FOTBAL  »  Superliga  »  RĂZBOI FRF-AJF

Instanţa s-a declarat necompetentă! Merge suspendarea lui Burleanu la TAS? Avocatul AJF Giurgiu: "Judecătoarea nu cred că avea chef"

Razvan Burleanu, foto: GSP
Razvan Burleanu, foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 29 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 iulie 2014 17:26

Astăzi s-a dat pronunţarea pe ordonanţa preşedinţială prin care AJF Giurgiu solicitase suspendarea conducerii FRF pînă la soluţionarea dosarului de fond privind validarea lui Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

Instanţa s-a declarat necompetentă pentru a soluţiona o astfel de cere, susţinînd că această cauză poate fi judecată doar de TAS.

Andrei Raţiu, avocat AJF Giurgiu, a comentat decizia dată de judecătoarea Adriana Macarie.: "Este pentru prima dată cînd aud despre o decizie în acest sens. E foarte grav ceea ce s-a decis în această speţă. E ca şi cum instanţa ne spune că orice fel de act emis de FRF nu este de competenţa instanţei civile româneşti, ci de competenţa TAS, care ar ajunge în acest fel să ne spună cum se aplică legea civilă română.

Ne spune că ar fi o treabă privată, care poate fi dezlegată numai de un tribunal arbitral. Aş înţelege să fie aşa, într-o speţă de exemplu dintre un jucător şi un club, dar nu atunci cînd e vorba despre un caz în care se pune în discuţie însăşi aplicarea legii româneşti.

Cred însă că instanţa a vrut mai mult să scape de acest dosar, fiindcă e iulie, e vară, sînt concedii şi n-a vrut să se lege la cap cu o soluţie tranşantă în acest dosar. Norocul nostru este că mai avem la dispoziţie apel şi recurs, sînt 80% sigur că nu va rămîne această soluţie, iar dosarul se va întoarce la Judecătoria sectorului 2".

Ce spune FRF
"Federaţia salută poziţia constantă a instanţelor judecătoreşti de a confirma competenţa exclusivă a TAS asupra litigiilor ce derivă din acte emise de organele federale - exclusivitatea acestei competenţe reprezintă o cerinţă esenţială a afilierii FRF la FIFA", scrie pe siteul frf.ro.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (16)
rossonero.bucharest
rossonero.bucharest  •  29 Iulie 2014, 22:55

Rege Hagi adu echipa in Bucuresti, colaborati cu o primarie poate Sector 1 si alti investiori si formati echipa ROSSONERO BUCURESTI.Dumitru Dragomir poate fi primul presedinte ca se pricepe foarte bine. Gica Hagi a jucat si la Sportul Studentesc, poate intra intr-o colaborare sa readuca sportul studentesc rebranduit sub o alta forma in culorile rosu si negru =RO-Romania ==S.S. Soccer Society /Student Sport ====ONE 1 capital /1st club student 1912/prima rosu-negru Bukarester 1912-16 ======RO- Romania RO.S.S.ONE.RO

sibelius
sibelius  •  29 Iulie 2014, 15:09
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Daca se finalizeaza dupa moartea inculpatilor nu mai are nicio valoare.

sibelius
sibelius  •  29 Iulie 2014, 15:06
Postat de valiza.epo pe 29 Iulie 2014, 13:26

Emil Boc a cumparat drepturile de televizare a Ligii?!? Ni, ma, da' smecher ii mocanu' nost'!

:))) Jaj, bocsi. Am uitat ca pe Harpy bacsi il dai de independent. E drept ca televizia era si a lui Rus(nu a lui ala de la Astra), a lu' tov. ministru.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează