FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - DINAMO 1-5

Tripleta vintage face legea » Niculae, Dănciulescu şi Munteanu sînt cei 3 care au speriat Liga 1

Dinamo e dependentă de veteranii Niculae, Dănciulescu, Munteanu
Dinamo e dependentă de veteranii Niculae, Dănciulescu, Munteanu

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 septembrie 2011 22:24

Dinamo e dependentă de veteranii Niculae, Dănciulescu, Munteanu. Cînd nu merg ei, nici echipa nu bate, o confirmă cifrele reci


Marius Niculae, 30 de ani şi 4 luni, golgeterul primei divizii cu 7 reuşite. Ionel Dănciulescu, 34 de ani şi 9 luni, locul secund în acelaşi clasament, cu 4 "boabe". Cătălin Munteanu, 32 de ani şi 8 luni, cel mai bun pasator al campionatului, cu 5 reuşite, plus alte 3, în celelalte competiţii. Toţi trei sînt esenţiali în acest moment pentru echipă, ei reprezintă New Dinamo! Cînd ei joacă, roş-albii înving. Cînd ei nu sînt în formă, "cîinii" fie au remizat, fie au pierdut.

Culmea e că toţi trei ocupă şi locuri principale pe lista fotbaliştilor apostrofaţi de la Dinamo, online sau live pe stadion, de către suporteri, deşi ei sînt oamenii care au contribuit cel mai mult la ascensiunea actuală a formaţiei. Toţi trei sînt modeşti atunci cînd sînt întrebaţi despre subiect. Parcă vorbesc în cor: "Jucăm în sprijinul echipei şi pentru echipă. Dinamo contează, nu am putea unul fără celălalt din primul «11» şi fără băieţii de pe bancă".

"Trebuie să-i clonăm pe cei 3, n-avem altceva de făcut. Nu mă laud, dar eu am luptat ca toţi trei să rămînă la Dinamo şi mi-am luat înjurături din tribune. Nu ştiu ce făcea Dinamo fără ei"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

Ce-au făcut cei 3 în acest sezon
Liga 1
Etapa 1 FCM Tîrgu Mureş (1-0) Gol: Niculae
Etapa 2 Gaz Metan Mediaş (5-0) Goluri: C. Munteanu, Dănciulescu, Niculae (2), Torje. Pase decisive: C. Munteanu, Dănciulescu
Etapa 3 Pandurii (2-0) Goluri: Dănciulescu, Niculae. Pase decisive: Niculae
Etapa 4 Sportul (2-0) Goluri: Dănciulescu, L. Ganea
Etapa 5 Oţelul (2-1) Goluri: Moţi, Niculae
Etapa 6 FC Vaslui (1-3) Goluri: D. Stoica
Etapa 7 Rapid (0-0)
Etapa 8 Petrolul (5-1) Goluri: Moţi, Kone, Dănciulescu, Niculae (2). Pase decisive: C. Munteanu (3)

Cupa României
"16"-imi Luceafărul Oradea (1-0) Gol: Luchin. Pase decisive: C. Munteanu

Europa League
Turul 3 prel. Varazdin (2-2) Goluri: Susac (autogol), Moţi
Turul 3 prel. Varazdin (2-1) Goluri: Dănciulescu, C. Munteanu
Play-off Poltava (1-2) Gol: Niculae. Pasă decisivă: C. Munteanu
Play-off Poltava (2-3) Goluri: Torje, Ţucudean. Pasă decisivă: C. Munteanu

Parametrii celor 3 cu Petrolul
Jucător Goluri/Pase de gol Şuturi/pe poartă Acţiuni/reuşite Pase/precise Driblinguri/reuşite
Munteanu 0/3 1/0 83% 118/102 0/0
Niculae 2/0 6/4 74% 38/32 4/3
Dănciulescu 1/0 5/1 79% 56/53 0/0

Acum o lună erau "boşorogi"!
În afara discuţiilor legate de bani, divergenţele dintre cei trei acţionari au apărut şi din cauza decanilor de vîrstă ai "cîinilor". După meciul cu Vorskla (2-3), cînd echipa a fost eliminată din Europa League, Dragoş Săvulescu ar fi avut o ieşire la adresa lui Dănciulescu: "Să ne lase şi boşorogul ăsta!". Moment în care Cristi Borcea a sărit la bătaie! "Băă, ăsta e simbolul lui Dinamo, cum poţi să vorbeşti aşa?!", a reacţionat Borcea. În vară, nici Badea şi nici Săvulescu nu au fost de acord cu repatrierea lui Niculae din Grecia, pe considerentul că avea salariul prea mare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
ionut.07
ionut.07  •  28 Septembrie 2011, 12:19

Catalin Munteanu are doar 2 viteze:incet si foarte incet. Normal ca joaca foarte bine cu echipe precum Petrolul sau Sportul, meciuri cu un ritm mai putin alert. Nu a facut nimic insa in meciu' cu Vaslui, in meciu' cu Rapid, cu Poltava. E bun pasator, cand ii permit adversarii. In cazu' lui Danciu ii se vede varsta. Tot respectu' pt el! E unul dintre cei mai prolifici atacanti din fotbalul romanesc, dar varsta isi spune cuvantu'. Nu mai prea poate. In schimb Niculae, nu are o varsta la care nu se mai poate juca fotbal.Sunt foarte mult fotbalisti, foarte buni, cu varsta lui. E intr-o forma buna, da randament maxim si mai poate s-o ajute pe Dinamo.Cel putin inca 2 ani.

breitner
breitner  •  28 Septembrie 2011, 09:03
Postat de lohr pe 28 Septembrie 2011, 02:23

DANCIU , NICULAIE si CATALIN MUNTEANU ar trebui clonati. Fara ei DINAMO este varza.Dar mare atentie din urma vin puternic :LUCHIN , KONE , DIABATE , MOTI , RUSE , ALEXE , BALGADREAN .DINAMO este NOUA CAMPIOANA.

mai ales moti si rus (unul habar n-are cu mingea, celalalt alearga ca balanel dar o centrare ca lumea nu da) ! "ruse" o fi orasul de la bulgari pe care l-o fi cumparat savulescu !

sdoru
sdoru  •  28 Septembrie 2011, 08:45

CEI TREI CHIAR SUNT BOSOROGI!!!!!!joaca cand nu ii ataca adversarul!!!!ce au facut cu Rapid?mai fac si ei cate un meci bun la noi in campionat!!!!!borcea nu se pricepe la fotbal!!!!!ce a facut Dinamo cu acesti trei in Europa???!!!s-a facut de ras!!!!!!din acesti trei bosorogi ar trebui pastrat doar Niculae!!!!!danciu si munteanu sa ne lase!!!!!!!cu acestia doi zero performanta in Europa!!!!!au doua viteze!!!!!!sa fim seriosi!!!!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează