FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

Vassaras se apără în cazul ”Piramida lui Kyros”: "Tot ce aţi dat e fals şi calomnie!"

Vassaras e șeful arbitrilor români din iulie 2014
Vassaras e șeful arbitrilor români din iulie 2014

Articol de - Publicat sambata, 04 martie 2017 00:00

Vassaras susţine că nu a fost niciodată implicat în organizarea unui joc de tip Caritas în rândul arbitrilor şi al observatorilor greci şi că nu a fost chemat de procurori să dea declaraţii în acest caz.

 Pe 28 februarie, sub titlul " Piramida lui Kyros", Gazeta publica, pe baza articolelor apărute în presa elenă, dar şi a informaţiilor la zi din partea unor ziarişti greci, amănunte despre posibila implicare a şefului CCA într-o investigaţie.

E vorba despre o anchetă în care, potrivit respectivelor informaţii, Vassaras ar fi demarat şi organizat printre arbitrii şi observatorii din Grecia un joc piramidal de tip Caritas.

În schimbul unor taxe, cei care acceptau erau delegaţi la meciuri în fiecare week-end, iar ceilalţi erau marginalizaţi, ba chiar excluşi. GSP a precizat încă de atunci că ancheta e în desfăşurare şi că nu există încă nu există nici o acuzaţie oficială.

Mai mult, am redactat şi ce a declarat Vassaras în presa din Grecia: "Nu e nimic adevarat, e doar o încercare de a mă elimina profesional!".

În virtutea dreptului la replică, președintele CCA a trimis ieri un comunicat. "Articolul dumneavoastră mi-a produs o mare surpriză şi indignare. Acuzaţiile din cuprinsul lui sunt total false, scandaloase, abuzive şi calomnioase", a precizat de la început fostul arbitru FIFA.

"Numai minciuni!"

Vassaras a continuat: "Niciun procuror grec nu m-a chemat vreodată ca martor sau suspect în legătură cu vreo activitate infracţională, cu atât mai puţin cu privire la vreun «joc financiar de tip piramidal, Caritas, sau altceva asemănător». E o minciună absolută că aş fi fost audiat de două ori de procurori, ca suspect, pentru un asemenea gen de joc.

E tot o minciună că aş fi iniţiat şi organizat un joc de tip Caritas în rândul arbitrilor şi al observatorilor din Grecia, că aş fi fost creierul întregii operaţiuni, că aş fi participat la aşa ceva personal sau în interesul meu, al vreunei companii proprii sau al alteia".

Contre cu Mazarakos

În legătură cu acuzaţiile fostului arbitru şi observator Ilias Mazarakos, cel care a declarat public, în presa greacă, dar şi în Gazeta Sporturilor, că Vassaras a organizat acel joc, Kyros admite că "era dezamăgit că a fost dat afară din corpul de observatori în sezonul 2015-2016, de către Comisia de Arbitri, din care nu făceam parte atunci.

M-a acuzat, pretinzând că eu aş fi fost responsabil de înlăturarea lui. A iniţiat împotriva mea, împreună cu unii jurnalişti, o campanie de defăimare şi calomniere, susţinând că aş fi fost implicat  într-un presupus scandal legat de un joc piramidal printre arbitri".

Mazarakos a susţinut că "în 2015, am avut o întâlnire cu Vassaras, la care mi-a propus să intru în piramidă, cu promisiunea că viaţa mea se va schimba, că aş putea ajunge să câştig 5.000-6.000 de euro pe lună dacă aş mai aduce 15-20 de noi membri în joc".

Vassaras recunoaşte că "am avut o discuţie cu Mazarakos în 2015, când, în calitate de consultant al Comisiei de Dezvoltare a Arbitrajului, din cadrul federaţiei, l-am nominalizat ca instructor. El a fost înlocuit de Comisia de Disciplină, în urma gravelor acuzaţii la adresa mea, a conducerii federaţiei şi a Comisiei de Arbitraj".

Federaţia din Grecia: "Cazul este în justiţie, nu comentăm"

Gazeta l-a contactat pe ofiţerul de presă al Federaţiei de Fotbal din Grecia pentru un punct de vedere oficial "în legătură cu investigaţia care are ca subiect jocul piramidal în rândul arbitrilor şi al observatorilor", despre care scrisese presa elenă.

Răspunsul acestuia a venit prin SMS: "Cazul este deja în justiţie, deci nu putem comenta sau răspunde niciunei întrebări în legătură cu aceasta".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
blatistu49
blatistu49  •  04 Martie 2017, 10:34

e un bandit grecul e tinut ptr escrocherii e Mogi blatist a fost alungat din Gtrecia aici si a gasit cuibul cluburile l au improscat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează