FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Victor Becali confirmă GSP: "Steaua e singura variantă pentru Florin Costea!"

Florin Costea (26 de ani) a jucat în Liga 1 doar pentru Universitatea Craiova, în perioada 2006 - 2011 bifînd 119 meciuri
Florin Costea (26 de ani) a jucat în Liga 1 doar pentru Universitatea Craiova, în perioada 2006 - 2011 bifînd 119 meciuri

Articol de - Publicat sambata, 30 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 30 iulie 2011 02:31

Impresarul spune că transferul fostului golgeter al Ligii 1 în Ghencea va avea loc în momentul în care şi fotbalistul se va convinge că nu există nici o ofertă din străinătate.

"Florin Costea la Steaua" a fost anunţul făcut ieri de Gazeta Sporturilor (Citeşte mai multe detalii AICI!). "Eu mi-l doresc, să vedem dacă va ajunge la noi", a comentat Gigi Becali, iar confirmarea a venit din partea agentului fotbalistului, Victor Becali.

"În momentul de faţă, singura variantă în discuţie şi, implicit, propunere concretă este Steaua. În rest, nici un alt club nu şi-a manifestat interesul de a-l lua pe Florin Costea", a spus Victor Becali, după care a detaliat cînd anume se va realiza transferul în Ghencea şi din punctul de vedere al documentelor.

"Şanse minime să plece afară"
"Florin Costea şi-ar dori un transfer în străinătate, aşa cum îşi doresc toţi jucătorii din Liga 1, şi dacă se poate şi pe bani foarte mulţi. Totuşi, i-am explicat şi lui Florin că el nu e foarte cunoscut în străinătate pentru că nici nu a evoluat în cupele europene şi nici la o echipă care să fi luat trofee în România. A şi lipsit o perioadă mare de timp, are nevoie de doi ani la nivel înalt, după care putem vorbi de un transfer important afară deoarece nu are cota lui Mutu sau a lui Chivu. Repet, singura discuţie e cu Steaua", a completat Victor Becali.

Gigi a oferit două milioane în martie
Steaua îl va lua liber de contract şi îl va putea legitima începînd de luni, zi în care s-a dat "undă verde" pentru înregistrarea la LPF a fotbaliştilor Universităţii Craiova, echipă care a fost exclusă din campionat de Comitetul Executiv. Gigi Becali îi va oferi fotbalistului o sumă mare la semnătură plus un salariu de 15.000 de euro pe lună. Acest lucru se va întîmpla la 4 luni distanţă de momentul în care patronul Stelei i-a propus lui Mititelu două milioane de euro în schimbul lui Florin Costea, ofertă respinsă de patronul Universităţii.

"Gigi Becali m-a asigurat acum ceva timp că el nu ia jucători furaţi, acum să vedem dacă se va şi ţine de cuvînt în cazul Florin Costea" (Adrian Mititelu, patron Universitatea Craiova)

Ce a solicitat jucătorul pentru un transfer afară:
300.000 de euro la semnătură
500.000 de euro salariu anual

Ce ofertă financiară i-ar face Steaua:
200.000 de euro la semnătură
180.000 de euro salariu anual

Mititelu îi distruge pe fraţii Becali: "Nişte samsari"
Patronul Universităţii Craiova nu a fost surprins să afle că Florin Costea este aproape de a ajunge în curtea Stelei. "Trebuie să recunosc că mai toţi fotbaliştii din lot s-au dat cu duşmanii mei după acea decizie a Comitetului Executiv de a ne exclude. Şi Florin Costea s-a apropiat de aceşti samsari care au supt bani de pe urma fotbaliştilor, însă îi asigur că în ciuda faptului că nu vom evolua un an nicăieri, tot nu vor putea pleca liberi de contract", a declarat Mititelu.

Cît toţi atacanţii Stelei la un loc
Florin Costea se poate lăuda cu cifre impresionante, mai ales faţă de cele ale atacanţilor din actualul lot al Stelei. Costea senior a marcat în toată cariera lui în meciurile din prima ligă nu mai puţin de 47 de goluri, mai multe decît au la un loc Rusescu, Costea junior, Tatu şi Nikolici în meciurile din prima ligă în toate campionatele în care ei au evoluat măcar un meci.

Jucător / Goluri în prima ligă
Fl. Costea 47
Rusescu 16
M. Costea 14
Tatu 10
Nikolici 6

A patra pereche de fraţi în ultimii 20 de ani
Venirea lui Florin Costea la Steaua va însemna că roş-albaştrii vor avea din nou în lot o pereche de fraţi. Ultimii în această postură au fost armenii Artiom şi Arman Karamyan (în returul ediţiei 2009-2010), iar înaintea lor au fost Daniel şi Iulian Minea, coechipieri în Ghencea în campionatul 1990-1991, precum şi Adrian şi Sabin Ilie, care au evoluat împreună la Steaua în sezonul 1995-1996.

"E sănătos"
Cea mai mare temere legată de Florin Costea, pe care a avut-o şi Craiova, dar şi cluburile interesate acum de el, e legată de accidentarea pe care a suferit-o la genunchiul stîng la începutul anului trecut. Medicii care l-au operat în martie 2010 l-au monitorizat de atunci şi spun că atacantul e apt să joace fără probleme: "Genunchiul lui e OK, nu au intervenit probleme".

Intervenţia chirurgicală, făcută de doctorii Filipescu şi Lucian Diaconescu, a urmărit să corecteze o ruptură a ligamentelor încrucişate şi l-a ţinut pe tuşă opt luni. Anterior, Costea mai fusese operat şi la genunchiul drept, de două ori! Prima dată a fost vorba despre menisc, apoi tot de ligamente încrucişate.

I-a scăzut randamentul
Recuperat după problemele de la genunchi, Florin Costea s-a chinuit să-şi recapete forma. El a revenit la Ştiinţa în noiembrie şi a bifat de atunci 13 partide oficiale, în care a marcat un singur gol. Nici suporterii olteni nu l-au iertat şi a terminat sezonul fiind contestat de galeria Universităţii.

Piţurcă e fan, Oli l-a criticat
Victor Piţurcă i-a comparat pe fraţii Costea imediat după ce Steaua l-a luat pe primul dintre ei: "E diferenţă foarte mare, adică Florin e supertalent şi a fost tras în jos doar de accidentarea pe care a avut-o. Mihai n-are nimic special, nu merita mai mult de 300.000 de euro". Alt fost tehnician al roş-albaştrilor, Cosmin Olăroiu, a contestat valoarea lui Florin: "Are calităţi, dar nu se antrenează şi din cauza asta nu i se oxigenează creierul în timpul meciurilor".

Au fost şi în vacanţă împreună
Florin şi Mihai Costea şi-au petrecut vacanţa din vara asta în Insulele Canare, însoţiţi de iubite, Ada Nechita şi Claudia. Ada e handbalistă la Oltchim Rîmnicu Vîlcea şi e tot extremă, ca şi Florin, doar că el evoluează pe partea stîngă, iar prietena lui pe dreapta.

"O să-i cer binecuvîntarea lui Mititelu înainte să-l iau pe Florin Costea, ca să nu mi-l blesteme pe urmă, să şuteze numai prin bălării!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Dacă ajung în grupele Ligii Campionilor cu Prepeliţă şi cu Mihai Costea în echipă, o să-i dau nişte bani şi lui Mititelu, că sînt eu băiat bun" (Gigi Becali, patron Steaua)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
rage
rage  •  30 Iulie 2011, 12:33

de departe cele mai bune transferuri le-au facut cfr si rapid,au luat exact ceea ce aveau nevoie........

rage
rage  •  30 Iulie 2011, 12:14

bun transfer..........de viitor.......tanara speranta......:)))))

aethist
aethist  •  30 Iulie 2011, 11:13

Un mijlocas stanga si unul ofensiv nu cumparati si voi ? Sau o echipa consta numai din fundasi si atacanti ? Macar sa avem posturile acoperite daca mai cade in baie Tanase ... Nila e mijlocas dreapta de meserie !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează