FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ultimele 3 meciuri sunt decisive pentru următorul sezon european » Steaua joacă periculos!

Articol de , - Publicat sambata, 14 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 13 mai 2011 21:19

Ultimele 3 meciuri oficiale o pot aduce pe Steaua în postura fericită de a evolua direct în play-off-ul Europa League, dar o şi pot arunca în afara cupelor europene după 9 ani

Două etape de campionat şi finala Cupei României cu Dinamo. Acestea sînt jocurile pe care Steaua le mai are de disputat în sezonul 2010-2011. La finalul lor va afla exact cum va arăta sezonul european următor. În funcţie de rezultatele din aceste 3 partide, dar şi de alte jocuri ale altor echipe din Liga 1, apar mai multe posibilităţi pentru roş-albaştri:

VARIANTA CEA MAI OPTIMISTĂ
Cupa duce direct în play-off
Indiferent de locul pe care îl va ocupa în campionat, dacă Steaua va cuceri Cupa României în faţa lui Dinamo, pe 25 mai, la Braşov, atunci nu numai că îşi asigură prezenţa în Europa, dar va intra direct în ultimul tur preliminar dinaintea grupelor. Play-off-ul e programat în acest an, ca şi anul trecut, cînd Steaua a eliminat-o pe Grasshoppers, pe 18 şi 25 august.

VARIANTA MAI PUŢIN OPTIMISTĂ
Locul 5 salvează un tur preliminar
Dacă Steaua va pierde finala Cupei României, iar Dinamo va termina pe 3 sau pe 4, atunci, un loc 5 obţinut în Liga 1 n-ar obliga-o pe Steaua să joace 3 tururi preliminare, ci doar două. Ar debuta în turul 3 preliminar al Europa League pe 28 iulie, returul urmînd a avea loc pe 4 august.

VARIANTA CEA MAI PUŢIN OPTIMISTĂ
Locul 6 înseamnă debut pe 12 iulie
Dacă Steaua va pierde Cupa României şi va termina pe locul 6, iar Dinamo se va clasa înaintea Stelei, atunci trupa din Ghencea va prinde in extremis Europa, dar va debuta extrem de devreme în cupele europene. Mai precis, va intra în turul 2 preliminar, pe 14 şi 21 iulie, la fel cum s-a întîmplat şi în 2009-2010, cînd Steaua a evoluat cu Ujpest la jumătate lunii iulie. Locul 6 nu duce în Europa în cazul în care Dinamo cîştigă Cupa României şi termină pe locul 7.

VARIANTA CEA MAI PESIMISTĂ
Locul 7, fără Cupă, înseamnă out
În fine, dacă Steaua va pierde finala Cupei cu Dinamo şi va pierde şi locul 6 în favoarea lui Gaz Metan Mediaş, în faţa căreia e dezavantajată de rezultatele directe (0-1 şi 0-0), atunci trupa din Ghencea nu va merge în Europa în toamnă. Ultima dată cînd Steaua a rămas pe dinafara cupelor europene a fost la finalul campionatului 2001-2002.

"Chiar şi dacă ambele echipe îşi asigură participarea în Europa prin campionat, finala Cupei e decisivă fiindcă va influenţa în mare măsură sezonul următor. Va fi groaznic pentru cea care va pierde şi va fi nevoită să joace multe tururi preliminare în vară"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

86 de meciuri a jucat Steaua în cupele europene în cele 8 sezoane consecutive, din 2003-2004 pînă în 2010-2011, în care a fost prezentă în competiţiile intercluburi

7 ani consecutivi, 2004-2010, a reuşit Steaua să joace în grupele unei competiţii europene: Cupa UEFA, Champions League şi Europa League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
simohayha
simohayha  •  14 Mai 2011, 21:12
Postat de shaklu pe 14 Mai 2011, 09:35

sa va luati gandul ca Eric si Parvulescu vor ajunge la steoaia.... anu asta nu prindeti nici europa :))))) de cand asteptam momentul asta.... sa nu mai aud stelisti cum se lauda ei ca au strans puncte multe in europa si ca datorita lor sunt acuma 6 echipe...bla bla bla din cate imi amintesc in sezonul acela Rapidul a strans mai multe puncte decat Steaua....au avut mai multe victorii

Be happy! Ne-a murit si noua capra! Asta e! Te simti mai roman? Desfa o sticla de sampanie dar ai grija sa nu-ti dai foc la steag, ca-n 1997!

aethist
aethist  •  14 Mai 2011, 10:52

Suntem optimisti ce naiba !

gio1
gio1  •  14 Mai 2011, 10:38
Postat de stelbz pe 14 Mai 2011, 09:11

@guest_one Eu nu inteleg cum de nu l-a vazut de anul trecut si nici in iarna nu a avut intentia sa-l ia. Eu am tot scris aici din vara trecuta ca cei mai buni pentru Steaua erau Moraes, Wesley si Eric si pe niciunul NU I-A VAZUT DE LA STEAUA.....In schimb Lacatus l-a vrut pe Burdujan :-)

Gresesti prietene! La steaua Mitza aduce jucatori. Si mai vrea si becali pe cite unul. Dar pe burdujan l-a adus varul lui moldovean :MITZA ! E drept, moraes, eric, ar fi costat! Parca si l-aud pe Mitza : "patroane, las' ca-ti aduc eu jucatori buni si gratis" ca sa vezi ce bun sint eu, mai bine-mi mai dai mie ceva decit sa dai banii pe jucatori! Dupa ce ca e becali cum e, mai ilTAMPESTE si bovisul asta care n-are decit interes personal acolo, nu-i pasa de steaua, numai copii cred altceva!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează