FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Unul îşi caută scăparea, altul fericirea! Steaua e pe cale să piardă încă două nume importante din echipă

După ce l-a pierdut pe golgeterul Rusescu, Steaua e pe cale să se despartă și de antrenorul Reghecampf, și de cel mai bun jucător, Chiricheș
După ce l-a pierdut pe golgeterul Rusescu, Steaua e pe cale să se despartă și de antrenorul Reghecampf, și de cel mai bun jucător, Chiricheș

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 20:57

Reghecampf e preocupat să găsească un nou club şi să plece din Ghencea. A negociat cu Kuban Krasnodar, însă ruşii l-au ales pe Dorinel Munteanu. Chiricheş e şi el foarte aproape de un transfer, fapt confirmat de către agentul lui.

Reghecampf crede că şi-ar sacrifica evoluţia profesională continuînd în Ghencea în cazul în care clubul va fi scos din Champions League de către UEFA şi plănuieşte să plece, doar că deocamdată nu are nici o ofertă concretă, deşi a avut discuţii cu reprezentanţi ai mai multor cluburi.

A ratat Kuban, dar speră la Germania
Cel mai recent, antrenorul a discutat cu Kuban Krasnodar. El şi Anamaria au tratat cu unul dintre scouterii formaţiei calificate pentru sezonul viitor din Europa League, dar conducătorii ruşi l-au preferat pe Dorinel Munteanu. Reghecampf mai speră totuşi să obţină un contract în Rusia sau în Germania.

Contractul nou-semnat cu Steaua i-a fixat un salariu de 300.000 de euro, foarte mare pentru nivelul Ligii 1, dar insuficient ca să-l determine să continue în România. Pentru comparaţie, Munteanu a primit la Krasnodar un salariu de 800.000 de euro net!

Laurenţiu a fost convins de către Becali, în discuţiile pe care le-au avut înainte ca patronul să fie condamnat şi încarcerat, să rămînă măcar un sezon de acum înainte şi să lupte pentru calificarea în grupele Champions League. Asta i-ar fi asigurat şi bonusuri importante şi l-ar fi ajutat să se apropie de venitul unui antrenor din campionatele bogate ale Europei. Doar că participarea în Liga Campionilor ar putea fi spulberată de decizia pe care UEFA o va anunţa în săptămîna 24-30 iunie.

Forul european îi anchetează pe roş-albaştri din cauza condamnării lui Gigi şi există riscul să-i scoată din competiţie. Un asemenea scenariu ar însemna ratarea cîştigurilor uriaşe pe care clubul le estima, în jur de 30 de milioane de euro, şi implicit un eşec financiar pentru Reghecampf, care şi-ar lua gîndul de la prime.

Oficial, nu-i lasă la greu
Reghecampf asigură, în declaraţiile oficiale, că nu pleacă, deşi admite că e îngrijorat de riscurile pe care le implică judecata UEFA.

"Sîntem cu toţii preocupaţi de această situaţie şi sperăm ca ea să se rezolve cu bine. Dacă nu se va întîmpla aşa şi vom fi excluşi din Europa, vom munci în continuare, să luăm un nou titlu şi o să jucăm în cupele europene atunci cînd ni se va da posibilitatea", a declarat el pentru DolceSport.

Dar Mihai Stoica ştie şi el că antrenorul e interesat să-şi găsească un angajament într-un alt campionat şi a postat pe facebook un mesaj care-l vizează pe Laur: "Indiferent de decizia UEFA, bărbaţii adevăraţi rămîn şi luptă indiferent de condiţii! Chiar şi în situaţia, revoltător de nedreaptă şi de frustrantă, în care am fi excluşi, vom merge mai departe!".

"Chiricheş e aproape transferat!"
Ioan Becali a negociat trecerea lui Rusescu la Sevilla şi din partea Stelei, şi din partea fotbalistului, iar acum mai pune la cale o afacere: transferul lui Chiricheş.

"În proporţie de 70 la sută, Chiricheş va pleca în vara aceasta. El are un acord cu clubul, potrivit căruia se poate transfera dacă primeşte o ofertă bună, şi urmează să găsim calea cea mai convenabilă pentru toate părţile", a declarat agentul.

"Vreau să plec în vestul Europei. E ceva la care mă gîndeam dinainte să apară posibilitatea ca Steaua să fie exclusă din Champions League", a declarat apărătorul.

S-a însănătoşit
Chiricheş poate negocia cu alte cluburi fiindcă s-a refăcut după accidentarea pe care o suferise în derby-ul cu Dinamo. El e apt acum şi poate să se antreneze, aşa că ar putea trece un eventual test medical. În cazul în care nu va pleca, iar Steaua nu va fi exclusă din Champions League, Chiricheş va putea fi utilizat în tururile preliminare ale competiţiei.

"În cazul excluderii din Europa, Steaua va avea o mare problemă: jucătorii nu vor mai fi la fel de uşor de motivat, lotul ar deveni frustrat de ratarea participării în Champions League" (Marius Lăcătuş)

"Nu e nici o problemă pentru Steaua că vinde jucătorii care au oferte foarte bune. O reală problemă ar fi să plece Reghecampf. Ar dispărea şi Neubert şi ar fi greu ca echipa să rămînă la nivel bun" (Ilie Dumitrescu)

"Mă tem că nu Rusescu, ci Gigi Becali e cea mai mare pierdere pentru Steaua. Nu caut să-i fac patronului complimente gratuite, dar aşa văd eu situaţia clubului acum" (Anghel Iordănescu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (253)
dihorul
dihorul  •  16 Iunie 2013, 01:21

Eu iar ma repet. becali vinde din 2 motive: 1. Are datorii mari la camatari. Planurile i-au fost incurcate de condamnarile succesive si mai ales de valiza ajunsa la UEFA. 2. Decizia UEFA este previzibila, nu vinzi ce ai mai bun inaite de a participa in cupe, la lotul stelei de acum, cel mai bun din ultimi ani, steaua putea sa faca treaba in cupe si sa vanda mai scump jucatorii. E logic si simplu. Si o oaie poate intelege ca becali s-a lepadat de steaua.

dihorul
dihorul  •  16 Iunie 2013, 01:15
Postat de vaalah pe 15 Iunie 2013, 09:25

Ciortane Rompidul tau devine jucaria organizatiei care de 23 de ani jefuieste Romania : Masoneria ! In 1923 simultan se infiinteaza Lokomotiv Moscova si Rapid: intre membrii fondatori niciun roman , 4 evrei masoni si comunisti :Aurel Kahane, Geza Ginzer Teofil Copaci, Grigore Grigoriu ! In 14 sept 1940, Ro devine stat legionar si Maresalul Ion Antonescu interzice masoneria si confisca sediile si arhiva jefuitorilor de tara . In 23 aug. 1944 tradatorii il rastoarna pe Maresal de la putere si in sept. 1944 masoneria il delega pt fondatorul Rapid , evreul Grigore Grigoriu sa ceara autoritilor reintrarea in legalitate a Masoneriei . In 1950 fondatorul vostru emigreaza in Israel .

valahule, vezi ca la google ai o optinue prin care poti cauta stiri despre fotbal si dupa anul 1947. De ce nu incerci sa ne spui cine sunt cei care au infintat steaua? De ce nu ne povestesti cum au intrat direct in A? De ce nu ne povestesti cum se prelungeau pana la 120 de minute jocurile, cand nu aveam regulament pt asta, doar ca sa castige steaua, de ce nu spui cand Ceausescu a scos echipa de pe teren in cupa, cand pierdea, ca apoi cupa sa fie a stelei prin decizia comitetului PCR? Cred ca am dat destule subiecte. Le comentam impreuna?

dihorul
dihorul  •  16 Iunie 2013, 01:10
Postat de blade_mrn pe 15 Iunie 2013, 02:02

Din europa cu cine tii?

Un rapidist are o singura iubire, RAPID!

Vezi toate comentariile (253)
Comentează