FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Suporterii-stewarzi fac sute de mii de euro! » Planul lui Becali de a economisi sume importante de bani

Naţional Arena este aproape tot timpul plină cînd Steaua joacă aici.
Naţional Arena este aproape tot timpul plină cînd Steaua joacă aici.

Articol de - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 ianuarie 2013 20:16

Steaua scade din costuri folosindu-şi fanii pe post de oameni de ordine pe stadion. Salvează astfel sume importante la fiecare meci.

Becali încasează cam un milion de euro dacă vinde toate biletele pentru meciul cu Ajax, manşa a doua din "16-imile" Europa League. Şi mai ia mai mult de un milion de euro de la UEFA în cazul în care Reghecampf şi ai lui părăsesc competiţia după "dubla" cu olandezii.

Din România, doar CFR a produs venituri mai mari în acest sezon, dar Steaua tot caută să scadă cheltuielile la minimum şi, pe lîngă plafon salarial şi respingerea jucătorilor scumpi precum bulgarul Milanov, roş-albaştrii au de gînd să aplice şi o strategie la care nimeni din Liga 1 nu s-a mai gîndit.

Suporterii din galerie să joace roluri de stewarzi în timpul partidelor! Ideea i-a aparţinut lui Becali: "Un meci cu Naţional Arena plină costă, cu totul, spre 80.000 de euro, din care cea mai mare parte a banilor se duc cu stewarzii, fiindcă e nevoie de mulţi oameni".

Chiria către primărie înseamnă un pic peste 30.000 de euro. Becali dezvăluie cum ar putea ajuta ultraşii. "Le-am zis: "Nu spuneţi voi că iubiţi Steaua? Haideţi s-o ajutăm pe Steaua să consume mai puţini bani dacă o iubiţi! Numărul necesar de stewarzi să fie asigurat din rîndul galeriei, să stabilească ei cîteva sute de inşi şi ăia să fie stewarzi. Aşa ar dispărea şi incidentele de pe stadion, că suporterii s-ar păzi singuri, practic!".

Steaua ar economisi zeci de mii de euro la fiecare meci. Cu Ajax, va fi nevoie, probabil, de 800 de stewarzi, cîţi au participat şi la România-Olanda, doar că de data asta Becali speră să nu mai aibă nevoie să închirieze o firmă specializată. Cu ce se aleg suporterii dacă îl ajută pe Gigi să salveze cîteva sute de mii de euro în 2013? "La deplasările din cupele europene închiriez chartere pentru galerie pe banii mei, să meargă în condiţii bune. Aşa cîştigă şi clubul, cîştigă şi fanii", a dezvăluit Becali.

Dinamo a renunţat
Costurile mari pentru cluburi pe care le implică Naţional Arena au determinat-o pe Dinamo să se întoarcă în Ştefan cel Mare. "Cîinii" au jucat şi ei cîteva partide pe noul stadion, dar asistenţa redusă a făcut clubul să piardă bani. Preşedintele Badea a anunţat că nu e rentabilă organizarea jocurilor pe Naţional Arena şi, din partea a doua a sezonului, numai derby-ul cu Steaua s-ar mai putea disputa pe cel mai mare stadion din Bucureşti.

Mai atractiv decît Ghencea
Steliştii s-au obişnuit să joace pe Naţional Arena, şi jucătorii, şi suporterii. În prima parte a stagiunii, cînd echipa a revenit în Ghencea pentru unele partide şi vînzarea biletelor mergea prost, Mihai Stoica i-a presat pe fani să vină la stadion: "N-aţi zis că e Ghencea casa Stelei?!".

Au încetat protestele
Ideea unei colaborări cu suporterii i-a apărut lui Becali şi fiindcă relaţia lui cu galeria Stelei s-a liniştit în ultimele luni, după o perioadă aprinsă, în care ultraşii protestau şi pe stadion, ba chiar şi în faţa palatului! Galeria a primit şi dreptul să comercializeze produse oficiale cu însemnele clubului şi a deschis recent un magazin într-un mall din Bucureşti.

"Cu Ajax luăm un milion de euro din bilete, iar dacă trecem de olandezi, vom încasa dublu în urma jocului de la Bucureşti cu Chelsea" (Gigi Becali, patron Steaua)

50.000 de spectatori au asistat la Steaua-Stuttgart (1-5), asistenţa maximă înregistrată la o partidă a roş-albaştrilor în acest sezon

4.500 de oameni au văzut Steaua-Tîrgu Mureş (3-1), din "16-imile" Cupei României, joc disputat în Ghencea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
supersolo
supersolo  •  23 Ianuarie 2013, 16:03

La Real Madrid stewarzii sunt angajatii clubului ....si nu sunt numai stewarzi...fac multe activitati chiar la nivelul juniorilor Realului....asa ca se poate face experimentul....daca el reuseste la Steaua ...poate reusi oriunde in Romania...

supersolo
supersolo  •  23 Ianuarie 2013, 15:58

Ideea e buna ...inseamna RESPONSABILITATE CIVICA ...dincolo de faptul ca clubul ar face economii ...dar gandeste-te sa mergi moca cu Steaua la o deplasare afara ...sa zicem la Londra...va place nu??? Ghinionul va fi ca nu toti vor putea merge asa ...o fi el Jiji bun ..dar nici chiar asa...:))))

brod
brod  •  23 Ianuarie 2013, 14:37

la cât de ..."naivi" sunt, domnii suporteri se vor înghesui să cumpere, pe bani grei, biletele la meciul cu ajax de la bucureşti. dacă ar avea răbdare, s-ar putea afla în faţa unui scor nerecuperabil, stabilit la amsterdam. aşa că, noi succesuri, băieţi: umpleţi punga ciobanului!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează