FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CRAIOVA, AZI, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ţicleanu vine în Ghencea să reia un duel cu Piţurcă vechi de aproape 16 ani » Revanşa

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 iulie 2010 00:00

Aurel Ţicleanu (51 de ani) soseşte la Bucureşti însetat de răzbunare! Antrenorul Craiovei e hotărît să scoată un rezultat mare pentru a-i strica lui Victor Piţurcă (54 de ani) debutul în Ghencea. Motivul? Cariera de antrenor a lui Ţicleanu a fost de două ori influenţată negativ de către fostul selecţioner.

Prima oară s-a întîmplat în 1994, cînd Piţurcă l-a înlocuit pe Ţicleanu pe banca Universităţii şi a reuşit să-i ducă pe juveţi în lupta pentru titlu, Ştiinţa terminînd în acel an pe locul 2. Asta după ce sezonul începuse dezastruos pentru olteni sub comanda lui "Chiose": un singur punct în primele trei etape, cu toate că în Bănie evoluau atunci fotbalişti precum Stîngă, Săndoi, Craioveanu, Gane, Papură şi Mitriţă. În plus, craiovenii fuseseră eliminaţi din Cupa UEFA de Dinamo Tbilisi (0-2 şi 1-2)!

Şase ani mai tîrziu, pe 12 noiembrie 2000, cei doi antrenori s-au întîlnit faţă în faţă la partida Oţelul - Steaua, iar roş-albaştrii, sub comanda lui Piţi, s-au impus cu 1-0, făcîndu-l pe Ţicleanu să demisioneze! A fost ultima formaţie pregătită de fostul component al "Craiovei Maxima" în România, pînă în această vară, cînd a preluat Craiova. Culmea, şi în vară prima opţiune a lui Mititelu a fost Piţurcă, dar, fiind refuzat, l-a contactat pe Ţicleanu.

"E momentul să reîmprospătăm istoria, avem o generaţie foarte bună şi trebuie să confirmăm. Faţă de Steaua avem avantajul că dispunem cam de acelaşi lot ca anul trecut"
Aurel Ţicleanu, antrenor Craiova

"Luaţi individual, jucătorii mei sînt mai buni decît cei ai Stelei"
Aurel Ţicleanu, antrenor Craiova

"Băieţii mei au demonstrat că pot fi mai buni pe teren decît echipa campioană, CFR. Sperăm ca acum să arate asta şi în faţa echipei care e văzută ca viitoare campioană"
Aurel Ţicleanu, antrenor Craiova

Piţurcă    Palmares în Liga 1    Ţicleanu
176    meciuri în Liga I    84
104    victorii    29
38    remize    16
34    înfrîngeri    39

21 de ani au trecut de la ultima victorie a Craiovei în Ghencea, 2-1 pe 29 noiembrie 1989. De atunci, oltenii au smuls doar două remize la Bucureşti

8 ani
au trecut de la ultimul succes al Universităţii în faţa Stelei, 3-1 pe 1 septembrie 2002

0 victorii a obţinut Ţicleanu în cele 5 partide disputate ca antrenor împotriva Stelei. A obţinut o singură remiză şi a pierdut de 4 ori

Programe la intrare
Steaua le pregăteşte o surpriză celor 25.000 de spectatori care vor fi diseară în tribune. A tipărit programe de meci, cu informaţii atît despre Steaua, cît şi despre jucătorii şi antrenorii Universităţii. Programele vor fi oferite la intrarea în stadion şi nu vor costa nimic.

"Piţurcă nu e prietenul meu"
Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a făcut ieri pentru prima dată declaraţii împotriva actualului antrenor al Stelei. "Eu prieten cu Piţurcă? Nu există aşa ceva, nu sînt prieten cu el pentru că nu am cum. Unui prieten nu-i iei jucătorii în halul în care a făcut-o el", a declarat Mititelu, care a negociat cu Piţurcă în urmă cu o jumătate de an, dorind să-i ofere postul de "principal" pe banca Ştiinţei.

Bonfim: "Steaua e o echipă mare"
Fundaşul dreapta brazilian a comentat venirea în Ghencea. "Deocamdată n-am semnat, dar am ales această echipă pentru că este o grupare cu nume mare şi în România, şi în Europa", a declarat Bonfim, care va ajunge în Bucureşti cel tîrziu mîine, iar de luni se va antrena sub comanda lui Piţurcă.

- Steaua a încheiat ieri un parteneriat cu bwin.com. Casa de pariuri online austriacă va fi prezentă pe panourile din stadion, de la conferinţa de presă şi de la zona mixtă, nu şi pe tricourile de joc.
- Steaua a decis ca fanii Universităţii care vor veni la meci să stea într-un loc special amenajat la Peluza Sud. Au fost rezervate 2.000 de locuri, însă nu sînt aşteptaţi mai mult de 500 de suporteri ai Ştiinţei.
- Claudiu Voiculeţ, al 13-lea transfer al Stelei în această vară, va avea în Ghencea tricoul cu numărul 21.
- Porţile stadionului se vor deschide azi de la ora 17:00, cu 3 ceasuri înainte de startul partidei

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
alex_777
alex_777  •  31 Iulie 2010, 11:43

Dupa meciul asta as vrea sa-l vad pe Mihai Costea scris la golgheteri! :)

thebluestlion
thebluestlion  •  31 Iulie 2010, 02:08

Nu conteaza ce abereaza X si Y, conteaza doar ce fac baietii si daca prindem o zi buna, nimic nu ne sta in cale, sper ca astazi sa dispara "complexul Steaua"...

zyzy
zyzy  •  31 Iulie 2010, 01:09

suporteri ai craiovei o sa vina foarte multi din bucuresti, dar din pacate nu putem procura bilete in peluza olteana....o sa fim in jur d 3000 de suporteri craioveni printre stelisti.(pacat...am fi facut o atmosfera incendiara in ghencea)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează