FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - ŢSKA SOFIA 2-1

Surdu a fost omul amicalului de aseară cu Steaua Bulgariei » Hei-rup de succes

Teixeira a marcat ieri primul gol al Rapidului. FOTO Alex Nicodim
Teixeira a marcat ieri primul gol al Rapidului. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 12 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 11 februarie 2012 21:50

Elevii lui Răzvan Lucescu au întors soarta unei partide ce părea compromisă


Rapidul nu suportă nici alb-roşul, nici faptul că ŢSKA Sofia este Steaua Bulgariei. Conduşi încă din start, la o neatenţie generală a blocului defensiv în frunte cu Coman, giuleştenii s-au văzut trimişi la munca de jos.

Prestaţia celor din Grant a fost înceţoşată în prima jumătate de oră, iar vecinii de la sud dansau, practic, pe gazon. Elevii lui Lucescu junior nu au avut nici posesia, nici viteza, nici clarviziunea jocului. Însă, cu trecerea timpului, Rapidul şi-a amintit cine este şi-a trecut la conducerea ostilităţilor. Pasele şi-au recăpătat cursivitatea, bulgarii au fost respinşi departe de poarta lui Dani Coman, a venit şi egalarea, după o fază colectivă, iar giuleştenii şi-au descoperit curajul.

S-au bătut exemplar şi pentru mingi ce păreau pierdute, iar Ioniţă, Teixeira şi Alexa au fost exemple, au pus mintea la contribuţie, s-au strîns ca un arici în apărare şi-au blocat, cînd Moraes, apoi Platini, au fost aproape de a puncta. Incisivitatea lui Surdu a adus un penalty pentru Rapid, cadoul fiind transformat în golul victoriei de siguranţa lui Grigorie.

"Cel mai mult mă bucură atitudinea jucătorilor! În rest, toate aceste partide de pregătire sînt nişte antrenamente. Nu mă interesează rezultatul"
Răzvan Lucescu, antrenor Rapid

Rapid - ŢSKA Sofia 2-1 (1-1)
Au marcat: Teixeira (41), Grigorie (75-pen) / Platini (4)
Rapid: D. Coman (Drăghia 46) - Rui Duarte, Glauber, Burcă, Ezequias - Teixeira, Alexa, Grigorie - M. Roman, Al. Ioniţă I, Surdu.
Antrenor Răzvan Lucescu

Platini putea fi rapidist
Printre cei mai periculoşi oameni ai bulgarilor şi în amicalul cu Dinamo, atacantul celor de la ŢSKA, Michel Platini, ar fi putut fi jucător al Rapidului! Pînă să ajungă la Steaua Bulgariei, sud-americanul a fost propus giuleştenilor, aceştia au fost impresionaţi de CV-ul lui, dar, în cele din urmă, Platini a optat pentru Sofia. Aseară, a marcat din unghi în poarta lui Coman.

Egal cu Chindia
Răzvan Lucescu nu a efectuat nici o modificare împotriva bulgarilor deoarece toţi ceilalţi giuleşteni din lot au fost utilizaţi cu două ore mai devreme într-un meci de pregătire împotriva Chindiei Tîrgovişte. Meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0. Răzvan a folosit formula: Vîtcă - V. Creţu, M. Antonio (Dăescu, 60), Oros, Ad. Grigore - Herea (Fl. Călin, 60), Pavlovici, Al. Ioniţă II - Deac, Pancu, Sburlea.

Inbox
- Dan Alexa şi-a lăsat aseară masca de protecţie a feţei la vestiare, evoluînd, în premieră, fără ea.
- În minutul 11, arbitrul a anulat un gol al lui Surdu, după un şut din semivoleu al lui Teixeira, considerînd că Romeo a fost în ofsaid.
- Bulgarii au contestat vehement penalty-ul giuleştenilor, în special Moraes, care a avut un schimb dur de cuvinte şi cu rapidiştii de pe bancă. Asistentul a fost decisiv la hotărîrea finală a "centralului".
- Bozovici a fost menajat ieri, nefiind folosit în nici unul din cele două amicale, deoarece a acuzat probleme musculare, însă de mîine îşi va relua pregătirea.

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (2)
marinell
marinell  •  12 Februarie 2012, 18:24

Nu realizati av0rtonilor comunisti ca sunteti mizeria Romaniei. Nu realizati ca 99 % dintre tziyganu sunt simbolurile voastre si idolii vostri sunt lacatus, marcel raducanu, ilie dumitrescu, dica, nicolita...nu realizati ca fara tancurile sovietice erati si astazi in speermma soldatului sovietic....NU REALIZATI NIMIC CEAUSEIL0R !

tigruzzu
tigruzzu  •  12 Februarie 2012, 14:53

Nu mai ziceti ma 5teaua Bulgariei, ca au luat -o in freza si de la Dinamo, si de la Rapid. Sau voi daca nu folositi in vreun articol cuvantul 5teaua sunteti amendati? Hai, Rapiduletzuuuuu'!!! P:S. Mai bine ziceati "awortonul komunist al Bulgariei"...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează