FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - STEAUA, AZI, 20:45, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Tătăruşanu s-a săturat de Becali! "Ce proşti sînt toţi de se uită în gura lui Gigi!"

Pe fotbaliștii Stelei îi enervează atitudinea lui Becali și hipermediatizarea lui. FOTO Cristi Preda
Pe fotbaliștii Stelei îi enervează atitudinea lui Becali și hipermediatizarea lui. FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2011 22:31

Tătăruşanu a fost şocat şi deranjat că o mulţime de oameni se strînseseră în jurul patronului la sfîrşitul jocului cu Rapid. Florin Costea i-a răspuns patronului cînd acesta venise să-l certe, iar căpitanul Bourceanu plînge după Timişoara


Apariţiile dese ale lui Becali la TV nu le sînt indiferente jucătorilor lui. Fotbaliştii se tem să nu fie criticaţi de patron după jocuri, la fel şi antrenorii lor, sau pur şi simplu se enervează cînd văd mulţi reporteri, multe camere în jurul lui. Un fost tehnician din Ghencea povestea cum Bogdan Stancu şi Cristi Tănase îşi alegeau hainele în aşa fel încît vestimentaţia lor să nu-l supere pe Gigi.

Unii dintre fotbalişti au început să comenteze comportamentul pe care îl are şeful lor. Tătăruşanu a făcut-o în urma partidei cu Rapid, de luni, Florin Costea a luat atitudine chiar aflat faţă în faţă cu Becali. Mai există un caz, chiar al jucătorului căruia patronul i-a pus banderola pe mînă: Bourceanu, căruia deja îi e dor de Timişoara, după numai trei luni petrecute la Steaua. Gazeta vă prezintă trei episoade neştiute care dovedesc că jucătorii din Ghencea nu-şi simpatizează patronul.

1. Pe portar l-a enervat spectacolul dat de Gigi
Tătăruşanu s-a aflat pe Naţional Arena luni seara, chiar dacă, accidentat, el n-a prins foaia de joc. Ciprian a văzut meciul din tribună, alături de iubita lui şi de doi prieteni, şi s-a nimerit să-şi părăsească locurile o dată cu Becali, pe care l-au oprit vreo 20 de reporteri şi cameramani în faţa tribunei oficiale. Goalkeeperul "naţionalei" şi amicii lui au rămas cîteva minute în zona de deasupra "oficialei", fascinaţi de imaginea cu patronul înconjurat de oameni. Cu tot cu spectatorii care se opriseră în jurul lui Gigi, erau vreo mie de inşi.
Portarul s-a tras deoparte după ce a văzut ce se petrece. "Cipri, uită-te, frate, cum s-au strîns ţăranii în jurul ăstuia!", i-au strigat prietenii. Portarul le-a răspuns: "Ce vrei, mă, dacă oamenilor asta le place? Sînt disperaţi toţi după el, îi sorb cuvintele! Sînt «fierţi» după circul ăsta!".

De ce era supărat Tătăruşanu? Becali tocmai îl criticase în ziua derby-ului: "Am auzit eu că el tot spune să ne întoarcem în Ghencea, îl întreabă nonstop pe Teia Sponte cînd ne întoarcem acolo. Cred că i s-a urît cu binele! Da' ce treabă are el cu stadionul pe care joacă echipa? Ce, el hotărăşte?".

El mai are un motiv de frustrare: în vară au existat cluburi din străinătate interesate de el, dar Steaua a declinat propunerile şi a rămas în România, în vreme ce Pantilimon, concurentul de la "naţională", a semnat cu Manchester City, unul dintre cele mai bogate şi cele mai la modă cluburi din lume.

2. Florin Costea l-a înfruntat
Tătăruşanu nu l-a criticat pe Becali în faţă, dar a făcut-o Florin Costea. Atacantul care i-a enervat pe toţi de la Steaua cu atitudinea lui sfidătoare a fost vizitat de patron marţi seara la Buftea. Gigi a mers acolo ca să-i reproşeze faptul că a plecat de pe banca de rezerve înaintea finalului derbyului cu Rapid, supărat fiind că Ilie Stan nu-l introdusese pe teren. Becali nu s-a luat doar de Florin, ci şi de Mihai: "Ce e, mă, te-ai supărat că te-am făcut măscărici?". Costea cel mic a tăcut. "De ce să te superi? Că tu asta eşti! Acum, ce vrei? Cînd a fost de lăudat, te-am lăudat. De data asta te şi critic!".

Mihai tot n-a scos vreun cuvînt. Dar a vorbit Florin: "Cînd am semnat, v-am rugat să nu mă criticaţi timp de şase luni. Ştiam că nu sînt în cea mai bună formă şi că am nevoie de timp. Dar ca să progresez, ar trebui să mai şi joc! Dacă stau pe bancă, ce să fac?". Gigi a fost uimit de reacţia fotbalistului şi nu i-a răspuns. După întîlnirea cu el a vorbit public şi s-a declarat satisfăcut: "Florin mi-a zis că-mi dă banii înapoi la iarnă dacă nu dă goluri pînă atunci, deci n-am cum să mai fiu supărat pe el".

3. Pe căpitan l-a apucat nostalgia
Bourceanu, fotbalistul care ar trebui să fie imaginea Stelei în acest moment, purtătorul banderolei de căpitan, simte că îi era mai bine la Timişoara! Curtean, fost coleg cu el în Banat, a povestit că Bourceanu i-a mărturisit asta: "Alex mi-a spus că îi e dor de ce era la Poli, chiar dacă s-a impus drept căpitan al Stelei". Închizătorul "naţionalei" e derutat mai ales din cauza presiunii la care e supus de cînd a semnat cu roş-albaştrii. Faţă de alţi nou-veniţi, el a jucat constant şi a avut prestaţii bune, în general. A beneficiat de suportul patronului, dar colegii i-au contestat poziţia.


Trei foste glorii au prevăzut dezastrul

Hagi le-a spus-o din 2007
A fost primul antrenor care i-a avertizat în mod direct pe jucătorii Stelei că dacă se vor lăsa călcaţi în picioare de patron, nu vor realiza absolut nimic. "Am intrat în vestiar şi în loc de mesajul de despărţire le-am spus să nu lase pe nimeni, niciodată, să le ia personalitatea pentru că dacă vor face asta, nu vor cîştiga nimic", a spus Hagi în ziua în care şi-a dat demisia, 17 septembrie 2007. De atunci şi pînă acum, Steaua n-a mai cîştigat nici un titlu de campioană.

Piţi îi pusese lacăt la gură
Un alt antrenor care a prevăzut că jucătorii sînt vulnerabili dacă Gigi Becali îi critică în public a fost Piţurcă. Acesta i-a interzis lui Gigi să mai vorbească despre fotbalişti şi a decis chiar să plece de la Steaua cînd Becali a spus după meciul cu U Craiova "Eu cred că Tătăruşanu a greşit la golul pe care l-am încasat".

Adi Ilie a fost cel mai ferm
O altă fostă glorie a Stelei, Adrian Ilie, care a fost jucător şi manager în Ghencea, a dezvăluit la puţin timp după ce a plecat din postul de conducere, deţinut pînă în vara lui 2008, că Gigi Becali e un pericol real pentru progresul fotbaliştilor tineri de perspectivă şi a oferit două exemple:

1. "Dacă aş avea acum 21 de ani şi aş fi venit la Steaua, nu mai ajungeam niciodată ce am ajuns ca fotbalist. Acuzele lui Gigi Becali m-ar fi distrus deoarece ar fi fost imposibil să joc bine şi să dau gol meci de meci".

2. "Pe portughezul Tiago l-am adus pentru că l-am urmărit în multe meciuri în care juca, practic, din maximum două atingeri. După ce a venit aici şi l-a criticat patronul de vreo două-trei ori, nu-l mai recunoşteam pe teren. Îi era frică să joace repede şi să dea pasă rapid pentru a nu greşi".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (206)
cliffburton
cliffburton  •  28 Octombrie 2011, 14:23

Generalii MAPN au un plan in 3 pasi, foarte bine pus la punct: 1) Echipa "Viitorul Constanta", care este de fapt echipa Academiei de Fotbal a lui Gheorghe Hagi, va promova sezonul urmator pe prima scena fotbalistica din Romania. Deja se fac demersuri pt ca "Viitorul Constanta" sa joace pe Ghencea in sezonul urmator. 2) Fanii Stelei, scarbiti de iesirile patronului, vor trece, treptat, de partea noii echipe. O echipa tanara, sincera, formata din copiii crescuti de Hagi in spiritul fairplay-ului si al dorintei de victorie, va atrage usor suporteri care isi doresc spectacol fotbalistic, nu circ. 3) Vazand ca a ramas fara suporteri / rezultate Becali va vinde istori

crystyanbet
crystyanbet  •  28 Octombrie 2011, 10:46

jiji e steaua!acest articol este o radiografie corecta,steaua distruge jucatorii

immjg
immjg  •  28 Octombrie 2011, 00:12

ne intoxicati cu steaua voastra de kaka't

Vezi toate comentariile (206)
Comentează