FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Un nou transfer pe ruta Timişoara-Steaua? » Ţinta Axente!

Articol de , - Publicat marti, 08 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 februarie 2011 00:44

Steliştii îl au în vizor pe vîrful lui Poli şi deţin un atu extrem de important: Marian Iancu are o datorie mai veche la Gigi Becali, ceea ce ar putea uşura realizarea transferului

Steaua nu a abandonat ideea de a mai aduce un alt atacant. Cum pista Moraes este aproape închisă, iar Gerlem e scump şi nu e dorit de Mihai Stoica şi de Lăcătuş la echipă, conducerea roş-albaştrilor s-a reorientat către un alt atacant din Liga 1: Mircea Axente, vîrful de 23 de ani al lui Poli Timişoara.

De ce s-au reorientat steliştii către uriaşul lui Poli? Gigi Becali deţine un as în mînecă în privinţa transferului. Finanţatorul din Ghencea le-a spus în mai multe rînduri apropiaţilor că va putea oricînd să transfere orice jucător de la Timişoara. El susţine că Marian Iancu are o datorie mai veche la el, iar în contul acesteia va putea aduce la Steaua pe cine vrea.

La Poli nu mai e titular
Om de bază în tur, cînd a evoluat în toate cele 18 meciuri de campionat, Axente nu este pe placul lui Dusan Uhrin junior. Cehul va miza ca vîrf împins pe Magera, fotbalist pe care el l-a adus la Timişoara. În plus, în lotul bănăţenilor se mai află alţi patru atacanţi: Nikolici, Goga, Zicu şi Ricketts.

Salariul mic îl ajută
Un alt atu pentru trecerea lui Axente în Ghencea este faptul că acesta nu are venituri exorbitante la Poli şi nu ar avea pretenţii exagerate în momentul negocierii unui contract cu Steaua. Vîrful are un salariu stagional pe Bega de 80.000 de euro, iar în Ghencea s-ar încadra perfect în politica salarială impusă de curînd de Becali, conform căreia nici un jucător nu poate avea un salariu mai mare de 120.000 de euro.

Perfect ca vîrf împins
Cum Lăcătuş a spus mereu că îşi mai doreşte un vîrf care să-l concureze pe Bilaşco, Axente pare ideal pentru sistemul folosit de tehnicianul roş-albaştrilor. Masiv, 1,86 metri şi 80 de kilograme, atacantul s-ar plia perfect jocului Stelei, care foloseşte un singur vîrf de careu.


"Lăcătuş mi-a zis că îi trebuie neapărat un atacant în locul lui Bilaşco! Poate i-l aduc pe Axente, e fotbalist bun, la echipa de pe locul doi"
Gigi Becali, patron Steaua


5 goluri a marcat Axente pentru Poli în turul campionatului, fiind al doilea golgeter al echipei, după Zicu

5,88 este media notelor din Gazeta Sporturilor a lui Mircea Axente în turul campionatului


Gigi îl vrea pe Gerlem, MM şi Lăcă, nu
Un alt nume aflat pe lista stelistă este cel al brazilianului de la Vaslui, William Gerlem. Acesta nu mai este dorit în Moldova, iar Steaua a intrat imediat pe fir. Totuşi, transferul e destul de greu de realizat: conducerea din Ghencea îl doreşte gratis, în timp ce moldovenii vor să-şi recupereze măcar o parte din milionul de euro investit pînă acum în fotbalist. În plus, Mihai Stoica şi Lăcătuş se opun transferului. "Eu îl vreau la Steaua, dar şi MM şi Lăcă se opun, spun că ar putea strica atmosfera!", a mărturisit Becali.

Au transferat numai pacienţi!
Steliştii au de ce să se teamă de o nouă afacere cu Poli Timişoara. Au adus mulţi fotbalişti de acolo şi aproape toţi au avut probleme medicale, unii dintre ei chiar leziuni grave: Emeghara, Latovlevici, Ovidiu Petre, Pleşan, Artiom Karamian. Primii doi se află şi acum în lot, dar nigerianul se chinuie să revină după o sumedenie de accidentări şi de operaţii, în timp ce fundaşul stînga e în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală la rinichi.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (14)
aki09
aki09  •  08 Februarie 2011, 14:27

gigi asta la toti are are datorii??? :)) imediat aflam ca toata liga 1 i se datoreaza lui gigi! 8-} calderon sau perez nu au datorii la gigi? :))

superstar20
superstar20  •  08 Februarie 2011, 09:47

Mai bine decat romeo_daniel7 nu putea nimeni comenta la acest articol. Este adevarul adevarat iar orbii cred ca nea Cici este salvatorul Stelei,ca el baga bani(si ca nu mai exista altul care sa investeasca la Steaua) si tine Steaua cand de fapt este invers.

aly_dinamo
aly_dinamo  •  08 Februarie 2011, 09:45

Axente are probleme medicale? sau nu inteleg?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează