FOTBAL  »  Superliga  »  VENITURI

Venituri record obținute de cluburile din Liga 1 în 2015 » Ce echipă a înregistrat cele mai mari câștiguri

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat joi, 17 noiembrie 2016 17:19

Fotbalul din Liga 1 a generat în 2015 venituri totale de aproximativ 56 milioane de euro, se arată în datele furnizate de Liga Profesionistă de Fotbal.

S-au luat în calcul veniturile furnizate din: bilete de intrare (3%), sponsorizări și publicitate (19%), drepturi de difuzare (40%), venituri UEFA (9%), venituri de la autorități locale (20%) și alte venituri (9%).

Steaua este clubul care a generat cele mai mari venituri în 2015 - 8 milioane de euro. Steliștii au fost urmați de Pandurii și ASA Târgu Mureș.

În ceea ce privește veniturile înregistrate din vânzarea biletelor, Steaua, Dinamo și FC Botoșani au fost în topul listei. 

Potrivit datelor oferite de LPF,  doar cinci cluburi din Liga I au înregistrat profit net în 2015: FC Viitorul Constanța (1,2 milioane de euro), Gaz Metan Mediaș (520.000 de euro), FC Botoșani (125.000 de euro), Pandurii Târgu Jiu (89.000 de euro) și FC Dinamo București (profit din reducerea datoriilor în insolvență).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează