FOTBAL  »  Superliga  »  ACUZARE

Ucidere din culpă! Prima persoană pusă sub acuzare după decesul lui Ekeng » Comunicatul Parchetului

Articol de - Publicat joi, 30 iunie 2016 09:28

Primele urmări după decesul lui Patrick Ekeng de pe 6 mai încep să se vadă.

Doctorul Mihaela Duţă de pe ambulanţa Puls a fost pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă. Aceasta va fi judecată în stare de libertate.

Aceasta a fost chemată în această dimineaţă la Parchet şi, în urma rezultatelor de la IML şi a tuturor datelor strânse de Poliţie s-a decis punerea sub acuzare.

Este prima persoană acuzată după moartea fotbalistului dinamovist, dar investigaţia continuă.

Mijlocașul Patrick Ekeng, 26 de ani, s-a prăbușit pe gazon în minutul 70 al meciului Dinamo-Viitorul, 3-3 scor final, fără să fie lovit. Intrase pe teren de 7 minute. Acesta a decedat la spital, după o oră și 30 de minute de încercări de resuscitare.

În continuarea comunicatelor noastre anteriore, privind decesul jucătorului de fotbal PATRICK EKENG, în vârstă de 26 de ani, survenit la data de 6 mai 2016, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 29.06.2016 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecta DUȚĂ ELENA MIHAIELA, medic specialist medicină de urgenţă în cadrul unui serviciu de ambulanţă privat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, măsură ce i-a fost adusă la cunoştinţă suspectei în cursul acestei zile.

Pe baza probatoriului administrat în cauză până în prezent, în sarcina suspectei s-a reţinut că, fără a evalua complet starea pacientului, medicul de urgenţă nu a iniţiat şi nu a dispus iniţierea niciunei manevre de resuscitare, acesta fiind urcat în ambulanţă în vederea transportării la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, aflat în imediata vecinătate a stadionului.
Mai mult decât atât, deşi pe parcursul transportului, ca urmare a instalării defibrilatorului aflat în dotarea ambulanţei, a fost confirmată fibrilaţia ventriculară în care se afla pacientul PATRICK EKENG, medicul DUŢĂ ELENA-MIHAIELA nu a iniţiat nici de această dată manevre de resuscitare potrivit protocoalelor medicale aplicabile în cazul intervenţiei medicale de urgenţă, asigurând doar predarea acestuia către Unitatea de primiri urgenţe a spitalului unde, în ciuda manevrelor de resuscitare iniţiate, nu s-a mai putut asigura supravieţuirea pacientului.

În acest context, deşi în mod evident, dintre cauzele care au determinat decesul lui PATRICK EKENG fac parte şi afecţiunile cardiace de care acesta suferea, fapta medicului DUŢĂ ELENA-MIHAIELA de a nu efectua protocolul de resuscitare prespitalicească, în condiţiile în care a constatat sau trebuia să constate că PATRICK EKENG se afla în fibrilaţie ventriculară, anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şanse de supravieţuire a pacientului, se înscrie între cauzele care au determinat decesul pacientului.
Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de specialişti din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” moartea numitului PATRICK EKENG s-a datorat unei fibrilaţii ventriculare apărută pe fondul unei patologii cardiace preexistente (cardiomiopatie de non-compactare cu tulburare de repolarizare precoce, cardiomiopatie hipertrofică apicală) asociată cu anomalii coronariene, favorizată de existenţa unui proces miocardic în remisiune şi precipitată de un efort fizic; din datele medicale puse la dispoziţie nu rezultă faptul că s-a efectuat protocol de resuscitare cardio-pulmonară prespitalicească; acordarea de prim ajutor în cazul unui stop cardiac trebuie efectuată cât mai repede, fiecare minut de întârziere duce la o scădere a şanselor de supravieţuire.
În raportul de necropsie se mai reţine faptul că, în cazul atleţilor care suferă de tahiartimie (cum a fost cazul aici) mai mult de 95% dintre cei ce sunt defibrilaţi supravieţuiesc dacă defibrilarea se face în primul minut de stop cardiac. Şansele de supravieţuire scad cu 5,5 % pe minut.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.Comunicatul remis de Parchetul Tribunalului București

 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (48)
radumatei
radumatei  •  30 Iunie 2016, 12:39
Postat de Ioana Maria pe 30 Iunie 2016, 11:32

bai radumatei daca sa zicem era tactu si doctorita fuma iar ambulanta venea dupa 15 min sa zicem si tactu murea doamne fereste tot aceiasi parere aveai ***

Cu tot respectul, dar apelul la sentimente nu e un argument. Daca vorbim de calitatea generala proasta a serviciilor medicale, va dau intru totul dreptate. Daca vorbim insa de cazul concret aflat in discutie, atunci trebuie sa ne raportam strict la fapte. A actionat medicul conform protocolului? Da sau nu? Despre asta e vorba.

alenb
alenb  •  30 Iunie 2016, 20:14

cine i-a eliberat viza medicala desi avea afectiuni incompatibile cu sportul de performanta, impreuna si cu medicul echipei, deci persoane care cel mai probabil CU BUNA STIINTA i-au dat viza medicala sunt mai vinovati decat o doctorita care nu a evaluat corect situatia sau a intervenit eronat. Cred ca omor in culpa li se potriveste mai degraba primilor, doctorita mai degraba neglijenta.

10203320898183264
Mirel Grigoriu  •  30 Iunie 2016, 19:50

A fost descoperit acarul Paun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????

Vezi toate comentariile (48)
Comentează