FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA - INTER 1-0

Unirea merge pîş, pîş spre titlu!

Marius Bilasco, Bilasco, Unirea
Marius Bilasco, Bilasco, Unirea

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 mai 2010 00:00

Ialomiţenii s-au chinuit în faţa argeşenilor, dar au profitat de pasul greşit al Clujului şi s-au apropiat la un punct de ardeleni. Vezi rezumatul partidei Unirea Urziceni - Internaţional 1-0! (video)

Urziceniul avea nevoie de cele trei puncte pentru a rămîne în ceafa Clujului, în timp ce argeşenii doreau să se îndepărteze de zona retrogradării.

În prima repriză s-a jucat la o singură poartă: a lui Marius Popa. Ionuţ Badea s-a albit tot cînd, într-un singur minut, Maftei, Paraschiv şi Marinescu au fost pe punctul a deschide scorul. Singur în careu, Maftei a preferat o pasă, apoi Paraschiv a şutat cu latul din 16 metri, dar mingea a fost respinsă, iar Marinescu a reluat cu capul din 6 metri în braţele lui Popa. Onofraş (19), singur din 6 metri, a şutat în plasa laterală, şi Maftei (42), din lovitură liberă reţinută de Popa, au fost singurele faze importante.

Bilaşco de 3 puncte
Piedica Clujului pusă de către Vaslui i-a motivat pe elevii lui Levy. Semedo (51) a centrat în faţa porţii, dar Bilaşco n-a putut să reia din 6 metri. De la oaspeţi, Kone (58) a replicat cu un şut puternic pe lîngă poarta lui Arlauskis, iar goalkeeperul l-a salvat pe Nicu de un autogol (74).

Lui Bilaşco nu i-au mai tremurat genunchii şi l-a învins pe Popa cu un voleu spectaculos (77). Elevii lui Ionuţ Badea au alergat măcar pentru o remiză şi au presat la poarta lui Arlauskis, dar lituanianul a parat totul.
Ialomiţenii s-au lipit în spatele Clujului, la un punct, şi speră la alte medalii de campioni, în timp ce Curtea de Argeş tremură în continuare pentru retrogradare.

"Este o victorie meritată fiindcă dacă nu marchezi nu poţi emite pretenţii. Golul lor a venit firesc după erorile din defensivă"
Ionuţ Badea, antrenor Curtea de Argeş

"Totul e posibil pînă la finalul campionatului şi vom încerca să ne facem datoria, deşi va fi din ce în ce mai greu. Nu ne interesează ce fac adversarele, vom vedea la final unde ne situăm"
Ronny Levy, antrenor Urziceni

"Ne luptăm pentru titlu pînă la final, dar depindem de rezultatele Clujului. Şi locul 2 ar fi ceva extraodinar pentru noi. Ne este dor de meciurile din Champions League"
Marius Bilaşco, Urziceni

Se decide etapa viitoare?
Ajunsă la un punct de CFR, Unirea are avantajul programului în faţa clujenilor. Elevii lui Levy vor mai juca cu Bistriţa, echipă care nu mai are nici un obiectiv, şi cu Ceahlăul şi Poli Iaşi, formaţii care ar putea fi retrogradate la momentul meciului. Decisivă pare a fi partida clujenilor de la Craiova, oltenii fiind obligaţi să cîştige puncte pentru a nu mai avea emoţii în privinţa retrogradării.

Programul celor două
CFR (60p)
U Craiova (d)
Curtea de Argeş (a)
Ceahlăul (d)

Urziceni (59p)

Bistriţa (d)
Ceahlăul (a)
Poli Iaşi (d)

- Fanii au izbucnit în urale în momentul în care crainicul a anunţat rezultatul partidei de la Cluj, CFR - Vaslui (0-0). "Campionii, campionii" au cîntat suporterii.
- Mijlocaşul Iulian Apostol a venit la meci, în cîrje, după operaţia de menisc suferită în urmă cu cîteva zile. Fotbalistul va reveni peste o lună şi jumătate la pregătirile pentru viitorul sezon.
- Mircea Rednic a urmărit meciul din tribune, pentru a doua oară.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
 •  07 Mai 2010, 22:12

m-am bagat si eu in seama ,pardon nu se scrie cum se spune in banaciu tau

 •  07 Mai 2010, 22:08
Postat de pe 07 Mai 2010, 11:48

Ai facut orele de gramatica pe messenger?

scuze sundancekid era pt. banaceanu asta

 •  07 Mai 2010, 21:38
Postat de sundancekid pe 07 Mai 2010, 04:47

Eu sper sa il luati voi daca nu sa il ia clujul !! Ardelenii sunt 8 milioane , voi citeva sute de mii, lasa sa va bucurati si voi acuma nu mai tirziu !!! Mi l-ati cam jignit pe torje dar eu sunt foarte multumit de banatean !!!Succes !!

frumos gandit dar nu se citeste cum se scrie

Vezi toate comentariile (19)
Comentează