FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Decizie de ultimă oră în Bănie » Ce surpriză: CS Universitatea Craiova vine în casa FCSB-ului!

În cazul în care se va califica în grupele Conference League, Universitatea Craiova va evolua primul meci de pe teren propriu pe Arena Națională
În cazul în care se va califica în grupele Conference League, Universitatea Craiova va evolua primul meci de pe teren propriu pe Arena Națională

Articol de , - Publicat vineri, 29 iulie 2022 13:25 / Actualizat vineri, 29 iulie 2022 13:36

În cazul în care se va califica în grupele Conference League, Universitatea Craiova va evolua primul meci de pe teren propriu pe Arena Națională, locație care a fost aleasă ținând cont de preferințele suporterilor, dar și datorită faptului că al doilea cel mai mare bazin de fani, după cel din Oltenia, e în București. 

După calificarea entuziasmantă obținută de Universitatea Craiova în turul 3 preliminar, echipa lui Mihai Rotaru își face deja calcule că ar putea accesa grupele Conference League. 

Știm zilele și orele la care FCSB, CFR, Craiova și Sepsi joacă în turul III din Conference League » Roș-albaștrii, singurii programați miercuri
PROGRAM
Știm zilele și orele la care FCSB, CFR, Craiova și Sepsi joacă în turul III din Conference League » Roș-albaștrii, singurii programați miercuri

Universitatea Craiova pe Arena Națională: culoarul e favorabil

Culoarul e favorabil, urmează să dea peste o echipă din Ucraina, care n-a mai avut meci oficial de mai bine de 6 luni, după care va fi avantajată la tragerea la sorți de marți, de faptul că va prelua statutul de cap de serie al Zoryei Lugansk și ar putea să joace cu o echipă abordabilă inclusiv în play-off.

În cazul în care va ajunge în grupe, clubul din Bănie nu va putea să joace primul meci de acasă, indiferent că va fi în prima sau în a doua etapă, pe Ion Oblemenco. Arena e blocată până la finalul lui septembrie din cauza concertelor pe care le va organiza.

Și pentru că UEFA solicită tuturor echipelor să anunțe încă de pe acum unde vor juca în grupe Craiova s-a aflat într-o situație extrem de delicată. Varianta finală e una realmente surprinzătoare: Arena Națională, din București. Oltenii au ajuns deja la un acord cu Primăria Capitalei și vor împărți stadionul cu FCSB, în cazul în care ambele vor fi în grupe.

Cum s-a ajuns ca Universitatea Craiova să aleagă Arena Națională

Pe lista cu arenele certificate de UEFA pentru a putea susține jocuri de grupe în a 3-a competiție intercluburi, erau următoarele variante:

  • Arena Națională
  • Ghencea
  • Giurgiu
  • Cluj

Șefii clubului oltean au creat un sondaj în rândul fanilor, care au exclus din start varianta Ghencea, din cauza rivalității cu Steaua. Apoi, s-a tăiat de pe listă și Giurgiu, fiindcă deplasarea era mai greu de făcut, dar și pentru că starea gazonului nu e una care să fi garantat disputarea jocului în condiții optime. 

La Cluj s-a renunțat din cauza distanței prea mari, aproape 6 ore cu mașina, astfel că a rămas Arena Națională. În plus, un argument solid a fost și faptul că cel mai mare bazin de suporteri ai alb-albaștrilor, după orașele din Oltenia, se află în București. 

În plus, deplasarea din Craiova în București poate fi făcută relativ ușor, atât cu mașina, cât și cu trenul.

287 de meciuriau avut loc pe Arena Națională din septembrie 2011 până în prezent. La cele mai multe, în postura de gazdă a fost FCSB, 180 de meciuri, urmată de Dinamo, cu 40 de partide, și echipa națională, cu 30 de jocuri. Stadionul a pierdut un chiriaș important, din moment ce Dinamo e în liga a doua, e aproape de faliment și nu-și mai permite să închirieze construcția scumpă

Returul cu Zorya va fi tot în Bănie, meciul de play-off la Severin

Șefii Universității au reușit să obțină acordul Primăriei din Craiova pentru a putea disputa pe „Ion Oblemenco” inclusiv manșa secundă cu Zorya Lugansk, care e programată pe 11 august. Inițial, autoritatea locală din Bănie informase că arena va trebui predată celor care vor organiza festivalul IntenCity pe 10 august. 

S-a acceptat întârzierea cu o zi, astfel că trupa lui Laszlo Balint va evolua tot acasă și returul cu echipa din Ucraina, ceea ce va fi un imens avantaj pentru Andrei Ivan și compania, asistența urmând să fie, cu siguranță, de peste 20.000 de spectatori. 

Dacă vor trece de Zorya Lugansk, meciul de acasă programat în play-off-ul de Conference se va juca la Severin, pe stadionul Municipal! Pe 18 sau 25 august.

Craiova are o șansă imensă

Modul în care UEFA a decis să efectueze tragerile la sorți pentru actuala stagiune a cupelor europene îi conferă Universității o mare posibilitate de a ajunge în grupe. Craiova a dat peste Zorya Lugansk în turul 3, ucraineni fiind cap de serie. 

Tragerea la sorți pentru play-off se va efectua marți, la Nyon, înainte de disputarea jocurilor din turul 3, astfel că oletnii se vor afla automat în urna favoritelor, datorită coeficientului deținut de Zorya, care se află imediat deasupra FCSB, ca punctaj. 

Astfel că, pentru play-off, se vor evita adversari de mare calibru, precum Villarreal, West Ham, Fiorentina, FC Koln, Slavia Praga, Fenerbahce. În schimb, ar putea avea parte de adversari rezonabili, precum Levski Sofia, Viking, Fehervar, AIK Stokolm, ȚȘKA Sofia.

12.000de spectatori au fost joi seară, în Bănie, la meciul dintre Universitatea Craiova și Vllaznia 3-0, în returul din turul 2 preliminar al Conference League

Chiria percepută pentru meciuri și alte evenimente desfășurate pe Arena Națională

  • Meci Liga 1/Cupa României: 13.000 de euro
  • Meciuri echipa națională: 13.000
  • Meci Champions League: 28.000
  • Meci Europa League: 23.000
  • Eveniment cultural: 18.000
  • Eveniment special: 30.000
  • Eveniment restrâns, care nu implică utilizarea gazonului și a spațiilor din tribune: 15.000
  • Închiriere birouri și anexe: 2,5 euro/mp/lună 
  • Evenimente sezoniere, târguri: 4 euro/mp/zi 
  • Servicii de operare: 10.000
  • Eveniment corporate: 500 euro/oră 
  • Filmări private: 400 euro/oră

Match Preview CSU Craiova - Rapid

Citește și:

EXCLUSIV Marele remarcat al lui Dragomir după joia perfectă din Conference League: „Tare de tot! Va fi următorul fundaș dreapta al naționalei”

Conducerea Craiovei, mulțumită după 3-0 cu Vllaznia: „Ce s-a întâmplat e de apreciat, chiar dacă era o normalitate”

Concluziile lui Laszlo Balint, după prima victorie la Universitatea Craiova: „Această calificare vine de la sine cu ceva special!”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (58)
fcklu2
fcklu2  •  29 Iulie 2022, 21:39

De cind a AN "casa" fecesebeului? Fecesebeu' n-are casa. Nici feceu, ca Miti inca n-a terminat minunatul stadion din balta, dintre turnurile mai mici

kuba
kuba  •  29 Iulie 2022, 21:12
Postat de george.br pe 29 Iulie 2022, 19:01

...si cand ti-ai revenit, Clona disparuse...

Mai are un an!

rampampam
rampampam  •  29 Iulie 2022, 19:27
Postat de mattia.montini pe 29 Iulie 2022, 15:11

Nu e nicio surpriză că fc fcsb 2 joacă pe terenul primei echipe. E o realitate, sectorul agricol ilfov este cel mai bine reprezentat in liga 1 si cupele europene. Iata ca se pot face lucruri bune cu banii din retrocedări.

Am fost pe ambele dușmane, nu incerca să îmi dai lecții de geografie după wiki. Ce voiam să subliniez e că afară nu se joacă meciuri în iulie și că oricum au stadioane dedicate pentru diverse spectacole. Noi avem 1, trebuie sa ne organizam și să permitem orice evenimente nu doar fotbal. Concertele muzicale sunt rețete financiare mult mai bune pentru proprietarul stadionului decât un meci de fotbal. Deci care ai fi, Olgutza sau Nicusor, ai face un concert pe stadion

Vezi toate comentariile (58)
Comentează