FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

TRX-ul, spaima nou-veniţilor » Transferurile Stelei întîmpină dificultăţi la antrenamente

Articol de , - Publicat luni, 23 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 22 iunie 2014 20:54

Lituanianul Giedrius Arlauskis a făcut cunoştinţă cu benzile elastice, iar exerciţiile n-au fost deloc uşoare pentru el

Fiecare nou jucător care ajunge la Steaua are nevoie de o perioadă de acomodare atunci cînd încearcă pentru prima oară benzile TRX. Aşa se întîmplă în aceste zile şi cu Giedrius Arlauskis. Pentru portarul de 26 de ani aceste exerciţii sînt complet noi şi are nevoie de îndrumarea kinetoterapeutului Horea Codorean pentru a le executa.

Miko trage din greu şi nu-şi poate ascunde solicitarea la care e supus de benzile elastice. El încă nu a învăţat exact cum trebuie să execute celebrele exerciţii şi aşteaptă întotdeauna să înceapă colegii săi, pentru a-i urmări cu atenţie. Uneori are chiar nevoie de ajutorul lui Codorean pentru a-i ghida mişcările.

Şi Keşeru a avut probleme
Efortul depus pare a fi uriaş, pentru că lituanianul răsuflă greu şi scoate limba în fiecare pauză. "Trebuie să lucrez fizic pentru că de trei săptămîni nu am mai făcut nici un antrenament. Acum e o muncă grea şi timpul e prea scurt, dar trebuie să revin în formă şi să prind rapid ritmul echipei la antrenamente", spunea lituanianul înainte de plecarea în cantonamentul din Italia.

TRX-ul i-a dat bătăi de cap şi lui Claudiu Keşeru, în iarnă, cînd a ajuns la Steaua. Deşi începuse pregătirea cu Bastia, atacantul a acuzat şi el în cantonamentul din Spania exerciţiile dure cu benzile elastice. "E altceva. Prima oară cînd faci astfel de exerciţii îţi este foarte greu", a spus Keşeru la vremea respectivă.

Inventate de Navy Seals
TRX înseamnă "Total Rezistance eXercise", iar principiul utilizării lui este: exerciţiile se desfăşoară cu ajutorul a două benzi şi greutatea propriului corp, ajutîndu-te de forţa gravitaţională. TRX a fost inventat de trupele americane Navy Seals. Neavînd la dispoziţie condiţii clasice de antrenament, dat fiind că se aflau mai tot timpul în misiune, soldaţii au căutat alternative pentru a se menţine în formă. Pentru asta au folosit două corzi de paraşută cusute cu ustensilele aflate la dispoziţie în trusa de reparat bărcile pneumatice. La Steaua, primul care le-a introdus în pregătirea jucătorilor a fost Thomas Neubert, preparatorul lui Reghecampf.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
supersolo
supersolo  •  24 Iunie 2014, 16:46

si ala e inca scump ...cand se va ieftini va fi mai accesibil...:PPP

ortega
ortega  •  24 Iunie 2014, 10:25

Pyșalău le mai dă ?

satyricon
satyricon  •  23 Iunie 2014, 14:58
Postat de stalker87 pe 23 Iunie 2014, 13:41

ade varul e dureros oaie pro@sta.

Adevarul este ca e bine pentru tine ca nu doare pr o st ia, altfel te-ai zvarcoli pe jos de durere!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează