FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

UPDATE Un nou termen în dosarul dezafilierii Universității Craiova » Dialog suburban între Becali, Mititelu, Dragomir și Sandu în sala de judecată: "Te-a retrogradat mă-ta! Vorbește frumos"

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2017 10:41

Astăzi, la Curtea de Apel a avut loc un nou termen în cazul dezafilierii de către FRF a Universității Craiova. Au fost audiați Gigi Becali și Viorel Duru.

13:30

Următorul termen va avea loc pe 8 februarie. Atunci vor fi audiați Cristi Borcea, fost membru în Comitetul Executiv al FRF, și Adrian Stângaciu, juristul FRF.

UPDATE 13:20

S-a terminat audierea lui Gigi Becali! La final, Gigi Becali și-a încheiat mărturia la fel cum a început-o: cu laude la adresa judecătorilor.

"Dacă aveam eu așa judecători, nu mai făceam nicio zi de pușcărie. Dacă nu vedeam azi aici, nu credeam ca mai există în Romania. Am văzut că există Justiție. Nu mai credeam că există în țara mea", a spus patronul Stelei.

update 12:45

Becali: Mititelu îmi spunea că nu vrea să-mi dea jucători pentru că vrea să facă echipă puternică, să se bată cu mine.
Dragomir din sală: Și a retrogradat.
Mititelu: Voi m-ați retrogradat, băi nenorociților!
Mircea Sandu: Te-a retrogradat mă-ta! Vorbește frumos!

update 12:30

Gabi Blondu', unul dintre liderii galerieri Universității Craiova, a fost evacuat din sală după ce s-a luat de Becali.

"Vorbește un speculatist, condamnat definitiv pentru ce a făcut în fotbal", a spus Blondu'. 

Acesta este al doilea eliminat din sală, după un prieten al lui Mititelu.

 

update 12:20

Becali: Apreciez că toți jucătorii de la U Craiova valorau 5 milioane de euro. Hai, 7-10 milioane! Cam așa apreciez eu. Maximum 7, nu 10. Eu am spus ce cred. Eu nu știu. Dumneavoastră vedeți dacă s-a dezafiliat legal sau nu. Dar eu spun adevărul.

Florin Costea a venit gratis, dar a plecat tot gratis, căci nu avea nicio valoare. I-am dat bani să plece. Și pe Prepeliță l-am luat gratis de la Craiova și a plecat liber de contact, dar la el era altceva: și-a încheiat contractul.

Găman, Lung și Bărboianu făceau două milioane. Bărboianu făcea zero. Lung făcea un milion de euro, la fel și Găman. Jucătorii lui Mititelu nu aveau valoare. Altfel, nu îi luam eu? Ce, eram idiot? 


Și eu pun clauze de 50 de milioane de euro, dar nu înseamnă că atât valorează. Scrieți că le pun clauze între 10 și 50 de milioane de euro.

update 12:10

Becali: Am fost martor și la procesul lui Mititelu la Craiova. Eram deja înscris la masa credală. Dar nu am vrut să mă constitui în parte civilă. Dar procurorul mi-a zis că dacă nu mă constitui, aș putea să fiu complice.

Mititelu a dat o declarație că eu știam de sechestru când i-am dat banii pe Costea. Vezi Doamne eram complice să îl ajut la evaziune. Cum să fac pușcărie pentru Mititelu. Atunci i-am zis procurorului să mă bage și parte civilă.

Recunosc, vorbisem cu Mititelu înainte. Ar fi putut să ia 700.000 euro pe Prepeliță. Eu spun adevărul. Nu îi țin partea nici lui Mititelu și nici lui Dragomir.

update 11:50

Becali râde spre Mititelu, gesticulează larg și spune mereu că zice adevărul. Judecătorul zâmbește și îl temperează. Acceptă unele intervenții, iar pe altele le oprește.

UPDATE 11:25

Judecător: Motivul pentru care v-am chemat azi are legătură cu transferul dintre Fotbal Club Steaua București și Fotbal Club Universitatea Craiova, cu privire la jucătorul Costea Mihai.
L-ați putut înregistra la Liga Profesionistă de Fotbal?

Becali: Domnule președinte, în primul rând, vreau să fac o apreciere. Mă iertați că îmi permit. Cred că dosarul se va rezolva. Omul bun se cunoaște. Mi-am dat seama din primele cuvinte, dumneavoastră vreți să rezolvați dosarul.

Eu am luat de la Craiova trei jucători. Unul e Mihai Costea. Am adus o hărtie oficială din partea Stelei. Mihai Costea a fost negociat de către mine cu Mititelu. M-a sunat el și mi-a zis că vrea 1.700.000 de euro. Eu voiam să joace jucătorul și voiam 60% din drepturi. Am dat 1.100.000 de euro pe el, ca să îl iau peste 6 luni, că nu era perioadă de transferuri. Am dat banii.

Dacă mă lăsați să vorbesc, eu vă spun tot. Eu am plătit banii cu 6 luni înainte. Când am vrut să îl iau, ANAF-ul nu m-a lăsat.
Atunci am făcut niște demersuri ca să îl iau liber.

Judecător: Ce demersuri?
Becali: Păi am vorbit la Ligă și FRF ca să îmi zică ce statut are jucătorul. Am fost la Blejnar (n.r. Sorin Blejnar, fost șef al ANAF) care mi-a zis că jucătorul nu se poate transfera.

Judecător: De ce?
Becali: Că jucătorii erau sechestrați de ANAF. Eu dădusem banii și nu luam jucătorul. Mi-au zis că ei nu pot vinde pentru că au conturile blocate. Până la urmă s-a rezolvat și am luat jucătorul liber, fără bani. Deja aveam contractul semnat și era obligat să vină la noi.

Judecător: Cine l-a obligat să vină?

Becali: Păi erau acte date de Ligă și Federație. Transferul s-a făcut ca liber de contract.

Judecător: Dumneavoastră, Argăseală sau cine a reprezentat Steaua, în discuțiile cu cei de la Ligă și Federație vi s-a spus că nu pot înregistra jucătorul pentru că drepturile federative sunt sechestrate de ANAF?

Becali: Atunci eram disperat. Nu știa nimeni ce să facă.

Judecător: Ați vorbit cu Dumitru Dragomir sau Mircea Sandu?

Becali: Păi nea Mitică nu știa. A zis că nu știe. Că dacă nu e e legal 100% nu face. Nu se bagă.

Judecător: Vă rog să îi spuneți Dumitru Dragomir. Nu nea Mitică. Ați vorbit cu el despre transferul lui Costea Mihai?

Becali: Cred că da. Nu pot spune exact. Nu îmi aduc aminte.

Judecător: Dar cu Mircea Sandu?

Becali: Sunt prieten cu el. Dar nu vorbesc să mă consult cu el. Eu vă spun așa cum s-au petrecut lucrurile. Nu spun filosofic. I-am mai adus pe Florin Costea, liber, și pe Andrei Prepeliță, liber. Domnule președinte, Costea a semnat pe 5 ani. Nu știam cum să mai scap de el. I-am dat 100.000 de euro ca să plece. Cum să fie valoare lui 15 milioane de euro?

Judecător: Suma de 1.100.000 de euro i-ați recuperat vreodată? De la Mititelu sau Universitatea Craiova?

Becali: Eu dacă știu că am negociat ceva, am vorbit și mi-a zis Argăseală că trebuie să ne înscriem la masa credală ca să luăm banii. I-am zis că noi am luat-o gratis că așa a fost situația. Noi trebuia să dăm bani. Am vorbit cu Mititelu și i-am zis că nu vreau să îi fac rău. L-am întrebat cum e mai bine: să mă înscriu sau să nu mă înscriu. Că eu nu am nevoie de bani. El a zis că pentru el e bine să mă înscriu că are nevoie la proces, ca despăgubiri. Așa mi-a zis.

Degeaba bombăne Mititelu în spate. Eu spun adevărul. Când nu-i convine bombăne, cand zic cei-i convine, e cel mai bun băiat

update 11:00

Judecătorii au stabilit un nou termen de judecată pentru 8 februarie. Astăzi au fost audiați Gigi Becali și Viorel Duru.

Avocații au cerut o amânare pentru două săptămâni a procesului, spre nemulțumirea lui Mititelu. "Domnule judecător, să nu se tărăgănească lucrurile. Ei așteaptă grațierile astea", a venit replica lui Mititelu.

Becali: Pot să spun și eu două vorbe?
Judecător: Nu, martorii vorbesc doar când li se pun întrebări
Becali: Păi da, dar...
Judecător: Domnule Becali, luați loc

Becali a început singur jurămânutul: "Jur să spun adevărul"
Judecător: Mă bucur că știți jurământul, dar trebuie să repetați după mine

Știrea inițială:

Gigi Becali, patronul Stelei, este prezent azi în sala de judecată, urmând a fi audiat ca martor. Potrivit reporterului GSP.RO, Becali stă în fața în sala de judecată și lângă Dumitru Dragomir pentru că acesta îl face să râdă.

Astăzi era așteptat și Cristi Borcea, dar acesta nu a venit, fiind a patra amânare. Avocatul lui Borcea i-a trasmis lui Becali că acesta nu va veni pentru că s-a operat. La auzul acestei declarații Mititelu a răbufnit și a spus că Borcea se operează cam des.

Gigi Becali: Nu-mie frică. Am venit doar ca martor
Judecătorul: Păi de ce să vă fie frică?

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

 

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
1635028856730231
Marco Boos  •  26 Ianuarie 2017, 19:16

ma mir ca acesti indivizii sandu si dragomir mai sint liberii ia-r cu steaua ar trebui luat acest batrin la intrebarii paunescu

499700600237659
Criss Criss  •  26 Ianuarie 2017, 10:28

Ptr Adrian Addryano.Poate povestesti si de trucarea meciului cu CFR de la Craiova când Craiova a trântit meciul la pauză. Conducea cu 2-0 la pauză ca în final să îi bată CFR cu un om mai putin cu 3-2.Tu îmi povestești de brutarul Mititelu ca fiind cinstit si onest.E o lichea ordinară

1857266664498011
Laurentiu-Marian Negreţ  •  26 Ianuarie 2017, 00:57

In ce hal vorbeste marele conducator al fotbalului.Acesti penali nenorociti au condus FRF si LPF...vai de noi.Si acum n-e uitam la TV la cate un meci din dragul nostru campionat si n-e intrebam ce dreaq" de sport joaca astia ca numai fotbal nu e(ii fugareste mingea pe ei )...Au nenorocit fotbalul pentru cel putin 20 de ani la cat au furat.Sa speram ca poate mai apar prosti ca Hagi sa bage bani in cateva academii ca altfel e sumbru viitorul...

Vezi toate comentariile (61)
Comentează