FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Victor Piţurcă îi face echipa lui Laurenţiu Reghecampf! Ce sugestii are selecţionerul pentru antrenorul Stelei

Iancu e dorit titular de Victor Pițurcă
Iancu e dorit titular de Victor Pițurcă

Articol de - Publicat vineri, 28 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 martie 2014 00:23

Selecţionerul are sugestii pentru antrenorul Stelei: Iancu e mai bun decît Stanciu, deci el ar trebui folosit mai des, şi nu e indicat experimentul ”vîrfului fals”, pe care l-a făcut Reghecampf cu Chipciu.

Reghecampf crede că îi poate da "lecţii" lui Piţurcă, după cum a afirmat recent stelistul, dar selecţionerul chiar a luat ideea în serios şi s-a apucat să-i "predea" idei de antrenorat. Invitat la DigiSport, Piţi s-a declarat împotriva a două principii pe care le aplică Laurenţiu în Ghencea:

1. Iancu e mai bun decît Stanciu
Piţurcă ar alege altfel între cei mai talentaţi tineri ai campioanei. Reghe l-a utilizat aproape nonstop pe Nicolae Stanciu şi a apelat foarte rar la Gabriel Iancu. "Mie mi se pare mai bun Iancu decît Stanciu, a jucat mai bine cînd s-a aflat pe teren. Primul e şi mai puternic fizic. Poate antrenorul de acolo ştie mai bine, e posibil ca Iancu să aibă alte probleme", a comentat Piţi. În acest sezon din Liga 1, Stanciu are 22 de meciuri şi 5 goluri, iar Iancu, 12 apariţii fără să fi marcat.

2. Selecţionerul a criticat şi sistemul pe care tehnicianul din Ghencea l-a utilizat în majoritatea partidelor din 2014, unul lipsit de un atacant clasic, în care vîrful de meserie Piovaccari a fost înlocuit cu Chipciu, reprofilat din extremă. O idee pe care Luciano Spalletti a "inventat-o" acum cîţiva ani la AS Roma, iar Guardiola a dus-o la perfecţiune la Barcelona. "La echipa naţională nu poţi să faci experiemnte, deci voi păstra întotdeauna un sistem cu atacanţi clasici. Aici nu e ca la un club, aici sîntem obligaţi să cîştigăm fiecare meci!" e opinia lui Piţi.

El a fost sprijinit cu argumente de către Ilie Dumitrescu, aflat, de asemenea, în studio: "Chiar m-am gîndit, în afară de meciurile cu Chiajna, Steaua a avut probleme cînd a jucat fără Piovaccari. Cu U Cluj, Reghecampf a schimbat sistemul după pauză, cu Gaz Metan a intrat Piovaccari, iar cu Săgeata au existat probleme în prima repriză, fără italian. Eu nu cred că Reghe va mai juca multă vreme cu Chipciu în atac".

800.000 de euro a plătit Steaua pentru Stanciu (21 de ani), cumpărat de la Vaslui. Iancu, adus de la Viitorul, a costat 500.000 de euro

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (9)
petrutos
petrutos  •  30 Martie 2014, 01:01

barbugii spun lucruri trasnite !.......

petrutos
petrutos  •  30 Martie 2014, 01:01

barbugii spun lucruri trasnite !.......

varanga53
varanga53  •  28 Martie 2014, 18:21

Ce SUGEstii sa faca barbugiul asta ? E un SELECTIONER destul de bun , dar antrenor , Dumnezeu cu mila ! In echipa lui , sunt cel putin 8 aparatori , 2 mijlocasi de acoperire si un varf RETRAS !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează