FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Transferul lui Luchin în Bulgaria a creat tensiuni între impresarul jucătorului şi Dinamo: "M-a trădat!"

Articol de - Publicat duminica, 12 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 ianuarie 2014 21:48

Trecerea lui Srgian Luchin, 27 de ani, la Botev Plovdiv l-a nemulţumit pe Cristea Opria, care a fost omis din tranzacţie.

Impresarul spune că a fost sărit intenţionat din ecuaţie şi că va acţiona în instanţă clubul Dinamo, pentru a nu fi asociat cu posibilele iregularităţi de ordin legal ale transferului şi pentru a afla, în acelaşi timp, metoda prin care jucătorul s-a transferat: rezilierea contractului lui Luchin cu Dinamo sau prin plata unei sume de transfer către club.

- Domnule Opria, care este relaţia dumneavoastră cu Luchin în acest moment?
- Pe mine cel mai mult mă doare că Srgian m-a trădat. Nu e vorba aici de bani, ci de principiu! Luchin a dispărut fără urmă de joi, de la ora 16, nu mi-a mai răspuns la telefon. Asta după ce a avut o întîlnire cu cei de la club.

- De unde ştiţi că s-a întîlnit cu cei de la club?
- El mi-a spus la telefon, înainte să se ducă acolo. Am înregistrări atît cu discuţiile pe care le-am purtat cu Luchin, dar şi cu Constantin Anghelache. Toate acestea vor ieşi la lumină în instanţă.

- Deci aveţi de gînd să mergeţi la tribunal?
- Am vorbit deja cu avocaţii mei, le-am dat toate actele pe care le am şi de luni demarăm toate demersurile oficiale. Am să merg pînă în pînzele albe pentru a afla adevărul acestui transfer.

- Pînă la urmă Luchin şi-a reziliat contractul cu Dinamo sau a fost vîndut?
- Asta vreau şi eu să ştiu! Vom da în judecată clubul Dinamo pentru a afla adevărata modalitate prin care s-a făcut acest transfer. Oricum, indiferent de situaţie, eu am de pierdut.

- De ce?
- Pentru că am acte semnate atît cu jucătorul, cît şi cu Dinamo, de pe vremea cînd erau Borcea şi Badea. Scrie clar acolo că trebuie să primesc nu mai puţin de 300.000 de euro în cazul unui transfer. Tot acolo există însă un paragraf care obligă ca, în cazul rezilierii contractului dintre jucător şi Dinamo, societăţii mele, "Opria International", să-i revină şi restul de 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului. Astfel, fiind deţinătoarea sută la sută a jucătorului, societatea Opria e singura entitate în putere să negocieze un posibil transfer al jucătorului.

"L-au ameninţat cu echipa a doua"

- Cei de la Dinamo ce au spus?
- Eu am vorbit joi cu Anghelache şi mi-a zis că nu are nici o ofertă pentru jucător şi că nu renunţă la el gratis sub nici o formă. L-am întrebat dacă l-au chemat pe Srgian la club şi mi-a zis "Nu, dragă, nu l-a chemat nimeni", deşi copilul îmi relatase asta cu cinci minute înainte. Anghelache una vorbeşte şi alta face, asta se va dovedi în instanţă, cînd se vor asculta toate convorbirile. Copilul mi-a zis că l-au ameninţat cu echipa a doua dacă nu semnează cu bulgarii, în absenţa mea. I-au spus că dacă vine cu Opria, cade transferul.

- Cu Luchin ce se întîmplă?
- Din punctul meu de vedere, acest transfer este nul, avînd în vedere că, în oricare dintre cele două variante, eu trebuia să primesc comision, ceea ce nu s-a întîmplat. În contractul pe care Srgian îl are cu mine este stipulat clar că trebuie să îmi dea 400.000 de euro, dacă semnează cu alt agent, club sau lucrează cu alţi avocaţi, peste capul meu. Eu am fost plecat trei zile în Anglia, de unde aveam ofertă scrisă din partea unui club de Liga a doua engleză. Oferta pentru Dinamo era de 900.000 de euro. O să le transmit englezilor că a căzut tot.

"32 la sută din banii pe care societatea mea îi primea din transfer ajungeau la stat. Nu vreau să fiu implicat aiurea în dedesubturile acestui transfer" ( Cristea Opria, impresar Luchin)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
dash.berlin
dash.berlin  •  13 Ianuarie 2014, 17:33

te-a tradat?lasa ca nu-i bai...nu saracesti tu doar din atata lucru :)))

cristi1097
cristi1097  •  13 Ianuarie 2014, 14:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

bey merinos voi ce atitudine ați luat când mm a bătut un suporter de al vostru ? tupeu de prost sau doar oaie ? vorbiți aiurea , mari .......

polistul68
polistul68  •  12 Ianuarie 2014, 22:07

Din ce declara samsarul asta, ne dam seama ce fel de om e Anghelache...nu ca ar fi o surpriza, dar ne confirma inca odata....dar ma mira pozitia lui Soican. Sunt ferm convins ca avea nevoie si de Luchin si de Curtean...cum naiba sa accepte situtia, jucatoriis a fie amenintati cu echipa a 2-a ? El chiar nu are nici un cuvint de spus ? P.S. Imi palce ca acest Opria a iregistrat toate convorbirile.....cred ca e din tribul lui Anghelache, cu epoleti pe umar.....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează