: Strătilă (accidentat), A. Cristea (neinclus în lot)

CFR: 1. Felgueiras - 3. Ivo Pinto, 20. Cadu, 12. Maftei, 8. Sepsi - 7. Deac, 6. G. Mureşan, 18. Vass, 10. Diogo Valente - 99. Sougou, 9. Kapetanos

Rezerve: 44. Stăncioiu, 2. Lionn, 11. Nicoară, 13. Piccolo, 22. Hora, 27. Ronny, 45. Camora
Absenţi: L. Ganea, Pedro Celestino (accidentaţi),

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad). Asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti), Aurel Oniţa (Constanţa). Arbitri adiţionali: Sebastian Colţescu (Craiova), Robert Dumitru (Braşov)

Bilete: 30 lei - peluze, 80 lei - tribuna a II-a, 400 lei - tribuna VIP 2, 600 lei - tribuna 1, 1.200 lei - loje

503847-istoric-supercupe.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (199)
xzx
xzx  •  15 Iulie 2012, 14:46

Curios este cum de tace IMPRESARUL ALBANEZ))))__))))))))_

saviola2_8
saviola2_8  •  14 Iulie 2012, 17:28
Postat de soso59 pe 14 Iulie 2012, 17:23

E timpul sa ies de pe net. Imi pare bine ca te-am cunoscut si iti doresc tot binele din lume...mai putin cu steaua....AM GLUMIT. Chiar sa ai o zi buna! Vezi? Nici nu am scris HAI CFR ca sa nu te necajesc! (::: Numai bine!

nu ma necajesti, fiecare sa-si sutina si sa=-si iubeasca echipa nu e nici o problema :) merci, de asemenea si tie santate si toate cele, bafta.

soso59
soso59  •  14 Iulie 2012, 17:23
Postat de saviola2_8 pe 14 Iulie 2012, 17:12

pai da, asta asa e! si eu v-am felictat sincer pentru asta, bravo!

E timpul sa ies de pe net. Imi pare bine ca te-am cunoscut si iti doresc tot binele din lume...mai putin cu steaua....AM GLUMIT. Chiar sa ai o zi buna! Vezi? Nici nu am scris HAI CFR ca sa nu te necajesc! (::: Numai bine!

Vezi toate comentariile (199)
Comentează