FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FC VASLUI 1-1

Vaslui pierde contactul cu Poli şi Oţelul după un gol în prelungiri al Astrei » Hizo a pierdut la loz în plic

Temwanjera a marcat golul Vasluiului, dar apoi a fost eliminat, contribuind la egalarea ploieştenilor Foto: Raed Krishan
Temwanjera a marcat golul Vasluiului, dar apoi a fost eliminat, contribuind la egalarea ploieştenilor Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 10 mai 2011 00:12

Vasluiul a plătit tribut retragerii premature şi a fost egalată pe final, remiză ce o scoate definitiv din lupta la titlu

În lupta la titlu, Vasluiul avea rolul "ruletistului" cu cinci gloanţe în butoiaşul revolverului la fiecare partidă. Chiar şi aşa, moldovenii s-au agăţat cu încăpăţînare de fiecare fărîmă de speranţă. Astra a tras prima prin Takayuki şi Goian, în acelaşi minut 5, dar cu gloanţe oarbe.

Temwanjera (15) a dat cu apă vie peste galben-verzi, punînd perfect capul la centrarea lui Bălace. Raidurile aeriene le-a continuat Cînu (27), mingea sa mîngîind uşor bara. Selymes a forţat: Ţigănaşu în locul stoperului Oprsal, dar a rezultat multă încrîncenare, de multe ori dusă la extrem. Partida a colorat-o Sînmărtean, glezna sa fină speriindu-i pe prahoveni mai ceva ca o armă chimică. Asta pînă cînd sîngele a colorat pansamentul de pe capul lui Ţigănaşu.

Galben-verzii s-au tăiat apoi şi au pierdut biletul pentru lupta la campionat. Cel care a apăsat trăgaciul a fost chiar Hizo, care a permis alor săi o retragere prematură. Asta deşi Junior Morais (60) nimerise transversala din lovitură liberă de la 20 de metri. Iar norocul suflase şi peste Kuciak, care a respins greu bomba lui Mihalache (65), iar şuturile lui Tigoianu (85) şi Măţel (90) au trecut atît de aproape. Şansa nu le-a mai surîs în ultimul minut, cînd Fatai a egalat şi a scos Vasluiul din lupta la titlu!

Penalty neacordat pentru Astra
În minutul 52, ploieştenii au cerut penalty pentru un fault asupra lui Takayuki. Căpitanul a scăpat spre careul lui Kuciak, dar Pavlovici şi Bălace l-au atacat în careu, iar japonezul a căzut (foto). Arbitrul Istvan Kovacs a lăsat însă jocul să continue.

Hizo fără cuvinte
Viorel Hizo a dezvăluit un episod inedit de la ultima şedinţă pe care a avut-o cu elevii săi, înaintea partidei cu Astra. "Nu am avut ce să le mai spun jucătorilor la şedinţa tehnică înaintea meciului. Am văzut împreună finalul meciului Oţelului de la Chiajna şi am rămas fără cuvinte. Le-am spus doar atît: «Intraţi pe teren cu gîndul la victorie şi jucaţi ce ştiţi! Oricum, campionatul e decis de arbitraje!». Cu o oră înainte de meci, finanţatorul Adrian Porumboiu a fost special în vestiarul echipei pentru a-i îmbărbăta pe vasluieni. (Andrei Crăiţoiu)

Inbox:
- Ousmane N'Doye a stat de vorbă cîteva minute cu fostul său antrenor de la Vaslui, Viorel Hizo. "Mi-era dor de tine! Vreau să joc în Liga Campionilor cu Vaslui", a glumit senegalezul. În replică, Hizo i-a spus: "Eşti unul dintre cei mai buni jucători ai mei!".
- Preşedintele FRF, Mircea Sandu, alături de preşedintele CCA, Vasile Avram, au fost prezenţi ieri la tribuna oficială a stadionului din Ploieşti.
- Osvaldo Miranda, atacantul celor de la Astra, n-a evoluat aseară, fiind accidentat, iar la vasluieni Genchev şi Wesley au fost suspendaţi.
- Fundaşul Radek Oprsal şi-a serbat ieri ziua de naştere alături de colegi. Fotbalistul, care a împlinit 33 de ani, nu a putut să sărbătorească din cauza programului strict impus de Tibor Selymes.
- Galeria Vasluiului nu a primit acceptul Jandarmeriei pentru a intra în arenă, deşi avea bilete. Cei 70 de fani au aprins fumigenele şi au aruncat petardele lîngă stadion, apoi au părăsit baza sportivă.
- Fundaşul Gabriel Cînu a încasat al patrulea "galben" stagional şi va fi suspendat pentru meciul viitor, cu Sportul.

360673-astra-vas.jpg

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (9)
ray51
ray51  •  10 Mai 2011, 12:36

Nu e vina nimanui daca pierzi un titlu pe mana ta !...Poate la anul?

zorea
zorea  •  10 Mai 2011, 10:53

Anul acesta mai joaca si ei in cupa campionilor,,,,de la anul o sa linga ciorapii lui sandu si dragomir ca nu o sa mai ajunga echipa direct in liga.totul se rezuma la eurasii,verzisori despre valoarea echipei campioane VARZA de LUNGULETU ? Tot raul merge de la dirijori din fotbalul romanesc,,se imparte CASCAVALUL,e drept nici echipele din capitala de 4 ani sant salbe cu patroni care in loc sa incurajeze jucatori ,le vorbeste urat si de asta au rezultate mediocre. Ai sa vedeti ca de la anul o sa fie alta joaca de -a soarecele si elefantul ca no sa mai fie potul cel mare la mijloc, despre meciurile cu blaturi se practica de pe vremea lui CEAUSESCU,, SI CONTINUA SI IN MOMENTUL DE FATA.RUSINE ?

cubinschi
cubinschi  •  10 Mai 2011, 09:32

Vasluiul plinge degeaba. Campionatul se castiga cu goluri si victorii nu cu egaluri si barfa la tv.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează