FOTBAL  »  Superliga  »  TOP

Top 10 cei mai promiţători fotbalişti din Liga 1 » Avem viitor!

Florin Gardoş
Florin Gardoş

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 iulie 2011 13:11

GSP.RO vă prezintă o listă cu zece jucători a căror evoluţii au făcut ca în sezonul 2010/2011 să-şi cîştige statutul de speranţe pentru fotbalul românesc. Anul competiţional 2011/2012 le-ar putea aduce acestora consacrarea.

1. Florin Gardoş (Steaua Bucureşti) - fundaşul "roş-albaştrilor" a izbutit într-un an saltul din liga secundă în cupele europene. Transferat de V. Piţurcă în Ghencea la recomandarea lui "Liţă" Dumitru, Gardoş  a reuşit să devină titular în detrimentul unor jucători experimentaţi. În plus, prestaţiile sale l-au adus şi în atenţia mai multor cluburi din Europa. De asemenea, el a debutat în 2011 şi în tricoul Naţionalei, adunînd pînă-n prezent 4 selecţii.Florin Gardoş în Liga 1, 2010/2011: 23 prezenţe-20 integralist. 

2. Alexandru Chipciu (FC Braşov) - evoluţiile mijlocaşului de 21 de ani l-au transformat pe braşovean într-un obiectiv pentru principalele cluburi din Bucureşti, dar, încercările acestora de a-l achiziţiona s-au lovit, deocamdată, de refuzul patronului “galben-negrilor”. În 2010/2011, Chipciu a bifat 31 de meciuri în prima ligă, de 28 de ori ca titular, în 23 de meciuri el fiind integralist. A marcat de 3 ori şi a contabilizat 4 pase decisive.

3. George Marius Ţucudean (Dinamo Bucureşti) - proiectul de întinerire încercat de Andone în sezonul precedent i-a oferit tînărului atacant dinamovist şansa de a debuta pe prima scenă. Cifrele lui Ţucudean în primăvara lui 2011: 10 prezenţe în tricoul "cîinilor" (3 titular/1 integralist) şi două goluri.

4. Paul Papp (SC Vaslui) - pentru Paul Papp, stagiunea 2010/2011 a însemnat un pas important spre impunerea sa printre jucătorii ce pot reprezenta viitorul fotbalului românesc. Prin cele 32 de prezenţe (31 integralist) şi 3 goluri marcate a contribuit din plin la poziţionarea moldovenilor pe a treia treaptă a podiumului. Papp a bifat şi debutul în tricoul primei reprezentative, alături de Gardoş, după ce, ambii făcuseră cuplu în defensivă şi la tineret.

5. Dragoş Balauru (FCM Tg Mureş) - după ce l-a promovat pe Tătăruşanu şi i-a acordat încredere deplină lui Pantilimon, Ioan Ovidiu Sabău este pe cale de a oferi fotbalului un alt goalkeeper important. Balauru a strîns 12 prezenţe (a încasat numai 7 goluri), timp în care a lăsat o impresie pozitivă. 

6. Alexandru Măţel (Astra Ploieşti) - produs al clubului Farul, Măţel s-a transferat în vara lui 2010 la Ploieşti. Mutarea s-a dovedit a fi una de bun augur, deoarece, tînărul fundaş dreapta de 22 de ani a primit încredere deplină din partea lui Tibor Selymes, acesta considerîndu-l un jucător de bază în sistemul său. În sezonul actual al Ligii 1 a bifat din iarbă 28 de partide, 26 din postura de titular (23 integralist). În plus, a înscris şi primele goluri în campionat, el trecîndu-şi de 4 ori numele pe tabelă.

7. Ionuţ Neagu (Oţelul Galaţi) - cu 27 de prezenţe, toate din postura de titular, mijlocaşul gălăţenilor a fost unul din tinerii surpriză utilizaţi cu regularitate de Dorinel Munteanu în anul cînd titlul a ajuns, în premieră, pe malul Dunării. La cei 22 de ani ai săi, Ionuţ va avea şansa de a se face remarcat în toamnă în partidele din UCL, acolo unde, alături alţi doi colegi cu vîrstă apropiată,  Rîpă şi Iorga, va încerca să doboare recordul de  puncte stabilit de Urziceni.

8. Sebastian Cojocnean (U Cluj) - văzut de către specialişti drept o speranţă încă din perioada cînd evolua la Otopeni, Cojocnean a izbutit în cele 13 partide din 2011 în care a jucat sub conducerea lui Ionuţ Badea să marcheze de patru ori. În noul sezon, Sebastian va lupta alături de coechipierii pentru revenirea "şepcilor roşii" în competiţiile europene.

9. Ciprian Brata (Pandurii) - problemele financiare ce i-au lovit pe gorjeni în ediţia precedentă au produs şi un efect pozitiv, datorită faptului că, mai mulţi tineri au debutat pe prima scenă. Printre aceştia s-a aflat şi mijlocaşul ce în martie a împlinit 20 de ani. În ciuda unei accidentări, Brata a evoluat în 20 de partide (7 titular), a marcat de două ori (cu Dinamo şi U Cluj) şi a scos două lovituri de pedeapsă.

10. Paul Pîrvulescu (Gaz Metan) - aflat în lotul sibienilor, încă, din perioada cînd aceştia evoluau în liga secundă, Pîrvulescu a crescut treptat, iar în 2010/2011 a fost un fotbalist de bază în echipa ce a ajuns pentru întîia oară într-o cupă europeană. La 23 de ani, Paul va încerca să repete prestaţia din ediţia precedentă, ediţie în care a bifat 29 de prezenţe (27 titular/ 16 integralist), a înscris de patru ori (Bistriţa, Dinamo, CFR, Craiova) şi a oferit coechipierilor două pase de gol.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
paulfrigura
paulfrigura  •  17 Iulie 2011, 15:55

balautru ma ajunge mare portar !!!!!!!!!!!!!!!!!

imperator
imperator  •  16 Iulie 2011, 23:58

Totusi stam cam slab , trebuia sa fie minim 20 .

imperator
imperator  •  16 Iulie 2011, 23:57
Postat de samy15 pe 16 Iulie 2011, 14:31

Imperatoare , iar derutezi lumea ?

ala e chiar caine caine , nu-s eu.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează