FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL, MIERCURI, 20:45, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Tot caută un Rusescu! » Sezonul începe mîine, cu Supercupa, dar Steaua încă nu şi-a clarificat lotul

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 iulie 2013 22:34

Reghecampf simte că plecarea lui Rusescu a slăbit rău echipa şi mai cere un atacant


Steaua s-a trezit abia acum că are nevoie de un înlocuitor pentru Rusescu, deşi golgeterul a fost vîndut de o lună! A venit un atacant, Piovaccari, dar Reghecampf îl consideră pe italian un concurent pentru Nikolici, pe postul de vîrf. Şi nu există jucătorul care să evolueze în spatele "numărului 9", în poziţia pe care o ocupa Raul. Mihai Stoica a demarat deja căutările pentru un "trequartista", un atacant care să poată evolua mai retras. Un fotbalist care să nu fie neapărat puternic precum Nikolici şi Piovaccari, dar mai tehnic şi mai abil decît cei doi.

Soluţiile interne n-au confirmat
Faptul că Steaua face scouting cu numai zece zile înaintea startului campionatului e provocat şi de randamentul mediocru arătat de cei pe care Reghecampf i-a testat în Austria şi în Anglia pe fostul post al lui Rusescu. E vorba despre tinerii Gabriel Iancu şi Nicolae Stanciu. Împreună, ei au un gol în cinci meciuri amicale şi nici un joc nu a fost cu adevărat foarte bun pentru vreunul dintre ei. A înscris numai Iancu, un gol la 4-1 cu Livingston. Mihai Stoica e de părere că în cazul lui Iancu e numai o chestiune de lipsă de experienţă: "În viitorul apropiat va deveni o soluţie ca titular şi în viitorul un pic mai îndepărtat, o soluţie ca titular al echipei naţionale. Îi place să se antreneze şi are curaj să-şi asume finalizări".

"Noul Raul" dă un gol la 23 de meciuri!
Iancu, 19 ani, a avut un sezon trecut care-l confirmă pe MM: a înscris 8 goluri, 6 pentru Viitorul şi două la Steaua, în condiţiile în care în Ghencea a jucat puţin. Dar Stanciu e cel care va începe, probabil, sezonul ca titular în locul lui Rusescu. Asta deşi cifrele lui Nicuşor nu-l apropie deloc de performanţele lui Raul: fotbalistul pentru care Steaua i-a plătit Vasluiului 700.000 de euro a marcat numai două goluri în Moldova în 47 de partide printre galben-verzi! Rusescu a dat 26 de goluri de-a lungul stagiunii precedente, în campionat, Cupa României şi Europa League.

"Piovaccari a venit destul de tîrziu şi nu este pus la punct cu pregătirea fizică, aşa că putem spune că avem probleme destul de mari în atac"
Mihai Stoica, manager Steaua

"Doar golgeteri n-avem"
Mihai Stoica admite că Steaua a slăbit: "În restul compartimentelor stăm foarte bine, mai trebuie doar să ne identificăm golgeterii". În amicale, Nikolici nu a marcat nici un gol. Iar înlocuitorul lui, Piovaccari, a jucat doar 40 de minute contra lui Sheffield Wednesday. Italianul are probleme cu pregătirea fizică şi cu acomodarea, întrucît abia a revenit din vacanţă. Aflat sub contract cu Sampdoria, el a respectat programul genovezilor pînă în momentul în care a aflat că va fi împrumutat în România.

"Nilă" rămîne rezervă
Revelaţia amicalelor din vara asta, Mihai Costea, va începe sezonul tot pe banca de rezerve. "Nilă" a fost utilizat ca vîrf în jocurile de pregătire, din cauza crizei cauzate de problemele lui Nikolici, rămas la Bucureşti fără viză, dar nu va continua astfel şi nu e luat în calcul nici pentru înlocuirea lui Rusescu. A explicat Mihai Stoica la DigiSport: "Lui Mihai îi place să joace atacant lateral". Asta înseamnă că olteanul va rămîne rezerva lui Tănase ca extremă stînga.

A mers cînd s-au mişcat repede
Steliştii s-au organizat mai bine în vara trecută. Atunci, Reghecampf i-a primit pe Pintilii, pe Adi Rocha şi pe Lucian Filip de la startul pregătirii de vară şi a urmat un sezon excelent, în care s-a cîştigat campionatul. De data asta, roş-albaştrii l-au avut doar pe Stanciu de la începutul pregătirii. Piovaccari a prins jumătate din cantonamentul englez şi deloc din cel austriac, iar Nikolici a pierdut prima jumătate a şederii în Marea Britanie din pricina lipsei vizei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (31)
bogdany79
bogdany79  •  09 Iulie 2013, 22:49
Postat de cobra_z pe 09 Iulie 2013, 11:30

Petrolul -Steaua 3-1...Petrolul are 80% sanse sa ia campionatul ce urmeaza,iar voi ,stelistilor urmeaza sa ma injurati :))

Pai daca astia au 80% lui Dinamo ce-i mai ramane?

alpin
alpin  •  09 Iulie 2013, 16:55

Steaua nu se grabeste sa-i gaseasca un inlocuitor lui Rusescu. Spera sa imprumute un jucator care freaca banca de rezerve la Sevilla. Unul... Rusescu...

shogun_blue
shogun_blue  •  09 Iulie 2013, 13:14

l-ati ratat pe Mitea...se potrivea perfect

Vezi toate comentariile (31)
Comentează