FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Suporterii plîng după Geraldo! » Fanii îl vor pe portughez în continuare la echipă

Suporterii îl vor pe Geraldo în continuare la echipă.
Suporterii îl vor pe Geraldo în continuare la echipă.

Articol de - Publicat vineri, 03 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 02 februarie 2012 22:42

Porumboiu vine azi la Bucureşti să trateze achiziţionarea portughezului pe care Becali l-ar da pe 100.000 de euro. Miza Stelei: să scape de salariul stoperului, 150.000 de euro pînă la vară.

Geraldo Alves a jucat constant bine un an şi jumătate, de cînd e la Steaua, dar clubul nu mai ştie cum să scape de el. Becali susţine că inclusiv Ilie Stan vrea să renunţe la fundaş: "Mi-a zis să-l dau, că e păcat să rămînă rezervă!". Porumboiu l-ar lua acum pe portughez, al cărui contract expiră peste şase luni. Gigi vrea doar 100.000 de euro şi calculează că ar economisi şi 150.000 de euro, salariul fotbalistului pînă la sfîrşitul acestui sezon.

Dar motivul principal pentru care patronul nu-l mai suportă pe lusitan e vîrsta lui. Alves are 31 de ani şi ameninţă şansele de titularizare ale tinerilor Gardoş şi Chiricheş, pe care Becali îi vede importanţi şi pentru viitorul clubului. "Poate să se supere Geraldo, că nu mă interesează! Să accepte propunerea lui Porumboiu şi să plece şi mîine! Deja m-a întrebat dacă îi prelungesc contractul şi l-am anunţat că nu!".

"Boicotez meciul dacă-l vinzi!"
Suporterii s-au pronunţat aşa cum au făcut-o şi în cazul discuţiilor despre cedarea lui Brandan în China, adică pentru păstrarea fotbalistului. 66 la sută dintre cei care au votat într-un sondaj de pe www.gsp.ro cred că planul Stelei, de a miza exclusiv pe Gardoş şi pe Chiricheş, e greşit. Şi în comentariile de pe site, ei au criticat afacerea. "Am patru bilete la meciul cu Twente, dar nici nu mai merg dacă va fi vîndut Geraldo!" e una dintre reacţiile fanilor. Ei îi cer lui Becali să le asculte cererile, aşa cum a procedat în cazul Brandan. Cînd a anunţat că-l ţine pe argentinian, patronul a susţinut că "nu-l vînd în China, ca să le fac pe plac suporterilor".

Şeful Vasluiului a anunţat că va veni azi la Bucureşti ca să discute cu Gigi despre Geraldo: "Portughezul mă interesează fiindcă am avea nevoie de un fundaş central". În lotul moldovenilor sînt, pe această poziţie, Papp, Cînu şi Marius Constantin. Dar primul poate juca şi pe dreapta, Cînu abia a revenit în urma unei accidentări grave la genunchi, iar Constantin n-a mai evoluat în mod constant de mai bine de un an.

Ar mai rămîne patru
Steaua e acoperită pe postul lui Geraldo, chiar şi fără portughez. Iliev, Chiricheş, Gardoş şi Martinovici sînt variantele pe care le poate folosi Ilie Stan. Becali mai inventează o soluţie: "Brandan ar fi mai bun ca toţi dacă ar juca stoper! Deci avem destui fundaşi centrali!".

Pierdere de peste 500.000 de euro
Geraldo a venit gratis la Steaua acum un an şi jumătate, de la AEK Atena. El a profitat de statutul de fotbalist liber de contract şi a obţinut un salariu foarte mare, în jur de 300.000 de euro pe sezon. Cu tot cu taxe, cam 500.000 de euro anual. Deci roş-albaştrii au cheltuit cu el 750.000 de euro pînă acum şi recuperează, cedîndu-i-l lui Porumboiu, doar 100.000 de euro.

"Habar n-am despre oferta de la Vaslui. Tănase a intrat azi pe net şi mi-a zis "Ce faci? Pleci?". Am rămas şocat! Vă spun că nu ştiu absolut nimic, nimeni nu m-a anunţat!" (Geraldo Alves, fundaş Steaua)

"Îl păstrez pe Iliev, deşi are şi el tot 31 de ani. Dar bulgarul sare mai bine la cap şi e mai rapid, mai agresiv" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Nu pricep care e interesul unei asemenea afaceri! Dacă Steaua ar fi încasat 500.000 de euro şi ar fi recuperat astfel cheltuiala cu Geraldo, da! Dar aşa nu înţeleg de ce vrea să-l dea!" (Ilie Dumitrescu, fost antrenor al Stelei)

40 de meciuri a strîns Geraldo în Liga 1, în care a marcat de trei ori. El mai evoluase anterior în Portugalia şi în Grecia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (74)
simohayha
simohayha  •  07 Februarie 2012, 07:02
Postat de the_cezar pe 03 Februarie 2012, 12:06

sti ca nu-s maghiar bacauanule! credeam ca ai nostalgii natale:)))

Mai, la tine nu este ungur, este secui, la români scrie "stii", nu "sti"! Ave, Cezar!

liviuemil
liviuemil  •  03 Februarie 2012, 21:42

Becali, lasa-ne!!! Ce sa mai comentez.....

saviola2_8
saviola2_8  •  03 Februarie 2012, 14:02
Postat de kily pe 03 Februarie 2012, 12:05

pai, eu am spus altceva despre geraldo in comparatie cu iliev?! sau nu intelegi romaneste? cat despre parerea mea in privinta lui geraldo, asa dus cum ma crezi, imi mentin opinia la care si eu am dreptul ca si oricare dintre voi: sunt cel putin 10 fundasi centrali mai buni ca el in romanica! este copia fidela a lui radoi fundasul, are un talent deosebit in a'si masca defectele, precum Nadia pe vremuri la gimnastica! stiu, o sa ma acuzi ca aiuresc si in privinta lui radoi... am sa te invit sa revezi Steaua - Lyon 3-5! a fost actor desavarsit! si cu asta, basta cu geraldo! este un gentleman, recunosc, un senior, dar cu ... fundasia mai slabutz baiatu'!

normal ca fiecare are dreptu l o parer dar parerea ta este aberanata, ca si cum as zice si eu ca messi e un fotbalist slab dupa ce a ratat penalty cu valencia, radoi fudnas slab pentru ca a facut una sau 5 sau 10 gafe in decursul a 10 12 ani? nu stiu care e logica ta dar sincer mi se pare cam airuea ce zici, in cazul lui geraldo esti contrazis de cifre clar! sa nu mai mentionez de parerea majoritatii caci sa zicem ca fiecare are dreptul la o parere si nu tre` sa fii de acord neaparat cu majoritatea.Care`s aia 10 fundasi centrali mai buni decat gerry? eu unu zic ca marcos antonio de la rapid, papp, chiriches si geraldo sunt cei mai buni din tara nu vad altii peste ei aici astept pareri.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează