FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Victimele crizei » Primul "11" al jucătorilor de valoare de care Liga 1 s-a despărţit în această iarnă

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 30 ianuarie 2013 11:47

Criza financiară prin care trece fotbalul românesc, dar şi strategiile unor cluburi ce vizează mai mult banii decît performanţa sportivă au făcut ca în această perioadă Liga 1 să rămînă fără mulţi jucători importanţi, jucători ce au cîştigat trofee ori au încîntat publicul. GSP.RO a alcătuit o echipă pe care nu o vom mai vedea în primăvară pe prima scenă.

Florin Matache - eroul de la Liberec a plecat de la U Cluj şi a ales Damila Maciuca, formaţie ce se află pe locul 4 în Seria a 2-a a ligii secunde.

Vladimir Bozovici - unul din cei mai iubiţi rapidişti din ultimii ani - a părăsit corabia pe care George Copos a dus-o în insolvenţă. Străinul cu cele mai multe meciuri din istoria Rapidului în Liga 1 a ales Mordovia Saransk, formaţie ce ocupă ultimul loc in campionatul Rusiei.

Tot în primul 11 găsim şi doi fundaşi centrali ce în trecut au facut cuplu la Steaua, George Galamaz şi Novak Martinovici. Primul a lăsat Petrolul pentru Anorthosis Famagusta, în timp ce sîrbul, adorat de fanii "roş-albaştrii", a fost silit să părăsească echipa după o serie de conflicte cu stafful tehnic.

Un capitol separat îl reprezintă fotbaliştii plecaţi de la CFR Cluj. Conducătorii din Gruia au renunţat în această iarnă la nume importante: Matías Aguirregaray, Luis Alberto, Rafael Bastos ori Modou Sougou. Ispitiţi de ofertele bănoase, clujenii au ales să se despartă de jucătorii ce în toamnă au încîntat în UCL, asta, deşi, pentru campioni va urma o dublă cu Inter Milano.

Tot în această iarnă au plecat din Liga 1 doi fotbalişti cu “glezna fină”, Adrian Cristea şi Filipe Teixeira, dar şi fostul campion cu Oţelul, Marius Pena. În "formula de start" şi-ar putea face loc în zilele următoare George Ţucudean, fotbalist aflat foarte aproape de a părăsi gruparea "alb-roşie" pentru Standard Liège, dar şi Danuţ Coman, portar pus pe lista de transferuri de Vaslui.

Şi lista rezervelor cuprinde nume interesante, printre acestea aflîndu-se ex-dinamovistul Cristi Pulhac, foştii rapidişti Rui Duarte, Nemanja Milisavijevic şi Romeo Surdu sau ex-gălăţeanul Perendija.

15.650.000 euro este valoarea de piaţă a primului 11 conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

Primul unsprezece: Florin Matache (U Cluj / Damila Maciuca) - Aguirregaray (CFR Cluj / C.A.Peńarol), Galamaz (Petrolul / Anorthosis Famagusta), Martinovici (Steaua / Wuhan Zall), Bozovici (Rapid / Mordovia Saransk)  - Ad. Cristea (Petrolul / Standard Liège), Luis Alberto (CFR Cluj / Esporte Clube Vitoria), Teixeira (Rapid / Al-Shaab CSC), Bastos (CFR Cluj / Al Nassr) - Sougou (CFR Cluj / Olympique Marseille), Pena (Oţelul / FC Baku).

Rezerve:
Pedro Taborda (FC Braşov / contract reziliat)
Cristian Pulhac (Dinamo / Qabala)
Rui Duarte (Rapid / Anorthosis Famagusta)
Milan Perendija (Oţelul / Mordovia Saransk)
Nemanja Milisavijevici (Rapid / Ludogorets Razgrad)
Romeo Surdu (Rapid / Apollon Limassol)
Daniel Opriţa (Petrolul / Mordoviya Saransk).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
crucian
crucian  •  30 Ianuarie 2013, 12:30

Cand te plictisesti.... mai facem cate un articol fara rost.

lavy_flavy
lavy_flavy  •  30 Ianuarie 2013, 12:17

mah,sunt de acord cu multi din lista asta,sunt valorosi pt. liga 1: bastos, sougou,bozovici,texeira, chiar si martinovici,galamaz,rui duarte... da' sa mi-l treci la vedete pe surdu si matache...:)))))))))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close