FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Veteranii Timişoarei au fost chemaţi la negocieri

Dan Alexa este unul dintre cei 4 jucători trecuți de 30 de ani, chemați la negocieri pentru prelungirea contractului
Dan Alexa este unul dintre cei 4 jucători trecuți de 30 de ani, chemați la negocieri pentru prelungirea contractului

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 24 mai 2011 12:00

Poli vrea să-i păstreze pentru încă un sezon pe Alexa, Ghionea, Tameş şi Cisovsy.


Timişoara a încheiat sezonul pe locul secund şi a început să-şi securizeze lotul pentru preliminariile Ligii Campionilor. Patronul Marian Iancu a anunţat că nu va investi vreun euro în campania de transferuri, principalul obiectiv fiind prelungirea contractelor veteranilor Dan Alexa (31 de ani), Sorin Ghionea (32 de ani), Iulian Tameş (32 de ani) şi Marian Cisovsky (31 de ani).

"Le vom face oferte financiare individuale şi apoi au un timp de cîteva zile de gîndire, dar eu sper să-i conving pe toţi să accepte să rămînă la Timişoara, mai ales că au ajuns în Liga Campionilor", a explicat Iancu. Alexa şi Ghionea au devenit liberi de contract, în timp ce Tameş şi Cisovsky au opţiuni de prelungire pentru încă un an, care trebuie însă negociate.

Şedinţă cu Uhrin
Patronul bănăţenilor a avut ieri o întrevedere cu Dusan Uhrin şi cu directorul executiv, Gheorghe Chivorchian, stabilind strategia echipei. "Uhrin a dovedit că e un antrenor cu licenţă, profesionist, a realizat 2 puncte pe etapă. E tot ceea ce cer eu, deci nu sînt motive să nu continuăm împreună. El va rămîne la Poli şi va aplica politica clubului. Avem o generaţie care va trebui treptat să-şi facă loc în echipă, sper să reuşim să ajungem în grupele Europa League, ar fi extraordinar dacă ar fi chiar Champions League. Avem interes să cîştigăm maximum din ceea ne-am propus, trebuie să consolidăm bugetul", a conchis şeful lui Poli.

"Dacă nu reuşim să-i convigem pe cei patru, vom încerca să aducem tineri din club. Dacă nu avem soluţii, abia atunci vom căuta pe piaţă jucători liberi cărora le putem satisface pretenţiile salariale"
Marian Iancu, patron Poli

250.000 de euro a fost salariul anual al lui Dan Alexa la Timişoara

Negocieri şi pentru Helder şi Ignjatijevici
Helder şi Ignjatijevici au părăsit Timişoara, celor doi expirîndu-le contractele de împrumut de la Nancy, respectiv Steaua Roşie Belgrad. "Opţiunea clubului e clară, are nevoie de amîndoi, să vedem dacă ne înţelegem pentru a-i trasfera definitiv pentru că ambii au confirmat. Apoi, va trebui să ajungem la un numitor comun şi cu jucătorii", a explicat Iancu. Sîrbul Ignjatijevici a mărturisit în dese rînduri că şi-ar dori să continue la Poli. "Îmi place aici, mă simt bine, nu văd de ce nu aş rămîne şi pentru Liga Campionilor".

Doar Krejci pleacă
În prezent, Poli a trecut un singur nume pe lista despărţirilor certe, cehul Jiri Krejci (25 de ani). Fundaşul a venit liber din Grecia, dar nu a reuşit să se impună pe Bega, fiind doar rezervă şi jucînd cu precădere la echipa secundă. "În prezent, nu există nici o ofertă de transfer pentru nici un jucător de la Poli, dar putem discuta pentru oricine. Clubul a respectat mereu interesul şi viitorul financiar al jucătorului. Vom negocia flexibil dacă e vorba de vreo ofertă convenabilă şi pentru jucător, dar şi pentru club", a spus Iancu.

Provocare pentru autorităţi
Marian Iancu îşi doreşte un nou contract de asociere cu autorităţile locale, care au sprijinit echipa în ultimii ani cu 3 milioane de euro. "Am atins obiectivul de performanţă propus, acum putem să discutăm despre un nou angajament. Aşa e normal, nu cum s-a indus greşit ideea că primim o sumă de bani înainte de îndeplinirea obligaţiilor asumate. Echipa e în cupele europene, sper să ajungă în grupe, să consolidăm bugetul pentru sezonul viitor, incluzînd şi acest ajutor de la autorităţi", a comentat Iancu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
luchyna0
luchyna0  •  26 Mai 2011, 20:54

cum potiMAI IANCULE!!!!SA-I CHEMI LA NEGOCIERI PENTRU VIITOR,CAND TU NU AI PLATIT NICI PT. TRECUT!!!???????toti vor pleca!!!!!

raulviola21
raulviola21  •  25 Mai 2011, 23:15

Eu zic ca ar trebui pastrati toti.iar Dan Alexa sa aibe o funscte in club cand se lasa de fotbal.

slabutzu
slabutzu  •  24 Mai 2011, 19:53
Postat de axxxxxd pe 24 Mai 2011, 14:10

pe helder sa-l duci tu acasa sa-l pui bibelou pe noptiera. pentru ce are Poli nevoie de helder? sa stea nopatea prin baruri si apoi sa inoate pe teren. si tames? e atat de rapid ca ai impresia ca doarme pe teren. daca nu aduceti macar doi jucatori buni (da` buni sa fie) nu prindem nici EL. ai vazut cum ai castigat si campionatul cu jucatori liberi de contract. si lasa-ma cu jocurile de culise ca nu am stat la mana nimanui. daca nu faceam egalurile alea acasa eram campioni demult. si pe viitor mai incet cu scandalurile ca nu suntem noi tigani de bucuresti

dic mah...akm nu iti mai place de el...da in tur knd o adus 12 pct il felicitai pe iancu k o venit helder la tm....maine te vad p'aicea k zici sa il dea si p zicu afar k nu mai stie cu mingea...mare caracter...fac pariu k veneai la meciuri numa knd castiga echipa...dak pierdea un meci ii injurai....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează