FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN ARBITRAJ

Surpriza Deaconu! » Sandu l-ar prefera pe arbitrul bucureştean în fruntea CCA

Deaconu (39 de ani) lucrează de aproape 10 ani în compania multinaţională Phillip Morris
Deaconu (39 de ani) lucrează de aproape 10 ani în compania multinaţională Phillip Morris

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 21:12

O intenţie mai veche a lui Mircea Sandu prinde din nou contur, aceea de a-l numi pe "centralul" bucureştean, băiatul magazinerului FRF, şef la CCA.

Cine va fi înlocuitorul lui Vasile Avram în fruntea CCA? E întrebarea la care răspunsul stă exclusiv la Mircea Sandu pentru că regulamentul a fost schimbat şi "singura persoană abilitată să-l numească şi să-l revoce pe preşedintele CCA e preşedintele FRF". Deocamdată, Mircea Sandu a ieşit public şi a anunţat că prerogativele lui Avram le vor prelua ceilalţi şefi din CCA, însă Naşu' are deja o variantă.

Nu e nouă şi, chiar dacă nu s-ar fi întîmplat "cazul Avram", Sandu ar fi avut de gînd să o pună în aplicare. Soluţia lui e una surprinzătoare: Alexandru Deaconu. O discuţie între cei doi, privind preluarea CCA de către Deaconu, a avut loc în urmă cu aproape o jumătate de an. "Să mai aşteptăm pînă la iarnă, să vedem dacă am şanse să fiu promovat de UEFA, dacă nu voi fi, atunci nu sînt absurd să ţin locul ocupat pe lista FIFA, mă retrag şi accept şefia CCA", i-a transmis Deaconu.

Între ei n-a existat nici o discuţie în ultimele două zile, numai că evenimentele din weekend schimbă radical situaţia. Şansele ca arbitrii români să mai aibă parte de o promovare la UEFA sînt acum zero, iar Deaconu ar putea decide să nu mai aştepte iarna pentru a deveni preşedintele CCA.

Deaconu, care e băiatul magazinerului FRF, acesta din urmă fiind finul lui Mircea Sandu, primise deja puteri sporite din partea lui Naşu'. Era reprezentantul arbitrilor la toate şedinţele importante ale CCA.

Semn de întrebare pe axa Tg. Mureş - Avram
Scandalul în care e implicat Vasile Avram îl pune pe Deaconu într-o lumină extrem de nefavorabilă. Motivul? Deaconu a fost arbitrul care a distrus meciul FCM Tg. Mureş - U Cluj 1-1, în care a avantajat-o clar pe formaţia gazdă: n-a acordat două penalty-uri oaspeţilor şi nu l-a eliminat pe Jamal, de la ardeleni. Avram a fost acuzat că a luat mită 19.000 de euro de la sponsorul lui FCM Tg. Mureş pentru a delega arbitri agreaţi de această grupare.

Celelalte variante

1. Abrudan nu renunţă la bancă
Înainte de a-l pune pe Avram, şi în 2009, şi anul trecut, Mircea Sandu a testat o altă posibilitate: Patriţiu Abrudan şef la CCA. De fiecare dată s-a lovit de refuzul fostului asistent FIFA, cel care şi-a construit şi şi-a conservat o imagine de om integru. Motivul refuzului? E director la o bancă extrem de importantă în Cluj şi nu vrea să renunţe la acest job.

2. "Suceavă": "Refuz să fiu preşedinte"
În urma suspendării lui Vasile Avram din postul de preşedinte al CCA, conform regulamentului, atribuţiunile ar trebui luate de Constantin Gheorghe "Suceavă", care era vicepreşedintele comisiei. "Nu am fost, nu sînt şi nici nu voi fi interesat de postul de preşedinte al CCA! Dacă aş fi fost, aş fi acceptat să fiu şef acum cîţiva ani, cînd mi s-a propus aşa ceva. Repet, nu voi fi preşedintele CCA", a spus ieri Constantin "Suceavă".

3. Fost arbitru străin: soluţie prea costisitoare
Există şi varianta aducerii, după modelul Collina în Ucraina, a unui fost mare arbitru străin, cu o imagine ireproşabilă, care să conducă arbitrajul românesc. Soluţia ar fi însă imposibil de asigurat financiar, din moment ce Collina va cîştiga în Ucraina 5 milioane de euro în 4 ani.

Preşedinţii CCA în ultimii 10 ani
Perioada: Preşedintele
2001-2003: Nicolae Grigorescu
2003-2005: Ion Crăciunescu
2005 (decembrie) - 2009 (aprilie): Gheorghe Constantin
2009 (aprilie): Marcel Lică
2009 (mai-iunie): Ioan Igna
2009 (iulie-august): Aron Huzu
2009 (septembrie) - 2010 (februarie): Vasile Avram
2010 (martie - mai): Ioan Igna
2010 (iunie) - 2011 (septembrie): Vasile Avram

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (56)
observer
observer  •  27 Septembrie 2011, 09:34
Postat de flo_ax pe 26 Septembrie 2011, 03:40

Nu mai aruncati vina in alta parte! Voi, rapidistii sunteti de vina! La episodul bricheta, voi, suporterii v-ati patat pe veci, cu inteligenta voastra nativa. Dupa ce ati fost avertizati de 10000 de ori, tot ati continuat, geniilor! Dar nu se mira nimeni, nu tot voi v-ati ars propriul suporter, ati nenorocit pe viata o fata de 18 ani? Sau tot Deaconu a fost de vina si acolo?

@flo_stelist-fara-minte, din cauza gandirii voastre partizane, indoctrinate de ideologia comunist-ceausista si continuata de gazetarii securisti din fruntea fituicilor mizerabile, este si arbitrajul si fotbalul si societatea romaneasca in marasmul moral in care se afla!!!! unde ai mai auzit mai bolsevicule ca un meci sa fie oprit de la o bricheta?!?!? pai voi si fratiorii dinamovisti ati ars stadioane si nu ati mai pierdut meciuri la masa verde!!! dar nasu, dragomir si basescu s-au hotarat, uzind de sluga-deaconu, sa faca pe plac poporului-imbecilizat-stelist si voi credeti minciuna! multi, dar prosti asta sunteti!!!

romeo75
romeo75  •  26 Septembrie 2011, 22:45

hotule e hot de-al tau mai lasatine cu mafia voastra domnule sandu puscarie...

infos
infos  •  26 Septembrie 2011, 16:51

Eu zic sa-l arestam pe Porumboiu si sa-l trimitem in Ungaria si scos vinovat de toate insuccesele fotbalului romanesc! Porumboiu l-o pus pe Sandu si Mitica unde sunt,tot el o fixat arbitrii la meciurile cu cantec, el o aruncat cu bricheta si tot el o scos fanii lui Dinamo din stadion. Porumboiu e persoana care a rabitrat CFR-Otelu si tot el o reactivat toate cooperativile din 90 pana azi!El l-o trimis pe Tanase la Steaua si tot el i-o dat bani sa urce pe mese pe manele si cred ca are un amestec si-n trimiterea Timisoarei si Craiovei in ligile inferioare. Organizati un pluton de executie ca eu fug sa pun mana pe el...Porumboiu minte,Muresan la LPF si Paszkany presedinte:-))

Vezi toate comentariile (56)
Comentează