FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN ARBITRAJ

Ţerbea şi ascensiunea sa din fotbal! » Portretul celui care a dat mită şefului CCA

Ţerbea s-a implicat la FCM Tîrgu Mureş, însă fără să aibă o poziţie oficială la club
Ţerbea s-a implicat la FCM Tîrgu Mureş, însă fără să aibă o poziţie oficială la club

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 21:55

În doar doi ani, omul de afaceri a ajuns în Comitetul Executiv al FRF prin intermediul futsalului. De anul trecut, s-a implicat şi la FCM, însă fără o calitate oficială.

Numele lui Sorin Ţerbea în fotbalul românesc nu a însemnat nimic pînă acum doi ani, cînd a ajuns preşedinte la futsal, la City US, echipa sponsorizată de Primăria din Tg. Mureş. Un an mai tîrziu, în ianuarie 2010, Ţerbea, fost voleibalist de performanţă, a fost ales preşedintele federaţiei de futsal, funcţie care i-a permis accesul în Comitetul Executiv al FRF. "Naţionala" de futsal şi-a mutat aproape toate acţiunile la Tg. Mureş, iar hotelul său a devenit locul obişnuit de cantonament.

Ţerbea nu deţine nici o funcţie oficială la clubul de fotbal, dar amiciţia cu viceprimarul Claudiu Maior e de notorietate. Cei doi urmăresc împreună partidele de la tribuna oficială, iar complexul său hotelier "President" e partenerul echipei, locul obişnuit de cantonament al formaţiei lui Sabău înaintea meciurilor de pe teren propriu. Viceprimarul Maior nu a fost de găsit ieri, după ce sîmbătă anunţase că e dispus să lămurească orice legătură oficială din ancheta DNA cu clubul de fotbal.

1,8 milioane de euro a fost bugetul echipei de fotbal în sezonul trecut, din care un milion a fost asigurat de autorităţile locale

3,1 milioane de euro este bugetul FCM pentru actualul sezon, din care 2,1 milioane de euro din drepturile TV

I-a furat camera în campanie
O persoană deschisă, comunicativă, abilă în afaceri. Aşa îl descriu pe Ţerbea apropiaţii, care vorbesc şi despre faptul că acesta ar fi un apropiat al PD-L. A fost implicat într-un incident cu un cameraman al Duna TV, care a reuşit să-l filmeze cînd îi încuraja pe oameni să voteze cu partidul respectiv, Ţerbea subtilizîndu-i camera şi fiind apoi acţionat în judecată. Ţerbea a fost un sponsor generos al campaniei locale din 2008, dar şi un filantrop generos, sprijinind mai multe acţiuni caritabile.

Partenerul obişnuit de afaceri al Primăriei
În planul afacerilor, Ţerbea a fost unul dintre cîştigătorii licitaţiilor Primăriei pentru firma de salubritate pe care o deţine. La începutul lui ianuarie 2008, Salubriserv, controlată de Ţerbea, a cîştigat contractul de salubrizare şi deszăpezire a oraşului pentru 8 ani, cu drept de prelungire pe încă 4 ani în oraş, dar şi în 26 de comune! 16 firme au cumpărat caietul de sarcini, însă la licitaţie s-a prezentat doar firma sa! Valoarea contractului a fost stabilită la 11 milioane de lei pe an, adică în jur de 2,5 milioane de euro. Anul trecut, firma a făcut un profit de 972.562 lei, avînd 296 de angajaţi. În plus, de anul trecut, firma sa se ocupă şi de ridicarea maşinilor parcate ilegal în oraş.

7 milioane de euro într-un hotel
Sorin Ţerbea a cumpărat fosta fabrică de mănuşi de piele, pe amplasamentul căreia a construit un complex hotelier de 4 stele, "President", sponsor care apare pe tricourile echipei de futsal, devenind din sezonul trecut şi partenerul clubului de fotbal. Ţerbea a băgat 7 milioane de euro în complexul hotelier, căruia i-a adăugat un modern complex spa după o investiţie de 2,5 milioane de euro.

Şedinţă explozivă la CCA
Mircea Sandu a solicitat ieri convocarea unei şedinţe în regim de urgenţă la CCA, în care să fie creionate mai multe propuneri privind înlocuirea lui Vasile Avram. Mîine la prînz, cei 7 membrii ai CCA se vor strînge la Bucureşti şi vor pune pe hîrtie soluţiile lor. Cei 7 sînt: Constantin Gheorghe "Suceavă", Nicolae Grigorescu, Marian Salomir, Marian Dorobanţu, Anton Heleşteanu, Stan Prodan şi Irina Mîrţ.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (13)
inima_de_caine
inima_de_caine  •  26 Septembrie 2011, 21:38

Adicătelea două echipe finanţate din bani publici îşi fac (mini)cantonamentele în hotelul lui nea' Ţebrea... bun aşa! Asta îmi aminteşte de altă ţeapă de acest fel... cu Mircea Govor... consilier judeţean şi proprietar al FC Olimpia Satu Mare... Consiliul Judeţean Satu Mare aloca bani Olimpiei, iar echipa îşi făcea veacul la motelul lui Govor... Şi uite aşa banii publici intrau în buzunarele cui trebuie!

inima_de_caine
inima_de_caine  •  26 Septembrie 2011, 21:34
Postat de misucfr pe 26 Septembrie 2011, 08:45

Vaslui- Vointa Sibiu 2-0,dupa 2 goluri venind in urma unor faulte clare in atac. Porumboiu striga si pune presiune pentru asi netezi drumul spre titlu. Hotul striga hotii.

faulte??? Ez van tiszta roman magyarul! :))

popescu150
popescu150  •  26 Septembrie 2011, 12:54

Nu stiu daca DNA-ul se autosesizeaza,dar ar fi bine daca ar verifica informatiile din aceste comentarii.Asa este ,Terbea este un mare escroc,tepar notoriu.Este protejat de PDL si de toate organele de control-Finante,Garda Financiara,Vama,Inspectia Muncii,etc.De exemplu,controalele facute de finante s-au terminat cu timorarea inspectorilor fiscali si amenintarea cu sanctionarea lor de catre directorul Iclanzan,daca consemneaza probleme serioase.Cu alte cuvine,o mangaiere pe crestet...Garda Financiara,prin pupincuristul Baziotis,a fost mai subtila- nu a programat la control nici o firma de -a lui Terbea,sau daca a fost obligata prin tematici venite de sus,a trimis pe cine trebuie

Vezi toate comentariile (13)
Comentează