FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FC BOTOȘANI

U Cluj ori la bal, ori la spital: „Dacă nu ești în play-off, atunci ești la retrogradare” » Ce știe Sabău despre portarul lituanian de pe lista alb-negrilor

Ioan Ovidiu Sabău
Ioan Ovidiu Sabău

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 16:49 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 20:02

Ioan Ovidiu Sabău a analizat diferența pentru U Cluj dintre a fi în play-off sau în play-out. Antrenorul și-a exprimat poziția și despre goal-keeper-ul lituanian Edvinas Gertmonas, ex-Zalgiris Vilnius.

U Cluj poate ajunge în premieră în play-off-ul Superligii. Mai are meci duminică, de la ora 14:30, cu FC Botoșani, ultima clasată, apoi în ultima rundă din sezonul regulat are joc în deplasare, la Voluntari.

Ardelenii sunt pe loc de play-off, după 1-0 cu Farul. La 3 puncte în spatele constănțenilor, la un punct în fața celor de la Sepsi, Hermannstadt și UTA, la 3 puncte de Petrolul.

Alex Chipciu, vânat de hackeri » Suma uriașă dispărută din cont
U CLUJ
Alex Chipciu, vânat de hackeri » Suma uriașă dispărută din cont

Ioan Ovidiu Sabău pune presiune și pe el însuși: „Să am la mine cuvintele potrivite, să le ating inima"

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit astăzi despre așteptările pe care le are el de la duelul din week-end. A spus ce trebuie să facă echipa, ce trebuie să facă și el pentru ca U Cluj să nu rateze top 6 la finalul sezonului regulat. Fiindcă, a declarat și Neluțu Sabău, perspectiva unui nedorit play-out pentru "Șepcile roșii" ar reprezenta, apoi, să lupte pentru evitarea retrogradării.

"Este greu să-i refac fizic pe jucători. Avem, totuși, o zi în plus față de Botoșani. Dar totul se rezumă la a avea capacitatea de a face sacrificii. Trebuie să conștientizăm ceea ce putem câștiga și ceea ce putem pierde. Așteptările sunt mari, ne-am obișnuit fanii să spere la ceva mai bun.

Cred că putem câștiga fără probleme dacă avem capacitatea de a ne sacrifica. Sportiv, stăm bine, am crescut de la meci la meci. Sper să am la mine cuvintele potrivite, să le ating inima, ca să fie motivați", a admis antrenorul în vârstă de 56 de ani.

Fanii noștri sunt foarte importanți, duminică, avem nevoie mare de tot de ei. Familia U trebuie să fie și acolo, sus, în tribune. Împreună suntem puternici. Dacă fiecare gândește diferite, atunci se va destrăma tot. Nu s-au mai aruncat nici fumigene, banii ăia îi putem folosi pentru club, nu pentru altceva
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Dacă ratează play-off-ul, U Cluj va ajunge să lupte, inevitabil, pentru salvarea de la retrogradare, crede Neluțu Sabău

Tehnicianul alb-negrilor nu concepe ca U să piardă top 6 și să joace la fel ca în sezonul precedent în play-out. În primăvara 2023, după o absență de 8 ani din antrenorat, Neluțu Sabău a salvat "Șepcile roșii" de la retrogradare, îndeplinind obiectivul formației. Și a jucat finala Cupei României, pierdută cu Sepsi la penalty-uri.

"FC Botoșani e incomodă, aleargă foarte mult, m-am uitat pe datele ei. Nu cedează, nu abandonează lupta, cu un antrenor serios, meticulos. Principiile de joc rămân, dacă ești jucător inteligent trebuie să te adaptezi. FC Botoșani va risca tot duminică!

Un punct nu ajută pe niciuna. Astfel că fiecare echipă va ataca victoria. Asta trebuie să încarce orice jucător, dorința de a fi în play-off. E o luptă grea, fiindcă sunt 5-6 echipe pentru două locuri. Iar dacă nu ești în play-off, punctele se înjumătățesc și ești la retrogradare!", a mai declarat antrenorul ardelenilor.

Care este situația portarului lituanian Edvinas Gertmonas

Astăzi, cei de la Actual de Cluj au scris că U Cluj ar fi ajuns la un acord cu internațional lituanian, Edvinas Gertmonas, 27 de ani, ex-titularul lui Zalgiris Vilnius. Chestionați de GSP.ro, oficialii lui U Cluj au transmis că n-au semnat niciun nou contract cu vreun jucător și că se bazează pe Gorcea și pe Iliev în continuare, ceea ce presupune ca fotbalistul lituanian să intre în discuții pentru proximul sezon.

Portar cu 9 selecții pentru țara sa, Gertmonas, 1,92 de metri înălțime, tocmai a devenit ieri liber de contract.

În 2015, francezii de la Rennes plăteau 300.000 de euro pentru a-l transfera de la Atlantas. N-a apucat să joace în Ligue 1, a bifat prezențe doar la echipa secundă.

Pentru Zalgiris a evoluat în ultima ediție inclusiv în cupele europene, 9 partide în total, pe lângă cele 25 din competiția internă.

Chestionat pe seama subiectului, Sabău a lăsat să se înțeleagă că portarul intră în discuții din proximul sezon. Mai ales că fereastra de mercato în Superliga s-a închis, iar balticul este liber de ieri.

„Nu știu nimic. Se discută o strategie pentru la anul, discuții sunt, dar nu știu să fii semnat vreun fotbalist. Trebuie să întreb conducerea. Noi am discutat strategia pentru la anul, nu mai vrem să lăsăm totul pe ultima sută de metri. Nu s-a pus problema să vină cineva în momentul de față", a reacționat Sabău.

14goluri în 9 selecții la naționala Lituaniei a încasat Gertmonas

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Argentinianul din Superliga a explicat ce diferențe sunt între România, Bulgaria și Rusia: „Asta e cea mai importantă, o apreciez din plin”

A uitat de tot de Bănie » Cine l-a convins pe Ante Roguljic să vină la Cluj și cât de bine vorbește limba română

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează