Comentarii (15)
demolarii
demolarii  •  05 Aprilie 2024, 23:13

Și sponsorii maghiarilor au dat dublu. Oare pentru ca au o imagine mai profesionista?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  05 Aprilie 2024, 22:59

Domnilor , o veste trista pt fcsbei. Iată că in 2023 Rapid se afla înaintea ilfovenilor în ceea ce privește încasările suporterilor prezenti la stadion ...si asta în condițiile în care ,stadionul din Grant are doar 14.000 locuri iar Arena Națională are fără numar. Dacă stadionul Rapidului ar fi avut măcar cât cel vechi - 19.100 locuri - la ce distanta de ilfoveni ar fi fost echipa din Grant? Veniți repede cu un articol pe aceasta speță !

cashbuz
cashbuz  •  05 Aprilie 2024, 16:32

Să schimbe cu handbalul.

cirus11
cirus11  •  05 Aprilie 2024, 16:26

Bineinteles ca nu este o regula dar totusi corespondenta intre regimurile autoritare si pomparea de bani in sport este evidenta... Au nevoie sa se legitimeze prin chestii "patriotice" si medaliile sportive sunt una dintre metode.

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  05 Aprilie 2024, 16:08

UEFA a publicat date financiare, nu fiscale (alea au legătură cu Fiscul). E însă dreptul Ringier să-și bată joc de resursele financiare lăsând niște pufarini să-și depună icrele la gsp.

Kuba.nr1
Kuba.nr1  •  05 Aprilie 2024, 15:28
Postat de cucuruz1 pe 05 Aprilie 2024, 14:37

Statul nu are de ce sa investeasca in fotbal... exista alte domenii mai importante. E o prostie sa bagi zeci de milioane de euro anual in fotbal din bani publici. In privinta asta suntem mai destepti decat maghiarii.

Parerea ta,nu stii toate detalile.Daca la o echipa joaca cu juniori x minute intrun sezon(nu fiecare meci) atunci la sfarsitul campionatului echipa ia 3 milione.In romania esti obligat de frf sa joci in fiecare meci daca vrei sau nu...

aikin18
aikin18  •  05 Aprilie 2024, 14:50
Postat de DoarDiviziaB pe 05 Aprilie 2024, 13:43

Până și ungurii sunt mai deștepți. Au mai puține echipe. Acest lucru duce la concentrarea valorii in mai puține echipe. Asta înseamnă echipe mai bune. Partea cu banii de la stat este o inepție.

asta cu numarul mic de echipe este o mare tampenie.La ce suprafata are Romania ar fi tare bine sa avem 20 de echipe, si sa eliminam porcaria asta cu play-off, play-out.Este vorba pana la urma de o competitie de anduranta, iar actual format favorizeaza deprecierea valorica a competitiei.La noi statul se implica sub alte forme, nu neaparat cele financiare, si asta dauneaza cel mai mult. La ce ofera Superliga astazi, se plateste prea mult.Ca sa folosesc un termen drag fece ficisbistilor angajati la GSP, asa cum Craiova a jucat "degeaba" ieri, la fel este si cu Superliga, se joaca degeaba, oricum nu mai contam pe undeva

cucuruz1
cucuruz1  •  05 Aprilie 2024, 14:37

Statul nu are de ce sa investeasca in fotbal... exista alte domenii mai importante. E o prostie sa bagi zeci de milioane de euro anual in fotbal din bani publici. In privinta asta suntem mai destepti decat maghiarii.

MariusAL
MariusAL  •  05 Aprilie 2024, 14:30

Socoteala românească! Am făcut stadioane de 500 lei și am crescut încasările din bilete de la 10 lei la 15 lei! Cui folosește asta?

rumunek
rumunek  •  05 Aprilie 2024, 14:14

Dacă am putea primi și niște informații concrete, complete, ar fi superb. Ce înseamnă statul a băgat? Sub ce formă? Intră aici, de exemplu, și premiile oferite de federație pentru utilizarea tinerilor fotbaliști maghiari? Apoi aceleași 75 de milioane sunt descrise ca provenind din “Alte surse”. Mecanismul in Ungaria a fost simplu, statul a luat fonduri europene, le-a distribuit către firme maghiare pe proiecte un pic umflate ca preț, cu obligația nescrisă ca materiile prime sau materialele să fie achiziționate tot de la firme din Ungaria, iar parte din bani să vină în sport ca sponsorizări. Cine respecta regulile, primea in continuare, cine nu ieșea din sistem. La noi se bat ca chiorii pentru 3 lei, cum să-i împartă fără virgulă. Alt exemplu e Polonia, unde există mari firme cu participare a statului în domenii strategice (energie, combustibili, bancar) și fiecare astfel de societate susține ca sponsor principal loturile naționale în diverse sporturi, dar și echipe de club din alte sporturi. Asta atrage și privații să intre în jocul sponsorizării. Nu există vreo echipă cu Consiliul Județean pe piept sau pe “sub spate”. Nu există cluburi ale ministerelor, baze sportive deținute de municipalități sau armată. Bazele sportive sunt organizate ca entități separate, eventual asocieri ale orașului cu asociația/societatea care deține clubul și sunt administrate să facă profit, că nu vine statul să le repare sau să le refacă pe banii ălora care plătesc bilete când vin la meciuri.

  • 1
  • 2
Comentează