FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Un fundaş de probe! » Refuzat de anonimii din Cipru, retrogradat din Croaţia, dar bun pentru Steaua

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iunie 2012 20:58

Daniel Georgievski, 24 de ani, a semnat pe şase luni şi i se va prelungi contractul dacă va juca măcar zece meciuri în turul campionatului


Steaua a găsit un fundaş dreapta macedonean care s-a născut în Australia şi vine din Croaţia! Daniel Georgievski e fotbalistul cu acest CV straniu. Are 24 de ani şi a ajuns în Ghencea gratis, la final de contract cu Sibenik, o formaţie cu care a terminat pe antepenultimul loc în stagiunea trecută şi a retrogradat!

Georgievski are şapte prezenţe în "naţionala" Macedoniei şi a mai încercat să plece de la Sibenik şi anul trecut, din cauza problemelor financiare ale clubului. A mers să dea probe în Cipru, unde a fost refuzat de două echipe submediocre, Ethnikos Achna şi Anagennisi Germasoyias! Site-urile de fotbal din Macedonia îl descriu drept "un atlet, un alergător foarte bun, dar cu probleme mari în faza defensivă. Nu ştie să se apere, însă urcă des în atac şi chiar poate fi folosit şi pe postul de mijlocaş dreapta".

Înţelegerea pe care Georgievski a parafat-o e şi ea una stranie: jucătorul a acceptat să semneze pe doar şase luni şi va continua în Ghencea doar dacă în acest interval de timp va bifa măcar zece jocuri în campionat. "Altfel nu-l mai luam, dacă nu accepta!", a explicat Becali.

3 goluri a marcat Georgievski (24 de ani) în cariera de profesionist, în 106 meciuri strînse la Medjimurje şi la Sibenik

"Nu-i reţin numele, dar am înţeles că e macedonean, deci pot să mă înţeleg cu el în aromână, în limba mea"
Gigi Becali, patron Steaua

"Am înţeles de la Meme că Dumitraş nu se apără bine, d-aia am mai luat un fundaş dreapta. Dumitraş urcă, atacă, dar nu ştie să se apere"
Gigi Becali, patron Steaua


A prins dezastrele!
Apariţiile lui Georgievski în "naţionala" Macedoniei înseamnă o serie de rezultate foarte ciudate. Un 0-0 cu Portugalia într-un amical disputat acum o lună, deci o surpriză pozitivă. Există însă şi două eşecuri şocante: 1-4 în Armenia, în preliminariile Euro, în octombrie 2011, şi 1-2 în Luxemburg, în februarie anul acesta!

Era "aproape titular"
Georgievski a petrecut două sezoane la Sibenik, 2010-2011 şi 2011-2012. În total, a strîns 30 de prezenţe ca titular la formaţia cu care a picat în vara asta în liga a doua! De 9 ori a intrat pe parcursul meciurilor. În total, a marcat un gol. Înainte de Sibenik, Georgievski mai jucase la Medjimurje, între 2007 şi 2010, unde a ajuns de la juniorii lui Dinamo Zagreb.

Au renunţat la Tony
Ca să acopere postul de fundaş dreapta, Steaua se gîndise şi la portughezul Tony, fost la CFR Cluj. Fotbalistul a confirmat tratativele, iar agentul Marcel Popescu a explicat de ce Tony era interesant pentru roş-albaştri: "Gigi Becali îl respectă pentru ceea ce a făcut la CFR şi pentru stilul de luptător pe care îl are Tony. A existat o intenţie din partea Stelei, dar transferul nu s-a mai perfectat".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
valentindo
valentindo  •  30 Iunie 2012, 18:09
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

si eu am observat ca nu mai stiu cine e armenia acum....totusi au batut de 2 ori slovacia la scoruri mari, slovacie care elimina italia la mondialul din africa de sud. Infrangerea lu luxemburg, da...raman totusi la parerea ca daca vroiau un macedonean, mai bine ar fi fost tasevski, dar la-u luat cei de la kiriat-shmona

dblock
dblock  •  28 Iunie 2012, 13:51

parca vad ca va juca bine si va pleca gratis in alta parte..

peryfery
peryfery  •  28 Iunie 2012, 12:31

asta e culmea ,domnu ziarist cate meciuri ai vazut tu cu baiatu asta?iti spun eu nici unu ,eu am vizionat 6 meciuri si in toate m-a impresionat e peste tony peste multi fundasi dreapta din Romania nu mai scrie nimic in necunostinta de cauza esti penibil!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează