FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 5-1

Trei decizii OK, una KO pentru Marius Avram la Rapid - Steaua!

Marius Avram, Avram
Marius Avram, Avram

Articol de - Publicat luni, 19 aprilie 2010 00:00

Brigada de arbitri a avut un meci cu multe decizii la limită, una singură fiind greşită, neeliminarea lui Săpunaru la scorul de 2-1

Pe lîngă spectacolul din tribune şi din jocul Rapidului, a existat mult suspans şi în deciziile brigăzii de arbitri condusă de Marius Avram. Mai ales în prima repriză, "oamenii" în negru au fost nevoiţi să ia cîteva decizii extrem de importante, trei dintre goluri şi o fază de cartonaş roşu avînd loc în doar 33 de minute.

Min. 14: Penalty pentru Steaua
Kapetanos a fost faultat în careu de Marius Constantin, iar mingea a ricoşat la Bogdan Stancu, care putea să marcheze. Avram a lăsat avantaj, Stancu a tras în blocaj, după care a revenit şi a dictat, corect, 11 metri pentru Steaua.

Min. 19: Săpunaru trebuia eliminat
A doua decizie extrem de importantă a "centralului" a fost una greşită. Săpunaru a avut un atac criminal asupra lui Tănase, dar Avram a dictat doar fault, neacordînd nici măcar cartonaş galben. Reluările TV demonstrează că Săpunaru se duce direct pe tibia stelistului, piciorul drept al lui Tănase îndoindu-se sub forţa crampoanelor lui Săpunaru, care ar fi trebuit eliminat.

Min. 22: N-a fost ofsaid la Cesinha
Golul de 3-1 s-a marcat după o fază la care steliştii au solicitat ofsaid. Cesinha a primit o pasă filtrantă de la Spadacio, iar reluările DigiSport demonstrează că atît Petre Marin, cît şi Emeghara l-au scos din ofsaid pe mijlocaşul brazilian.

Min. 33: 11 metri clar pentru Rapid
Golul de 4-1 a fost marcat dintr-un penalty obţinut de Grigorie, aflat în duel cu Emeghara. Decizia lui Avram a fost bună, nigerianul lovindu-l peste tibie pe rapidist.

Tudose în locul lui Parpas
Stoichiţă a fost nevoit să schimbe din nou jucătorii titulari în defensivă. De această dată, cipriotul Stelios Parpas a rămas pe banca de rezerve din cauza unei probleme medicale care l-a împiedicat să se antreneze normal în zilele premergătoare jocului. În locul lui, Stoichiţă l-a preferat pe Tudose, care nu mai evoluase din primul minut din deplasarea de la Urziceni, 7 martie. În schimb, Parpas bifase ca integralist ultimele 7 runde, în care Steaua a încasat doar 4 goluri. (Remus Răureanu)

Iordănescu, interzis în Giuleşti
Anghel Iordănescu a venit în Giuleşti însoţit de cei doi băieţi ai săi, dar nu a mai găsit nici un loc liber. "Dă-l afară! Nu are voie să stea aici", i-a strigat Rică Răducanu unui steward, iar fostul selecţioner s-a enervat şi a plecat. "Bă, am glumit!", a spus Răducanu. "Am plecat fiindcă nu mai erau locuri, dar nu este normal, pentru că eu am cumpărat bilete!", a comentat Iordănescu. (Remus Răureanu)

"Frumuseţea fotbalului o dau zeii din teren"
Galeria giuleştenilor a pregătit o coregrafie specială pentru acest meci. Suporterii au afişat un banner pe toată suprafaţa peluzei pe care era desenat un teren de fotbal, avînd echipa Rapidului din 1967, anul înfiinţării clubului. "Frumuseţea fotbalului o dau zeii din teren care produc minuni, nu traficul de fotbalişti, blaturile sau banii din televiziuni", au scris rapidiştii pe un alt banner. (Cătălin Popescu)

Steaua, fără galerie
Elevii lui Stoichiţă nu au avut aseară galerie în Giuleşti! Iniţial Rapidul le-a rezervat roş-albaştrilor 406 bilete, dar apoi s-a răzgîndit. Pentru că în returul campionatului trecut Steaua le-a dat doar 400 de tichete, reprezentînd 2 la sută din capacitea stadionului, giuleştenii au decis să acorde doar 152 de bilete. Suporterii Stelei au refuzat să le ridice şi astfel sectorul rezervat oaspeţilor a fost ocupat doar de ofiţerul de presă, alături de Gora Tall şi de stewarzi.

Bonus pentru Europa
Patronul George Copos a mers la finalul partidei în vestiar şi le-a promis giuleştenilor un bonus de 40.000 de euro de jucător dacă vor reuşi calificarea în Europa Leagu. "Vrem să batem tot pînă la sfîrşit şi să ne calificăm în cupele europene. Copos ne-a promis nişte bani, dar să vedem dacă ni-i dă, dacă nu se scufundă planeta pînă atunci. Avem un patron darnic, chiar ieri mi-a luat un palat în care invit pe toată lumea", a comentat Cristi Săpunaru.

- George Copos a fost pupat de un suporter: "Dacă-l dai afară pe Ando ai mare belea cu noi".
- La sfîrşitul partidei cinci suporteri au sărit din tribună în teren. Portarul Mircea Bornescu i-a oprit pe aceştia să intre pe gazon şi i-a rugat să rămînă în spatele panourilor publicitare pentru a nu crea probleme.
- Jucătorii Stelei au refuzat să vorbească la finalul partidei. Fotbaliştii au urcat direct un autocar fără a face declaraţii.
- Marius Şumudică, prezent în tribune, a fost felicitat pentru victoria cu Dinamo (3-2). Fanii i-au cerut antrenorul Gloriei Bistriţa să vină în Giuleşti.
- Jucătorii Unirii Urziceni Vasile Maftei şi George Galamaz au venit aseară pentru a urmări derby-ul. Cei doi au evoluat în trecut la Rapid.
- Vicepreşedintele Nicolae Manea a urmărit meciul alături de Mircea Geoană. Preşedintele Senatului a venit însoţit de cei doi copii ai săi, Ana şi Alexandru.
- Fără drept de joc, Dacian Varga a urmărit din tribune meciul. Tibi Bălan a preferat să rămînă acasă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
aldan
aldan  •  19 Aprilie 2010, 16:03

M. Avram a arbitrat cu fermitate si discretie fara a avantaja cu ceva gazdele. Nici macar cu cele 5%! Si asta nu pt ca Rapid aseara ar fi avut nevoie! Asa, daca vrem sa speculam, la cum s-au prezentat cele doua echipe, probabil giulestenii ar fi invins si in 9!

aldan
aldan  •  19 Aprilie 2010, 16:03

Sapunaru a riscat sa-si lase coechipierii in inf numerica, insa n-ar mai fi avut pe cine faulta daca mai devreme Tanase ar fi fost sanctionat pt talpa pe genunchiul aceluiasi adversar... Se vede clar, pe imagini, ca nu mingea l-a interesat pe stelist! Cred ca arbitrul l-a iertat pe rapidist in compensatie. Daca Avram ar fi dictat eliminari din startul partidei - asa cum sigur ar fi facut Tudor (sau Deaconu!) - spectacolul era compromis

 •  19 Aprilie 2010, 15:22

...avînd echipa Rapidului din 1967,si anul infiintzarii Rapidului (1923) nu l-au mai scris , e subinteleasa fraza. Ce va este NECLAR , oameni buni???

Vezi toate comentariile (30)
Comentează