FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Vasile Ianul a suferit un sever atac cerebral: ”De o săptămînă nu mai e conştient”

Născut la Năsăud, Ianul a fost președinte la Poli Iași, 1981-1985, șef al secției fotbal la Dinamo, 1985-1990, și președinte al
Născut la Năsăud, Ianul a fost președinte la Poli Iași, 1981-1985, șef al secției fotbal la Dinamo, 1985-1990, și președinte al "cîinilor" pînă în 1994

Articol de - Publicat sambata, 16 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 martie 2013 11:52

Familia lui Ianul se pregăteşte pentru ce e mai rău.

Vasile Ianul, preşedintele legendar al lui Dinamo şi al Politehnicii Iaşi, se află în comă la spitalul Sfînta Parascheva din Iaşi.
În vîrstă de 67 de ani, el a fost internat în stare gravă în noaptea de sîmbătă, 9 martie, spre duminică, 10 martie.

"Diagnosticul este complicat şi ne lasă, din păcate, puţine speranţe. E o combinaţie de comă diabetică, atac cerebral şi afecte ale virusului porcin, pur şi simplu sînt multiple afecţiuni", au declarat pentru Gazetă cei din familie, care cer "discreţie în aceste momente în care speculaţiile nu-şi au rostul".

Din momentul atacului cerebral de acum o săptămînă, Ianul a devenit inconştient, stare din care n-a ieşit. "Cum şansele de supravieţuire sînt de 1%, tot ceea ce dorim este ca oamenii să respecte ceea ce pot fi ultimele sale zile de viaţă. Vom informa publicul dacă intervine vreo schimbare în starea sa", a declarat familia pentru ziar.

Preşedintele lui Dinamo pe vremea marii echipe a lui Mircea Lucescu, care a oprit hegemonia Stelei, Ianul a fost singurul preşedinte care a putut să i se opună lui Ion Alecsandrescu, celălalt greu al fotbalului românesc de dinainte de 1989.

Personalitatea lui tumultuoasă a fost una dintre cele care au dominat fotbalul la începuturile anilor '90. A fost participant activ atît la aducerea unor mari jucători la Dinamo, cît şi la vînzarea acestora către cluburi din străinătate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
supersolo
supersolo  •  16 Martie 2013, 23:54

Din partea mea sa ramana in starea asta inca 100 de ani ...nu merita nici sa traiasca si nici sa moara ....asta sa-i fie pedeapsa ptr cat rau a facut lui Dinamo...a vandut 3 echipe dupa 1990 ....si nici la ora asta Dinamo nu-si mai poate reveni....ce tarana usoara ??? sa PUTREZEASCA DE VIU ....

mizzzerya
mizzzerya  •  16 Martie 2013, 23:30

pentru "angrydog" : deocamdata il "mananca" unii ca tine , adica niste viermi pe pamant . Cand vei pleca si tu , nimeni nu va sti , caci ai facut umbra degeaba pentru "dinamir ": ca sa aibe ce vinde , in primul rand a avut "ochi" sa cumpere , iar mai apoi au trecut ani multi in care altii tot se chinuie sa aduca Dinamo in rand cu Steaua . Si acum , tot el este vinovat ??????.... si tu la fel nu vei fi nimic pentru istorie ...continua sa comentezi

angrydog
angrydog  •  16 Martie 2013, 14:54

Manca-l-ar viermii ! De viu !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close