FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - CFR CLUJ 0-1 (SUSPENDAT ÎN MINUTUL 27)

Surpriză de proporţii: judecă salvatorul lui Gigi! » Cazul U-CFR va fi analizat de Valentin Epure

Tudor a suspendat meciul U Cluj - CFR Cluj şi a aruncat în aer lupta pentru titlu
Tudor a suspendat meciul U Cluj - CFR Cluj şi a aruncat în aer lupta pentru titlu

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 11 mai 2012 10:48

Valentin Epure a făcut parte, în 2008, din Curtea de Arbitraj pentru Fotbal şi, împreună cu Daniel Florea, a întors deciziile dictate împotriva Stelei şi a lui Gigi Becali. Comitetul Executiv i-a demis imediat pe cei doi, acuzîndu-i de "încălcare flagrantă a regulamentelor".

În cursul zilei de azi se aşteaptă un verdict din partea Comisiei de Disciplină a LPF în privinţa meciului U Cluj - CFR, oprit definitiv de Tudor în minutul 27, la scorul de 0-1. Surpriza vine însă din partea celui ce prezidează şi ce are cel mai greu cuvînt în forul care a început de ieri lucrările la acest caz şi care azi va anunţa decizia.

Preşedintele de la Disciplină e Valentin Epure, cel care în vara lui 2008 a avut un rol hotărîtor în "cazul Valiza" de a-i salva pe Gigi Becali şi echipa Steaua de la sancţiunile dure pe care le încasaseră de la precedentele comisii. Atunci, Steaua fusese depunctată cu 7 puncte, Gigi Becali primise doi ani suspendare şi o amendă de 200.000 de lei, iar Petre Marin urma să stea pe bară 6 luni.

În 2008 acuzat de incompetenţă
Cazul a ajuns însă la Comisia de Arbitraj pentru Fotbal, unde Valentin Epure, alături de Daniel Florea şi un alt membru, a întors decizia şi a anulat toate sancţiunile. Modul în care Gigi Becali şi Steaua au fost salvate atunci au creat un imens scandal, iar după o anchetă internă a FRF, Comitetul Executiv i-a dat afară pe cei doi, acuzîndu-i de" pentru că au încălcat flagrant regulamentele".

Axa Becali-Daniel Florea-Epure a decis "Valiza"
Epure şi Florea au fost arătaţi cu degetul că au făcut în mod intenţionat jocurile patronului Stelei. Daniel Florea a fost numit ca arbitru în CAF de patru dintre părţile implicate în conflict, şi anume Steaua, U Cluj, Gigi Becali şi Petre Marin. De aceea el trebuia să anunţe FRF, care era nevoită să numească un alt arbitru. Florea nu a făcut acest lucru şi, mai mult, a decis să îl numească pe Valentin Epure ca fiind al doilea arbitru, iar ambii l-au numit pe Marian Lucu ultimul membru pentru acea speţă. Ce a propus fiecare atunci?

Marian Lucu: "Meciul U Cluj - CFR fost manipulat, se impun sancţiuni"

Daniel Florea: "Pedeapsă echilibrată"

Valentin Epure: "Absolvirea totală a Stelei şi a lui Gigi Becali"

Adus la LPF de prietenul Florea
Imediat după ce au fost daţi afară de la FRF, Daniel Florea a primit oferta lui Dumitru Dragomir de a veni la Comisia de Recurs a LPF. A acceptat şi l-a luat cu el în comisie, ca simplu membru, pe Valentin Epure, care îi e şi colaborator la casa de avocatură pe care o deţine. După ce la finalul lui 2011 Doru Neagu şi-a dat demisia de la Comisia de Disciplină a LPF, s-a decis ca Epure să fie trecut şef. Azi va avea de luat cea mai grea decizie de cînd a fost învestit: un verdict final în cazul incidentelor de marţi seară, de la U Cluj - CFR.

Gigi Becali e şi acum "implicat"
Ca şi în "cazul Valiza", speţă plecată tot de la un meci U Cluj - CFR Cluj, şi acum patronul Stelei e implicat în mod direct. Steaua se află în luptă cu CFR pentru titlul de campioană şi verdictul Comisiei prezidate de Valentin Epure o poate ajuta pe trupa din Ghencea să-şi sporească sau să-şi diminueze şansele la cîştigarea campionatului.

Portretul lui Epure: "Ascultă tot ce îi zice Florea"
Un om important din fotbalul românesc i-a făcut un scurt portret lui Valentin Epure: "E un băiat foarte ascultător. E un copil cuminte, ascultă tot ce îi zice Daniel Florea, cel care l-a adus la LPF".

Eşti judecat de Epure, faci recurs la prietenul lui :)
În acest moment, aşa cum arată componenţa comisiilor LPF, orice decizie care se ia la forul prezidat de Valentin Epure poate fi atacată cu recurs. Acesta ajunge să fie analizat şi judecat la Comisia de Recurs, unde preşedinte este nimeni altul decît Daniel Florea. Prietenul său şi cel care deţine o casă de avocatură unde Epure e colaborator.

Primul ajutor pentru Gigi: Chipciu
În calitate de preşedinte al Comisiei de Disciplină, Valentin Epure i-a făcut un favor patronului Stelei. S-a întîmplat chiar în această săptămînă, cînd Chipciu a primit o singură etapă de suspendare, deşi luase direct cartonaş roşu la Chiajna, pentru un fault violent, iar regulamentul prevedea în mod clar să stea pe bară între două şi şase runde.

Componenţa Comisiei de Disciplină
Preşedinte: Valentin Epure
Vicepreşedinte: Florin Gâtejan
Membru: Mircea Medişeanu
Membru: Renato Chiriţoiu
Membru: Teodor Coblişan

CE DECIZIE SE DĂ AZI?
1. Meciul se rejoacă din primul minut
Argumente pro:
- ar fi decizia care ar lăsa destinaţia titlului să fie decisă pe teren
- este o hotărîre agreată de ambele echipe
Argumente contra:
- nu există punct în regulament care să prevadă rejucarea meciului
- nu mai există dată la care să fie programată rejucarea deoarece, conform regulamentului, ar trebui să aibă loc pînă pe 20 mai, cînd se dispută ultima rundă

2. Ambele echipe pierd la "masa verde" cu 0-3
Argument pro:
- raportul arbitrului, care a scris că a oprit meciul din cauza incidentelor grave produse de jucătorii celor două echipe
Argument contra:
- raportul supervizorului, în care se spune că "Tudor nu a avut nici un motiv să întrerupă meciul"

Nu urmăreşti, încă, GAZETA pe FACEBOOK? Fă-o, acolo discutăm ca-ntre PRIETENI, mai relaxat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (329)
vasglo
vasglo  •  11 Mai 2012, 16:12
Postat de merace pe 11 Mai 2012, 14:24

Valizele si premierile incalca grav Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice al FRF. Art.5 - Integritatea competitiilor Punctul 2. Pentru protejarea integrităţii sportive a competiţiilor, un club afiliat nu are dreptul ca direct sau indirect: c) să fie implicat în orice fel sau să exercite orice funcţie în managementul, administrarea şi/sau performanţa sportivă a altui club; e) să aibă posibilitatea de a interveni în managementul, administrarea şi/sau performanţa sportivă a altui club. PREMIEREA inseamna interventie in performanta sportiva a altui club.

E O.K., deci premierea nu e coruptie in sens penal! Citeste mai departe si vei vedea ca in astfel de cazuri sunt pedepsite numai persoanele care fac astfel de actiuni.....

merace
merace  •  11 Mai 2012, 14:24

Valizele si premierile incalca grav Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice al FRF. Art.5 - Integritatea competitiilor Punctul 2. Pentru protejarea integrităţii sportive a competiţiilor, un club afiliat nu are dreptul ca direct sau indirect: c) să fie implicat în orice fel sau să exercite orice funcţie în managementul, administrarea şi/sau performanţa sportivă a altui club; e) să aibă posibilitatea de a interveni în managementul, administrarea şi/sau performanţa sportivă a altui club. PREMIEREA inseamna interventie in performanta sportiva a altui club.

saviola2_8
saviola2_8  •  11 Mai 2012, 14:22
Postat de zahaflr pe 11 Mai 2012, 13:53

Stii care a fost cel mai frumos titlu castigat de Steaua? Cel castigat in ultima etapa in fata Rapidului lui Lucescu care acontase jumatate de echipa la Craiova si tot a pierdut. Si dupa care toata suflarea rapidista era suparata ca Ganea a jucat fotbal. Si nu s-a predat in fata marelui Lucescu si a clubului "muncitoresc".

a fost frumos si ala din 2006 cand rapidstii aveau cu jiul , cum dadea steaua un gol cum mai lua rapidistii cate un rosu:))) am lesinat de ras la final rapidistii acuzau steaua ca cica ar fi cumparat vasluiul, de parca era litera de lege frate ca vaslui o echipa slabuta atunci sa bata steaua si daca , cumva nu se intampla asa automat e si blat:)) DUMNEZEU nu doarme, s-a vazut si-n cupa uefa. si apoi si-n supercupa si-n campionat:))))

Vezi toate comentariile (329)
Comentează