FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA - FCSB

Universitatea - FCSB poate fi show-ul anului! Veritabil regal între cele mai ofensive echipe ale campionatului

Liderul FCSB-ului, Florin Tănase, marcat la sânge de apărătorii olteni // FOTO: Raed Krishan
Liderul FCSB-ului, Florin Tănase, marcat la sânge de apărătorii olteni // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 06 mai 2022 08:21 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 08:40

Spectacolul se anunță total dacă Laurențiu Reghecampf decide să joace pe atac și nu defensiv, cum a făcut-o la ultimul duel direct, când a câștigat cu 2-0 pe Arena Națională. Universitatea Craiova și FCSB sunt cele mai ofensive echipe ale campionatului, cu câte 72 de goluri înscrise, și au în rândurile lor cel puțin câte 5 „guri de foc”.

Pentru FCSB, finala campionatului se joacă duminică, 8 mai, ora 19:30, în Bănie. Așa crede Ilie Dumitrescu. Logica fostului internațional e limpede: „Fără victorie, FCSB nu mai contează în lupta pentru titlu. Va fi un meci important pentru ambele echipe, și pentru Craiova, și pentru FCSB. Dar pentru FCSB asta e finala”. 

Cum și Universitatea vizează locul secund, care ar scuti-o de barajul pentru Europa dacă nu câștigă Cupa României, suspansul e garantat. 

Iar dacă împotriva roș-albaștrilor, o echipă de atac prin excelență, Laurențiu Reghecampf se decide de data aceasta pentru o strategie ofensivă, am putea avea parte pe „Ion Oblemenco” de un veritabil regal.

Finală de 7* pe stadion de 3* » GSP a vizitat arena care ar putea găzdui duelul de titlu din Liga 1: „Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”
STADION
Finală de 7* pe stadion de 3* » GSP a vizitat arena care ar putea găzdui duelul de titlu din Liga 1: „Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”

Universitatea Craiova și FCSB, cele mai ofensive echipe ale campionatului

Ambele echipe se simt cel mai bine în careurile adverse, aspect ilustrat foarte bine și de parametrii InStat după 37 de etape scurse din L1 2021/2022:

U CraiovaParametruFCSB
72Goluri înscrise72
7Ocazii (medie)7
16Șuturi la poartă (medie)15
5,6Șuturi cadrate (medie)6
84%Acuratețea paselor83%

Din punct de vedere ofensiv, nimeni nu se apropie de performanțele celor două. Nici măcar campioana CFR, liderul din acest moment al Ligii 1, care până acum a marcat numai 57 de goluri!

Câte 5 „guri de foc” pentru FCSB și Universitatea Craiova

Spectacolul e garantat și de numeroasele „guri de foc” din ambele tabere. Craiova are cinci jucători care în această stagiune au înscris măcar câte 5 goluri fiecare. Andrei Ivan, Jovan Markovic, Gustavo, Ștefan Baiaram și George Cîmpanu au dat împreună 49 din cele 72 de goluri ale juveților. Adică 68 la sută!

FCSB, la rându-i, mizează tot pe cinci oameni, în condițiile în care Claudiu Keșeru, 5 reușite, a fost scos din lot de Becali. Este vorba despre Florin Tănase, Octavian Popescu, Ianis Stoica, Vali Gheorghe și Darius Olaru. Bilanțul lor: 47 de reușite împreună, din totalul de 72 ale roș-albaștrilor (65,2 la sută).

Liderul tuturor este Florin Tănase, cu 19 goluri în 31 de partide de campionat. Căpitanul bucureștenilor a „explodat” practic în play-off, iar până acum, în 7 etape, a marcat nu mai puțin de 8 goluri!

Oamenii de gol ai Craiovei

NumeMeciuriGoluri
Andrei Ivan3013
Jovan Markovic3313
Gustavo3410
Ștefan Baiaram327
George Cîmpanu336

„Tunarii” de la FCSB

Florin Tănase3119
Octavian Popescu339
Ianis Stoica297
Vali Gheorghe266
Darius Olaru336

Craiova excelează „din acțiune”, FCSB la faze fixe 

Statistica indică și zonele din care cele două echipe marchează cel mai frecvent. În careu, lider e Universitatea, cu 64 de goluri date, față de 57 ale FCSB-ului. Tot oltenii stau mai bine și la reușitele din acțiune: 58, respectiv 45. 

Echipa lui Gigi Becali, în schimb, domină la reușite din afara suprafeței de pedeapsă, aproape de două ori mai multe (15, respectiv 8), și la cele din faze fixe: 27-16.

Cum au dat golurile:

CSU Craiova:

  • Total goluri: 72
  • Din careu: 64
  • Din afara careului: 8
  • Din acțiune: 58
  • Din fază fixă: 16

FCSB:

  • Total goluri: 72
  • Din careu: 57
  • Din afara careului: 15
  • Din acțiune: 45
  • Din fază fixă: 27

13 victorii,din totalul de 22, Universitatea le-a obținut la cel puțin două goluri diferență. FCSB are 11 din 24

21dintre cei 34 de jucători rulați de FCSB au contribuit cu gol, assist sau penalty obținut. La olteni sunt tot 21, dar din 32

4 meciurifără gol marcat au juveții în L1 2021/2022. FCSB a bifat 7

Arde în „sfertul” 61-75 

Craiova și FCSB dau cel mai bun randament după pauză. Oltenii chiar în două perioade de timp. Între minutele 46-60 au înscris 12 goluri, iar în următorul „sfert”, 61-75, tot 12. 

Acesta din urmă este cel mai bun și pentru roș-albaștri, care au dat între minutele amintite nu mai puțin de 16 goluri! 

Polul opus îl reprezintă prelungirile primei reprize, unde niciuna dintre formații nu excelează: 3 goluri Craiova, 2, FCSB.

Mai multe știri din Liga 1: 

Răzvan Zăvăleanu, reacție după ședința de la Dinamo: „Ei sunt cu banii la zi, haideți să vă zic cum stă treaba”

Andrei Ivan s-a logodit înainte de meciul cu FCSB. Superba lui iubită a făcut anunțul: „Am spus «DA»!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
fairplayromania
fairplayromania  •  06 Mai 2022, 15:06

După trecerea lui Rotaru prin studioul GSP, pe la nea Ovidiu, fcsb s-a transformat în fiară..... casele de pariuri au schimbat cota...... deci, pariem 1 milion pe 2 solist. Păcat că specatorii au cumpărat biletele degeaba....

potec
potec  •  06 Mai 2022, 15:04
Postat de george_br pe 06 Mai 2022, 12:11

Toate alea sunt clone, sapasule! Ca si CSU de la ***, bineinteles! Toate, nasite de pesedeu, of course!

Bufonule sa nu uiti sa lasi in urma ta niste ode in cinstea marelui haiduc modern mititelu sa vada urmasii urmasilor cit a putut sa patimeasca mititelu si asa se vor hotari sa ii faca statuie , sa denumeasca localitati, strazi cu numele lui. Cum il preaslavesti tu pe mititelu, ba trompeta, nu reuseste nimeni, asa ca e bine sa lasi ceva in urma ta, hai ca poti , peste ani nu va mai sti nimeni ca ai fost doar bufonul mititelului

potec
potec  •  06 Mai 2022, 14:30
Postat de anticenzuralasport pe 06 Mai 2022, 12:51

Pe o parte as vrea ca Steaua sa castige cu un singur sut la poarta iar Craiova sa loveasca bara de 10 ori !!!Pe de alta ...Nita a fost cosit de Bancu in careu sub oichii lui Kovacs...Bancu care trebuia eliminat meciul trecut de 2 ,3 ori...Pap trebuia eliminat cu Farul plus doua lovituri de la 11 m....Daca ne aducem aminte ca la meciurile din acest campionat Craiova a primit doua lovituri de pedeapsa usor acordate....Nimeni nu spune nimic de astea dar ce iures a fost in presa dupa Steaua Farul !!!Cand si atunci Olaru a avut capul spart de Moldoveanu....

Florare tot prost ai ramas, cum se face ca numai la tine nu se vad greselile pro fcsb? Si toata lumea e de acord ca fcsb e cea mai avantajata echipa in campionatul asta numai tu esti chior. Sa nu care cumva sa ratezi vreun corner, vreun aut sa le numeri pe toate dar numai p-alea in dezavantajul fcsbului, la cele in avantajul fcsbului sa te faci ca nu le vezi. Saraca fcsb, e cea mai dezavantajata din lume dupa mintea prostului asta

Vezi toate comentariile (23)
Comentează