FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD - FCU CRAIOVA 3-2

FOTO+VIDEO UTA Arad o învinge pe FCU Craiova. „Bătrâna Doamnă” urcă pe loc de play-off, oltenii se scufundă

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova, scor 3-2, în runda #29 din Superligă. +8   FOTO
UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova, scor 3-2, în runda #29 din Superligă.

Articol de , , - Publicat sambata, 02 martie 2024 16:04 / Actualizat sambata, 02 martie 2024 16:48

UTA a învins-o pe FCU Craiova la Arad, scor final 3-2, după o partidă spectaculoasă pe alocuri, cu greșeli multe la centrul terenului, prin urmare și momente de oportunism. Unii pe val, ceilalți răniți de formă și cu bancă tehnică provizorie, gazdele au luat punctele, într-o atmosferă plăcută, pasională.

Scăpați de grija punctelor, dar și la adăpost de joc consistent în mare parte, fanii arădeni și-au arătat din nou susținerea și au dat startul de recital intonând la unison imnul. Cu fularele sus, în picioare, ca în campionatele mari, un moment care a trezit invidii, cel mai probabil, și în rândul oaspeților.

UTA, tot mai combinativă

UTA începe bine, urcă liniile și împinge în ultimii 40 de metri fără efort considerabil, aspect ce deschide mult jocul, de ambele părți, dar și tabela, încă din minutul 13, atunci când Joao Pedro - portughez cu nume de fotbalist - înscrie după o acțiune combinativă la care participă împreună cu Andrej Fabry.

Din priviri s-au simțit și Luckassen cu Micovschi, ultimul fiind marcatorul golului de 2-1 ca urmare a unei pătrunderi în careu și a unei respingeri nefericite a apărării adverse. Jucătorul ce evoluează ca extremă în echipa lui Mircea Rednic a avut o prestație pozitivă, mereu constructiv, orientat spre poartă și cu capul sus când intră în posesie, generând spații și pase bune.

În repriză a doua, alb-roșiii, lucizi și orientați spre atac, au continuat dominarea, iar Fabry a adus punctele din penalty (63’).

FCU Craiova și momentele ei „sparte”

Dincolo, oltenii nu au fost alții după demiterea lui Giovanni Costantino și instaurarea ca „principal” temporar a antrenorului cu portarii, Valentin David, tot timpul cu privire încruntată, căci șocul schimbării nu s-a simțit nicio clipă.

FCU Craiova a avut probleme în pressing, eronată în decizii simple, mereu prinsă pe picior greșit. A punctat însă doar la capitolul „momente”, altfel spus, un fotbal falit, care te duce în play-out, dar suficient pentru a introduce mingea în plasă de două ori atunci când arădenii se pierd.

Când glezna nu poate, capul trage. Se aplică în cazul lui Juan Bauza (22’), servit excelent de Baeten din lovitură liberă pentru 1-1, completat pentru a doua egalare de Dragu, pe final de primă repriză, prin pătrundere în flancul stâng pe lângă Căpușă și șut fix prin unghiul deschis de portarul Florin Iacob.

Defensiva oltenească, pedepsită. De soartă și bancă

Chiar dacă sunt incapabili să construiască, fotbalul celor de la FC U Craiova se ruinează încă din defensivă, e evident din primele etape și reprezintă o lecție cu care staff-ul tehnic, oricare ar fi el, nu ia notă de trecere ori de câte ori are test.

După erorile din runda precedentă, a fost rândul lui Leo Lacroix să nu prindă lotul, apărător central transferat vara trecută pentru obiective înalte. În schimb, a rezistat Lekiatas, care a jucat în ax de data aceasta cu bosniacul Amar Kvakic, hazardat la comiterea penalty-ului.

Rezultatele au fost aceleași: incoerență, panică... nimic bun. Problemele defensive nu se rezolvă schimbând la nesfârșit. O echipă care taie în carne vie doar cu mănușă.

UTA urcă pe 6, ultimul loc de play-off, și așteaptă pasul greșit al urmăritoarelor U Cluj, Sepsi și Hermannstadt, confortabil dat fiind obiectivul cu care a preluat-o Rednic. E meritul lui nu doar în ceea ce privește punctele, ci mai ales evoluția lăudabilă, în contextual în care echipa a fost structurată în bază de CV, probe și trialuri la fața locului.

Notele GSP după UTA - FCU Craiova 3-2

UTA (4-3-3): Fl. Iacob 6 - Căpușă 6, Stolnik 6, Benga 7, Trif 6 (83’ Lopez) - Joao Pedro 7 (77’ Vulturar), Freitas 6 (46’ Omondi 6), Micovschi 7 (90+5’ Morar) - Fabry 7, Luckassen 7, R. Pop 7 (46’ Mihai 6)
Rezerve: Kucher, Iurasciuc, Stanciu, Conte, David
Antrenor: Mircea Rednic 7

FCU Craiova (4-2-3-1): R. Popa 6 - Negru 6, Kvakic 5 (83’ V. Pop), Lekiatas 5, Dragu 7 - V. Achim 5, D. Albu 5 - Baeten 6 (76’ Sidibe), Bauza 7, Bahassa 5 (64’ Ibrahim 5) - Chițu 5 (77’ Blănuță)
Rezerve: Gurău, M. Enache, Blidar, Ilie
Antrenor: Valentin David 5

Arbitru: Radu Petrescu (7). Asistenți: Mircea Grigoriu (7) și Mihai Marica (7)

FINAL. UTA Arad – FCU Craiova 3-2

GALERIE FOTO. UTA - FCU Craiova

UTA - FCU Craiova. foto: Bogdan Cioară
UTA - FCU Craiova. foto: Bogdan Cioară
UTA - FCU Craiova. foto: Bogdan Cioară
UTA - FCU Craiova. foto: Bogdan Cioară
UTA - FCU Craiova. foto: Bogdan Cioară
+4 FOTO

VIDEO. Imnul celor de la UTA, cântat de întreg stadionul înaintea meciului

UTA Arad – FCU Craiova, echipe de start

UTA (4-3-3): Iacob - Căpușă, Stolnik, Benga, Trif - Joao Pedro, Freitas, Micovschi - Fabry, Luckassen, R. Pop
Rezerve: Kucher, Mihai, Iurasciuc, Stanciu, Omondi, Lopez, Conte, Vulturar, Morar, David
Antrenor: Mircea Rednic

FCU Craiova (4-2-3-1): R. Popa - Negru, Kvakic, Lekiatas, Dragu - V. Achim, D. Albu - Baeten, Bauza, Bahassa - Chițu
Rezerve: Gurău, M. Enache, V. Pop, Blidar, Ilie, Sidibe, Blănuță, Ibrahim
Antrenor: Valentin David

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Negoiță n-are milă de acționarii „câinilor”: „Nu știu cât înțeleg «fenomenul Dinamo»! N-am văzut nimic, doar supraviețuire!” » Mesaj pentru Voicu și Nicolescu
DINAMO
Negoiță n-are milă de acționarii „câinilor”: „Nu știu cât înțeleg «fenomenul Dinamo»! N-am văzut nimic, doar supraviețuire!” » Mesaj pentru Voicu și Nicolescu
Mircea Rednic se va duela cu antrenorul portarilor de la FCU Craiova » Cum a comentat „Puriul” situația oltenilor
UTA
Mircea Rednic se va duela cu antrenorul portarilor de la FCU Craiova » Cum a comentat „Puriul” situația oltenilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
rav410wrc
rav410wrc  •  02 Martie 2024, 21:17

De la Dunare la Sena din Carpati la Pirinei, Toti utistii se aduna sa vada un meci si ei. Toti iau mingea si-o incerca si o joaca armonios, Numai unul sta pe banca si suspina dureros. E Petschovski fotbalistul ce-ti incanta inima, Tot Aradul il admira impreuna cu UTA !! Respect Mircea Rednic !! Forza UTA !! Pentru noi doar UTA conteaza !!

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  02 Martie 2024, 20:47
Postat de s0r1n_naccio pe 02 Martie 2024, 18:22

Care teatru? Cand iti iei lopeti peste picioare la fiecare faza normal ca te sperii si te plangi, dar nu a simulat si nu a exagerat efectele. Vad ca esti geana la fiecare meci, uita-te atent la intrarile adversarilor si apoi uita-te la intrarile aparatorilor nostri si ce dicteaza arbitrii. Mereu judeca cu ingaduinta adversarii, apoi acelasi arbitru da galben pentru jucatorul nostru pentru o faza la mijlocul terenului cu o intensitate mai mica. La meciul cu Hermastaru a plecat Gaman la coasa si nu a dat galben mi logu ala de la Arges, pentru ca la numai cateva minute sa-i dea galben lui Padula pentru ca a respins o minge bagand piciorul printre picioarele adversarului. Ala s-a aruncat si a plans acolo pe jos, iar popa a dat pomana. La intrarea lui Benga era rosu numai pentru modul in care a intrat, avand in vedere ca l-a calcat. La Baeten nu a dat nimic, cred ca nici nu au analizat, dar pt UTA s-au uitat daca e contact, nu au urmarit faza sa vada daca era normala pozitia piciorului atacantului. Adica daca tu cauti contact si te pui pe directia de alergare a aparatorului si te impiedici de el, e vina ta. Tu ii pui piedica fundasului, nu el iti pune piedica din moment ce tu ai picioarele inaintea lui. Acum la Sibiu s-a dat penalty pe linie cica pentru un umar la umar care face branciul primit de Baeten sa para tentativa de omor. Adica dai cu atata usurinta niste penalty-uri pentru unele echipe dar pentru altii intotdeauna spui ca nu e intensitate, ca a fost umbra pe partea aia

Du-te bre în B la booveni! În viitorul campionat nu va mai primim în papuci pe Oblemenco! Băgati papucii pe ielif!!!

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  02 Martie 2024, 20:45
Postat de kuba pe 02 Martie 2024, 19:45

Încă odată VAR-ul și arbitrii rad de Mititelu! Nu este de mirare ca majoritatea jucătorilor vor să plece de la Știința și nici un antrenor nu vrea să vină la echipa cea mai furata din Liga I! Uite așa ușor , ușor mizeRii ca vifarul sau moqosoaia sunt ajutate și împinse în play off iar Știință alaturi de mimao împinse în play out! Dacă era isteț, Ajica aducea un președinte vocal cum e Prunea și un antrenor care știe meserie: Napoli sau Dorinel Munteanu!

Toată țara rade de Mititelu, fraiere!! Te-ai prins: clona puca anul asta! E deja pe locuri de baraj, sper sa pice direct! Are cum!!!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează