FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - TIMIŞOARA 1-0

Suporterii Rapidului au salvat meciul cu Timişoara » "Sîntem peste tot acasă!"

Articol de - Publicat sambata, 06 martie 2010 00:00

Vineri, 05 martie 2010, ora 18:00! În Bucureşti ninge foarte dens, iar gazonul din Giuleşti nu se mai vede! Mai sînt două ore şi jumătate pînă la ora oficială de start a partidei dintre Rapid şi Poli Timişoara, meciul care a deschis etapa a XX-a.

18:00 » Fără muncitori gata să intre să cureţe zăpada din Giuleşti, o parte a galeriei rapidiste formată din peste 100 de persoane au coborît din proprie iniţiativă să cureţe zăpadă cu orice mijloace posibile. În frunte cu liderul galeriei, Vali Bulgaru, suporterii au pus mîna pe lopeţi şi t-uri şi au început munca. Nimeni nu se aştepta ca meciul să se dispute, dar pînă la urmă suporterii s-au dovedit şi de această dată al 12-lea jucător.

18:30 » După o jumătate de oră de muncă, suporterii reuşiseră să deszăpească mai mult de jumătate din teren, dar ninsoare nu se oprea. Fără ustensile necesare, oficialii giuleşteni s-au mişcat destul de repede şi au adus la stadion mai multe lopeţi şi t-uri pentru a curăţa suprafaţa de joc.
Vezi cum arăta gazonul din Giuleşti la 18:47(video)

19:00 » După şedinţa tehnică, în jurul orei 19:00, observatorul Mircea Cezar Ionescu a prelungit cu jumătate de oră ora limită în care giuleştenii erau obligaţi ca terenul să fie curăţat complet şi pentru ca terenul să fie marcat. Oficialii giuleşteni s-au chinuit să marcheze terenul cu vopsea lavabilă albă, dar nici o şansă. Cum zgura lipsea cu desăvîrşire, rapidiştii s-au mişcat repede şi au cumpărat vopsea lavabilă roşie pentru a marca terenul.

20:15 » Cu un sfert de oră înainte de startul partidei, arbitrul Marius Avram a ieşit pe teren să vadă cum a fost marcat terenul, dar a spus că nu crede că partida va putea începe la ora stabilită, pentru că liniile nu erau trasate cum trebuie. Astfel, oamenii responsabili cu marcarea terenului au mai trast o dată suprafaţa de joc, în timp ce George Copos a venit special pentru teren pentru a discuta cu secretarul general al LPF, Vali Alexandru, dar şi cu arbitrii meciului.

20:30 » Totul era ca la carte, în ciuda zăpezii care a căzut pe Giuleşti. Imnul Rapidului se auzea în boxele stadionului şi meciul era gata să înceapă.

"Le mulţumim suporterilor care au fost extraordinari şi au reuşit să ne ajute să jucăm partida cu Timişoara. Am reuşit să cîştigăm pentru că toţi fotbaliştii au jucat cu sufletul"
George Copos, patron Rapid

"Suporterii au dovedit că iubesc această echipă. Le mulţumim pentru că, din ce am înţeles, exista riscul chiar să pierdem şi cu 3-0 această partidă. Măcar prin această victorie le-am făcut o bucurie şi nu au îngheţat degeaba când au dat zăpada de pe teren"
Nicolae Manea, antrenor principal Rapid
Vezi reacţia lui Nicolae Manea după victoria cu 1-0 în faţa Timişoarei (video)

"Nu mi-a venit să cred că cînd am văzut peste o sută de suporteri care dădeau zăpada de pe gazon. Pe lîngă această victorie frumoasă în faţa Timişoarei, este o victorie pe care le-o dedicăm, pentru că au fost alături de noi atunci cînd aveam nevoie. Le mulţumesc pentru că au deovedit că sînt al 12-lea jucător şi cel mai minunat public al unei formaţii din România"
Ciprian Panait, antrenor secund Rapid

"Am jucat pentru suporteri. Au reuşit să ne motiveze incredibil de mult înaintea partidei atunci cînd am ieşit la încălzire. Fără ei n-am fi învins Timişoara. Le mulţumim!"
Mircea Bornescu, portar Rapid

"Suporterii au fost impresionanţi, cînd i-am văzut că au pus mîna pe lopeţi să dea zăpada nu-mi venea să cred. Acesta e spiritul Rapidului. Ei ne-au ajutat să putem juca, au cîntat 90 de minute iar noi i-am răsplătit cu o victorie"
Ovidiu Herea, mijlocaş Rapid

"A fost o victorie pe care le-o dedic fanilor. Au fost extraordinari şi le mulţumim pentru tot ce au făcut pentru noi în această partidă"
Diego Ciz, fundaş Rapid

"Gestul suporterilor a fost admirabil, poate şi de acea ne-am mobilizat şi am câştigat acest meci"
Tiberiu Bălan, mijlocaş Rapid
Vezi reacţia lui Tibi Bălan după victoria cu Timişoara (video)

"A fost o atmosferă extraordinară le dedic victoria suporterilor, pentru că fără ajutorul lor nu am fi reuşit să cîştigăm meciul cu Timişoara"
Dacian Varga, mijlocaş Rapid

"A fost o partidă foarte importantă, poate cea mai importantă din acest campionat, pentru că am avut şi ceva presiune pe noi. Le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi şi victoria le aparţine"
Darijan Matici, mijlocaş Rapid

"Chiar dacă lucrurile s-au schimbat în rău în fotbalul românesc, aici suporterii au rămas rapidişti adevăraţi şi când are nevoie echipa o ajută, asta înseamnă să-ţi iubeşti echipa"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara

"Am rămas impresionat de iniţiativa suporterilor giuleşteni. Merită tot respectul şi recunoştinţa pentru ce au făcut înaintea meciului"
Gheorghe Ghivorchian, preşedinte Poli Timişoara

"Este incredibil ce au făcut suporterii Rapidului înaintea meciului. Este un gest unic în fotbalul românesc şi merită felicitaţi pentru că şi-au ajutat victoria în această victorie"
Cosmin Contra, mijlocaş Poli Timişoara
Reacţia lui Cosmin Contra după meciul cu Rapid (video)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
 •  06 Martie 2010, 22:53

un gest care merita tot respectul. asa ar trebui sa fie toti suporterii .Fortza Rapid!

pedrogar
pedrogar  •  06 Martie 2010, 20:02

Bravo baieti am demonstrat inca odata ca iubim aceasta echipa.

 •  06 Martie 2010, 19:41

Si aveti dreptate copos e zgarcit el nu baga bani ca jiji sa cumpere fotbalisti gen: andrey , carlos , dayro moreno , toja , saban , semedo. Pt Stelisti . Cand a jucat liverpool cu unirea pe ghencea trebuia sa mergeti la suporteri cormoranilor sa le multumiti pt ce au facut in 85 la heysel ca altfel nu castigati o cupa care sa sa fie singuru vostru argument in dispute cea mai mare echipa a romaniei

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close