FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Tras pe dreapta » Roman nu mai are loc în noul sistem gîndit de Sabău

Mihai Roman n-a avut parte de un început de sezon bun, înregistrînd evoluții modeste sub comanda lui Sabău
Mihai Roman n-a avut parte de un început de sezon bun, înregistrînd evoluții modeste sub comanda lui Sabău

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 septembrie 2012 09:54

Sabău e decis să renunţe la sistemul 4-4-1-1 şi să mizeze pe un 4-3-2-1, modul în care Mihai Roman nu mai are loc.

Ovidiu Sabău a venit la Rapid cu gîndul de a juca în 4-4-1-1, însă indiferent de jucătorii pe care i-a trimis în teren, n-a fost mulţumit de randamentul acestora. După mai multe încercări eşuate, antrenorul s-a hotărît să revină la o linie mediană de trei jucători, la fel cum a jucat şi Răzvan Lucescu în sezonul trecut. Cu Şahtior (1-1) a folosit această aşezare şi s-a declarat bucuros de evoluţia echipei.

"E cea mai bună soluţie pentru lotul pe care-l avem. În proporţie de 90 la sută o voi folosi şi în jocurile oficiale. Spun asta pentru că am enumerat 8-9 jucători de zonă centrală, în schimb, nu am fotbalişti de bandă care să scoată oameni din joc în situaţii de unu la unu", a spus Sabău. Totuşi, spre deosebire de Răzvan, care în ofensivă miza pe două extreme şi un vîrf, Neluţu va folosi un atacant de careu şi două vîrfuri mai retrase. În aceste condiţii, lui Mihai Roman îi va fi imposibil să mai prindă primul "11".

Trial pînă-n iarnă
Schimbarea sistemul de joc vine cu o problemă pentru Sabău. Antrenorul are la dispoziţie 4 atacanţi de careu, Ilijoski, Bilaşco, Ioniţă şi Figueiredo, iar din aceştia doar unul singur poate evolua titular în modulul 4-3-2-1.

În plus, pe acest post, tehnicianul mai are la dispoziţie alte două variante, Pancu şi Herea, fotbalişti ce la nevoie pot evolua pe această poziţie. În aceste condiţii, antrenorul va renunţa la iarnă la doi dintre atacanţii săi. Ilijoski n-are emoţii, el avînd un contract pe trei ani, însă Figueiredo, Bilaşco şi Ioniţă se bat pe un singur loc, toţi avînd înţelegeri valabile pînă în ianuarie 2013.

Rapidul în 4-3-2-1
Pecanha - Rui Duarte, M. Constantin, Glauber, Bozovici - N. Grigore, Codrea, Herea - Teixeira, Pancu - Ilijoski

5,20 e media notelor GSP obţinute de Mihai Roman în cele 5 partide pe care le-a bifat în Liga 1, în acest sezon

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Renan i-a cucerit
Aflat la primul său meci în Giuleşti, după aproape trei luni de zile de cînd s-a transferat la Rapid, Renan Silva a reuşit să-i impresioneze pe fanii alb-vişinii în amicalul cu Şahtior. Mijlocaşul brazilian a prins 30 de minute, timp în care, deşi nu şi-a creat nici o ocazie de a marca, a pasat bine şi a reuşit şi cîteva driblinguri. Suporterii l-au felicitat pentru prestaţie pe pagina lui de Facebook, iar Sabău a avut numai cuvinte de laudă: "Îl ştiam de la antrenamente că e bun, dar m-a impresionat, cu toate că a jucat împotriva unor fotbalişti foarte valoroşi".

Se pregătesc la Buftea
Terenurile de la Pro Rapid s-au deteriorat atît de mult încît Ovidiu Sabău a decis să nu mai facă acolo antrenamentele. "Sînt denivelate, uscate, riscăm să ne rupem picioarele!", i s-au plîns jucătorii tehnicianului. "Asta e situaţia, mai bine la Buftea decît să se accidenteze jucătorii. Am vorbit cu domnul Copos şi mi-a spus că încearcă să facă rost de bani pentru a reface terenurile de la Pro Rapid", a spus Sabău. Antrenorul lui Şahtior, Mircea Lucescu, a comentat: "E ruşinos să ai o aşa bază şi să nu o foloseşti!".

Inbox
- Pancu îl presează pe Copos să plătească salariile: "Restanţele financiare îşi pun amprenta pe evoluţia noastră!". Giuleştenii au de încasat fiecare cîte două lefuri.
- Bozovici, singurul rapidist convocat la lotul naţional, e anunţat rezervă în partida de azi pe care echipa naţională a Muntenegrului o va disputa în San Marino.
- Sabău tot e nemulţumit de pregătirea fizică a elevilor săi: "Încă sînt jucători care stau destul de prost la acest capitol. Codrea, Bilaşco, Ilijoski şi Goga nu sînt încă la nivelul la care trebuie. Nu au ritm de 90 de minute. Încă suferă!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
10nutz10nutz
10nutz10nutz  •  13 Septembrie 2012, 15:45
Postat de bobo_rapidistu95 pe 11 Septembrie 2012, 23:33

dupa mine ias da afara pe pe aproape toti pavlovici .apostol. burca .glauber .ilioski .stefan gligore .figheiredo . surdu bilasco .voicu .Milisavljevic. texeira .codrea ,albut ,bilasco !!! si as aduce jucatori tineri ca rapa ,balauru,mateiu ,bus, vlad alexandru , iancu , bumba si mai multi de viitor !!! rapid nu are viitor are cea mai batrana echipa din campionat cu o medie de varsta de 28,2 ani !!!

Bumba e plecat la AS Roma.....glauber .ilioski.Milisavljevic. texeira .codrea sunt jucatori peste media campionatului asa ca ar trebui sa-ti revizuiesti putin atitudinea. Dupa parerea mea Rapid poate juca in 2 asezari 1-4-3-3 (Albut, Duarte M. Constantin, Glauber, Bozovic - N. Grigore, Texeira, Herea - Roman Milisavljevic Ilioski) sau 1-4-2-3-1 ( Albut, Duarte M. Constantin, Glauber, Bozovic - N. Grigore, Texeira - Herea Pancu Milisavljevic Ilioski)

rapidista_96
rapidista_96  •  12 Septembrie 2012, 16:51
Postat de teo94_rapid pe 11 Septembrie 2012, 15:52

Tu sigur te uiti la meciurile Rapidului? Daca da atunci nu il vezi pe Roman cum pierde tot si se impiedica de minge?!

Chiar ma uit la meciuri....si app crezi tu ca se impiedica deoarece spre deosebire de altii el chiar mai incearca sa joace fotbal,adica mai face cate un dribling,mai da cate o pasa ,mai suteaza la poarta in comparatie cu altii care stau ca niste plante in teren si nu fac nimic.

rapidista_96
rapidista_96  •  12 Septembrie 2012, 16:46
Postat de alessandro_skorpion pe 11 Septembrie 2012, 13:01

Grigore non-valoare? fetitzo eu cred k tu te uitzi la desene in timp ce joaca rapidul... Grig e un super mijlocas! ..iar Roman e d banda...care sincer nu mai face nimik acolo... mai mult face Rui Duarte jocul din fundas...

Nu-i problema mea ca tu nu vezi ca N.Grigore nu e de Rapid,dar ar trebui sa vezi ca ala inafara de a pasa inapoi si in lateral nu mai stie nimic,adrevarul e ca mai nimereste si el cateodata ca orbul Braila,sincer nush care dintre noi se uita la desene:))))si app am zis yo ca roman nu-i mijlocas de banda?:)))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează