FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TERENURILOR MAPN

UPDATE Emoţiile continuă pentru Gigi Becali » ÎCCJ a amînat decizia în "Dosarul Terenurilor MApN"

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 februarie 2013 11:01

UPDATE 10:30 ÎCCJ a decis să amîne pînă pe 26 februarie luarea unei decizii în cazul " Dosarul Terenurilor MApN". Completul format din 5 judecători a cerut dovada pentru care Gigi Becali nu a fost prezent la Tribunal. Victor Babiuc, fostul ministru MApN şi incriminat în acest proces, a lipsit şi el de la proces, dar a trimis o motivaţie medicală. Singurul inculpat prezent a fost Dumitru Cioflină.

La ultima apariţie în faţa Curţii, Gigi Becali a cerut verbal să se adreseze celor 5 judecători, dar avocatul său a anunţat astăzi că patronul Stelei nu mai doreşte să vorbească.

Cei cinci judecători sînt: şefa Înaltei Curţi, Livia Doina Stanciu, Francisca Maria Vasile, Săndel Lucian Macavei, Ionuţ Mihai Matei şi Rodica Cosma.

***

Gigi Becali nu şi-a încheiat însă socotelile cu justiţia. Asta fiindcă Becali va fi judecat astăzi, tot la Înalta Curte, în Dosarul Terenurilor MApN: procurorii au făcut recurs la decizia de achitare a lui Becali şi cer pedeapsă cu executare, fără să specifice lungimea acesteia.

Potrivit procurorilor, între 1996 şi 1999, MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu Gigi Becali, patronul Stelei primind 28,89 ha de teren arabil intravilan. În urma schimbului, statul român a fost prejudiciat cu 892.758 de dolari. Cel care a facilitat transferul a fost Victor Babiuc, ministrul Apărării din acea vreme. Becali, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, a fost achitat de ÎCCJ în 2012, însă decizia a fost atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

La aceeaşi instanţă, pe 25 martie, e programat termen în Dosarul Valiza, pe acelaşi sistem: achitat iniţial, Becali se confruntă cu un recurs al procurorilor care cer 4 ani de închisoare cu executare pentru parlamentar. Pe lîngă cei 3 ani de închisoare cu suspendare, Gigi Becali s-a ales şi cu o perioadă de supraveghere de 8 ani de zile.

Cum interacţionează condamnarea de ieri cu soarta acestor două dosare?
Jurişti specializaţi în Drept Penal au explicat pentru Gazetă: "Cei opt ani de încercare se traduc simplu. Dacă în acest interval comite o infracţiune care se va soluţiona cu o condamnare cu executare, va merge în penitenciar. Dar la pedeapsă se va adăuga şi diferenţa de timp din actuala sentinţă de trei ani cu suspendare. Orice s-ar hotărî în celelalte două dosare în care e implicat Becali nu are relevanţă pentru condamnarea de ieri: contează doar faptele comise de acum înainte!".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  13 Februarie 2013, 00:02
Postat de de_pe_tarnave pe 12 Februarie 2013, 12:07

Is curios daca presedintele de atunci(Iliescu sau Constantinescu), cel care a aprobat in CSAT schimbul de terenuri, va fi judecat si el. La cate s-au adunat zilele astea impotriva ciobanului si Stelei, se pare ca declaratia lui tata Jean de astazi ca cineva vrea sa puna mana pe Steaua este adevarata!

Pe Târnave nu se vând creiere? Mergi la Bucureşti să faci rost de unul. Ce treabă să aibă Constantinescu cu terenurile MApN?

patopato
patopato  •  12 Februarie 2013, 17:32

Ce sa fc ciobane....iti luasesei iara avant, nu mai puteam deschide televizorul de tine si de ineptiile pe care le debitai. Un pic de "racoare" cred ca nu ti-ar strica nici tie si nici varului tau ION. Prea sunteti indolenti, prea jigniti pe toata lumea si prea ati uitat de unde ati plecat. Cat despre caritatea pe care toata lumea o invoca, asteptam ceva acte de caritate si in lipsa presei de la fata locului.

teodor.muresan
teodor.muresan  •  12 Februarie 2013, 16:31
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Adevarat. LIKE. Mai precis din Ghencea.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează