FOTBAL  »  Superliga  »  BRĂNEŞTI - VASLUI 1-3

Vaslui a învins la Brăneşti şi se menţine în lupta pentru titlu » Lei şi miei

Wesley a înscris ieri al 12-lea gol pentru Vaslui în actualul campionat Foto: Alex Nicodim
Wesley a înscris ieri al 12-lea gol pentru Vaslui în actualul campionat Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 01 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2011 23:07

Galben-verzii s-au chinuit ieri o primă repriză cu ilfovenii, care s-au topit după pauză, permiţîndu-le lui Cînu şi Adailton să ducă mai departe Vasluiul în lupta pentru titlu

Fără milă şi fără remuşcări, în lupta pentru o premieră, titlul de campioană şi participarea directă în grupele Champions League! Moldovenii au avut oarecare emoţii ieri pe terenul retrogradatei Victoria Brăneşti, dar, vorba aia, ceea ce nu te învinge te face mai puternic. Mai ales cînd ai fotbalişti de clasă, măcar pentru nivelul Ligii 1, gen Wesley sau Adailton, iar adversarul nu pune probleme decît jumătate de meci.

Ilfoveni înmuiaţi
Wesley şi-a justificat salariul consistent, printr-o reuşită-fulger în startul partidei. Dar vasluienii n-au avut prea multe minute de linişte, întrucît Dorinel Popa (12) a tras perfect pe colţul lung şi Kuciak a fost învins foarte uşor.

La fel s-au tăiat şi ilfovenii, iar moldovenii au înclinat terenul spre poarta adversă. Wesley i-a făcut zile negre "Dulăului" Hizo, cu trei ocazii mari irosite (19, 26, 33), la care se adaugă şi o "bară" a lui Annang.

Piept de căpitan
Oaspeţii s-au descătuşat după pauză, doar aveau pentru ce să tragă, şi au continuat tirada ocaziilor. Pînă cînd au dat gol. Campano (57) şi Papp (59) au avut ocazia de a marca, dar şuturile lor au trecut peste poartă.

Pieptul lui Cînu a fost decisiv, după cornerul bătut perfect de Sînmărtean şi devierea lui Milanov. Riposta moldavă nu s-a oprit aici, oamenii lui Hizo aveau nevoie de linişte. Wesley (68) a reluat cu capul pe lîngă poartă, Bello (72) n-a băgat-o în aţe din 3 metri. "Profesorul" Adailton a lămurit însă situaţia, în minutul 87, înscriind cu calm. A mai fost şi bara de "La revedere" a mijlocaşului după un şut spectaculos de la 25 de metri şi zarurile au fost aruncate: Vasluiul poate pregăti în linişte adevărata finală cu Poli Timişoara, de joi seară.

Misiune îndeplinită: nici un "galben" :-)
Moldovenii pot răsufla mai mult decît liniştiţi. Deşi principalii oameni ai lor erau la un singur cartonaş galben de suspendare, au scăpat cu toţii fără avertisment. De fapt, nu s-a dat nici un cartonaş pe durata meciului, unul mai mult decît fair-play. Vasluienii cu probleme erau Kuciak, Wesley, Adailton, Cînu, Papp, Gheorghiu şi Bălace.

"Culoarul nostru e favorabil"
Vasluienii pregătesc acum meciul de joi cu Poli Timişoara din Moldova. "Important e să fim calmi. Ne dorim titlul, deci e o presiune mare, dar aşa e într-o asemenea ocazie. Totuşi, sîntem avantajaţi de etapele pe care le mai avem de disputat. Culoarul nostru e favorabil, avem prima şansă faţă de rivalele noastre la titlu", a declarat ieri Gabriel Cînu.

INBOX
- Adailton, după meci: "Următorul nostru meci este ca o finală, întrucît întîlnim Poli Timişoara. Formăm o echipă puternică şi cred că sîntem capabili să cîştigăm titlul"
- Wesley: "Trebuie să rămînem concentraţi, chiar dacă batem Timişoara nu înseamnă că am luat campionatul".
- Viorel Hizo a fost pe jumătate satisfăcut: "Din păcate, ne place să cîştigăm cu suspans. E o presiune mare în lupta pentru titlu. La Vaslui nu sînt cluburi de noapte, nu sînt petarde ascunse în fulare, ci doar dorinţa de a cîştiga campionatul".
- La stadion au fost prezenţi fostul antrenor al Victoriei, Ilie Stan, şi fostul manager sportiv, Alin Buzărin. Cei doi au stat pe toată durata meciului împreună, alături de spectatorii de la tribuna a doua.


358106-branesti-vaslui.jpg

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (5)
spartandinamovist
spartandinamovist  •  01 Mai 2011, 13:34

lafel si brasovul daca juca asa cu steaua nu mai cistigau ei dar nu dadeau nici un gol poate nici la poarta nu ajungeau ...cum a facuto ieri cu timisoara cele pasa nici in europa najunge dar nici nu retrogradeaza asa ca acum sta asa amortiti nici nu joaca dar nici nu adorm pe teren joaca relaxati mai ales ca conceiceao e arondat de steaua ,sint curios sa vad cum o juca returul cu ei

spartandinamovist
spartandinamovist  •  01 Mai 2011, 13:30

DACA JUCATI ASA CEI DELA BRANESTI dela inceputul campionatului nu faceati nici un punct de alergat alearga toata lumea dar fotbal nu joaca oricine voi nati prea jucat

alexvaslui
alexvaslui  •  01 Mai 2011, 12:42

sunteti niste incompetenti de mare clasa! voi la ce meci v-ati uitat???? La Raul Costin, care a jucat foarte bine si pe care si comentatorul l-a apreciat, i-ati dat 5! Si la golul doi, daca v-ati fi uitat la meci, ati fi vazut ca din centrarea lui Sanmartean din lovitura libera si nu din corner cum ati spus voi, Costin e cel care a lovit mingea cu capul si nu Milanov! Dupa care mingea l-a atins pe Canu in umar! Ziaristii lu' peste!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează