FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FC BOTOȘANI

A uitat de tot de Bănie » Cine l-a convins pe Ante Roguljic să vină la Cluj și cât de bine vorbește limba română

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 14:54 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 16:06

Ante Roguljic, 27 de ani, l-a refuzat pe Zeljko Kopic și n-a vrut să vină la Dinamo, în schimb, a fost convins de Bogdan Mitrea să semneze cu U Cluj. ♦ Mijlocașul ofensiv este împrumutat de Universitatea Craiova până la vară, a început să joace sub comanda lui Neluțu Sabău. ♦ Croatul vrea să joace în play-off cu noua sa formație.

Ante Roguljic, 27 de ani, a fost titular în premieră de când a semnat cu U Cluj, miercuri, la etapa cu Farul (1-0), are gânduri mari cu noua sa echipă. Play-off și un traseu cât mai lung în Cupa României, poate chiar trofeul, după ce "Șepcile roșii" au eșuat anul trecut la penalty-uri în finala cu Sepsi.

Alexandru Chipciu, despre viața cu 4 fetițe acasă: „Ce, crezi că ești David Beckham?!”
U CLUJ
Alexandru Chipciu, despre viața cu 4 fetițe acasă: „Ce, crezi că ești David Beckham?!”

Fotbalistul croat a lăsat Universitatea Craiova și a ales să semneze cu ardelenii, din mai multe motive. Gazeta Sporturilor a informat la vremea respectivă că Dinamo l-a dorit. L-a refuzat politicos pe conaționalul său, Zeljko Kopic, care s-a aventurat să salveze echipa de la retrogradare. A fost atras de ascensiunea celor de la U, relația cu câțiva jucători de acolo, printre care și Bogdan Mitrea, plus un salariu superior celui pe care l-ar fi primit în "haită".

Ante Roguljic îndeamnă la concentrare cu ultima clasată: „Va fi foarte greu, să nu fim euforici"

Pentru U Cluj urmează două etape care dau fiori! Aceasta fiindcă echipa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a descurcat mai mereu în meciurile cu miză, dar a capotat în fața unor adversari considerați facili. Duminică, ardelenii vor juca acasă cu FC Botoșani (14:30), pentru ca în ultima rundă a sezonului regulat să evolueze la Voluntari. Meci cu ultima clasată, apoi duel cu antepenultima.

Teoretic, U are cel mai facil program dintre candidatele la play-off. Înaintea etapei #29 din Liga 1, formația de pe malul Someșului este pe locul 6, ultimul ce duce în play-off.

"Nu trebuie să fim prea euforici. Dacă nu băteam pe Farul, meciul cu Botoșani nu mai conta deloc. Acum, suntem pregătiți de acest duel, țintim doar 3 puncte.

Meciul cu FC Botoșani este foarte greu. Acea echipă a arătat o altă față după pregătirea din iarnă. Normal, va fi un meci greu, știm ce avem de făcut ca să luăm 3 puncte. Am văzut partida moldovenilor (n.red cu FCSB, 2-3), ei se bat la fiecare minge, contraatac, a jucat bine, putea să fie rezultatul și invers", a declarat croatul, azi.

Cel mai important e că suntem la mâna noastră, nu contează ce rezultate fac alții, dacă batem noi. Poate și cu 3-4 puncte ne-am putea califica în play-off, vedem ce rezultate vor mai fi după această etapă. Suntem pe loc de play-off, vrem să rămânem acolo. Avem față de play-off, sută la sută, avem și staff, și jucători
Ante Roguljic, mijlocaș U Cluj

Ante Roguljic după ce a lăsat Bănie și a semnat cu U Cluj: „Chiar e un pas înainte"

Așa cum s-a observat și din dialogul cu jurnaliștii locali la conferința de presă, croatul stăpănește foarte bine limba română. A învățat-o încă de când evolua în Bănie.

Întrebat cum s-a acomodat la Cluj Napoca, Roguljici a replicat: "Foarte bine și foarte ușor. Știam mai mulți băieți de la echipă. M-au primit bine. Vorbesc limba română, mi-e mai ușor, așa că n-am nicio problemă.

Cel mai mult am vorbit cu Bogdan Mitrea. Mi-a zis să vin aici, m-a convins, și eu am fost convins, chiar e un pas înainte

Sunt de doi ani și jumătate în România, cred că vorbesc română OK".

Eu pot arăta mult mai bine. Dacă marcam cu Farul, ar fi fost mai ușor pe final de meci. Trebuie și vreau să dau mai mult
Ante Roguljic, mijlocaș U Cluj

69de meciuri a adunat Roguljic pentru Universitatea Craiova, având 10 goluri și 4 assist-uri

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Argentinianul din Superliga a explicat ce diferențe sunt între România, Bulgaria și Rusia: „Asta e cea mai importantă, o apreciez din plin”

EXCLUSIV // VIDEO Alex Chipciu, vânat de hackeri » Suma uriașă dispărută din cont

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează