FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - TIMIŞOARA, DUMINICĂ, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

TAS aruncă în aer încă un campionat » Pandurii - Oţelul se joacă!

Articol de , - Publicat sambata, 14 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 19:08

LPF nu va trimite la Galaţi trofeul şi tricourile de campioană pentru că luni TAS va anunţa că partida pe care gălăţenii au cîştigat-o la "masa verde" va trebui să se dispute pe teren.

Oţelul va juca mîine cu Timişoara cu tribunele arhipline, dar în eventualitatea unei victorii nu se va putea bucura la final alături de fanii lor pentru că Liga a decis să nu-i premieze pe gălăţeni. Chiar dacă un succes împotriva lui Poli ar face ca formaţia de pe malul Dunării să devină campioană din punct de vedere matematic, diferenţa urmînd să fie de 4 puncte cu o etapă înainte de final, lucrurile se vor schimba luni. Conform surselor Gazetei, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va dicta ca meciul cu Pandurii să se dispute, iar gălăţenii ar putea rămîne fără cele trei puncte cîştigate în februarie la "masa verde".

Zilele trecute, TAS le-a trimis celor de la Ligă o hîrtie prin care îi ruga să le traducă mai multe paragrafe din regulamentul LPF. Apoi, a revenit şi a vrut să afle dacă în istoria fotbalului românesc a exitat vreun precedent în condiţii asemănătoare: "S-a mai întîmplat vreodată ca o echipă să nu fie programată din cauza datoriilor?". Răspunsul Ligii a fost negativ, iar elveţienii au anunţat sec: "Ok, luni veţi avea verdictul nostru!".

[Citeşte şi "Galaţiul e la Spa"]

Se joacă miercuri sau joi!
Aceleaşi surse susţin că LPF a primit semnale că meciul se va juca şi că Vasile Avram a fost deja anunţat să delege o brigadă la mijlocul săptămînii viitoare: "Sîntem obligaţi să-l programăm înainte de ultima etapă, deci pînă pe 21 mai! Probabil că se va juca miercuri sau joi, cel tîrziu". Astfel, titlul se va decide în ultima etapă şi, pe lîngă timişoreni, vasluienii mai speră şi ei, mai ales dacă înving mîine Sportul.

"Duminică, la Galaţi, nu e nici o finală a campionatului. Meciurile decisive ale Oţelului au fost la Cluj, cu Brăneşti şi cu Pandurii, la «masa verde». Acolo au cîştigat fraudulos punctele"
Marian Iancu, finanţator Poli Timişoara


În 2009, TAS-ul i-a dus în Ligă
Nu e prima oară cînd Tribunalul de la Lausanne dă o hotărîre pe finalul sezonului schimbînd ierarhia în Liga 1. S-a mai întîmplat o dată, la finalul anului competiţional 2008-2009. La începutul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF să-i penalizeze cu 6 puncte pe bănăţeni pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei de pe Bega. Astfel, întreg sezonul acela, Poli a apărut în clasament cu o depunctare de 6 puncte, însă la o zi după ultima etapă, TAS a anunţat că sancţiunea e anulată. În aceste condiţii, Timişoara a depăşit-o pe Dinamo, a urcat pe 2 şi a prins preliminariile Champions League.

[Citeşte şi "El e "Nică" al Oţelului: "«Cap alb», fă să-i placă lui tăticu'!""]

Acuzaţi de Iancu
Finanţatorul lui Poli, Marian Iancu, i-a acuzat pe gălăţeni de evaziune fiscală: "Oţelul e o echipă subvenţionată de la bugetul local. Sumele pleacă direct către jucători şi angajaţi, lucru interzis! Asta e deturnare de fonduri! Culpa e a primăriei, care nu şi-a luat măsurile pentru a respecta legea sportului. În plus, jucătorii îşi rup picioarele şi Marius Stan iese după cîte un rezultat slab şi zice că fotbaliştii sînt mediocri, dar nu spune că el are cel mai mare salariu din acel club, peste al oricărui jucător!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (209)
mitza.lg
mitza.lg  •  15 Mai 2011, 21:19

OTELUL merita din plin sa fie CAMPIOANA pt k este singura echipa din cele de pe podium care a obtinut rezultatele doar pe teren,prin munca depusa de jucatori si antrenor si nu cu valize si alte influente cum a fost in cazul lui timisoara si vaslui.TIMISOARA sa fie doar in capul realizatorilor tv care ii promoveaza,care deja ii vedeau campioni cu 1 luna inainte.DE LA PLOIESTI cu respect pt DORINEL & CO

florinch
florinch  •  15 Mai 2011, 10:15
Postat de agresatcuidunic pe 15 Mai 2011, 01:04

In toata lumea si-n toata tara Nu e niciunde ca la TIMISOARA Si sa se stie in lung si-n lat Ca-ntodeauna fruncea e Banat. Ale ale!

Comentariul tău...Si Iancu v-a facut de...Handel !

agresatcuidunic
agresatcuidunic  •  15 Mai 2011, 01:04

In toata lumea si-n toata tara Nu e niciunde ca la TIMISOARA Si sa se stie in lung si-n lat Ca-ntodeauna fruncea e Banat. Ale ale!

Vezi toate comentariile (209)
Comentează