FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

ANALIZĂ. Craiova ar putea profita de această perioadă în lupta pentru titlu » Ce va fi nevoit să facă Mihai Rotaru

Victor Pițurcă a sporit foamea de trofee a suporterilor Craiovei,
Victor Pițurcă a sporit foamea de trofee a suporterilor Craiovei,

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 11:28

Victor Pițurcă, fostul antrenor al oltenilor, a sporit foamea de trofee a suporterilor Craiovei, iar coronavirusul, potrivit specialiștilor, va coborî dramatic prețurile. 

Finanțatorul Mihai Rotaru va fi obligat, practic, să țină cont de fani și mai degrabă să investească decât să-i vândă pe jucătorii esențiali ai oltenilor, Cicâldău, Bancu, Koljici și Mihăilă.

Vânzarea unor jucători importanți, cazul lui Alex Băluță, Gustavo sau Alex Mitriță, a fost până nu demult o afacere profitabilă pentru finanțatorul oltenilor, Mihai Rotaru. Dar a dus în sapă de lemn obiectivele sportive ale Craiovei pe 2018-2019. 11,5 milioane de euro în conturi, zero trofee. 

Însă prezența lui Victor Pițurcă pe bancă, chiar și pentru o perioadă relativ scurtă de timp, și apariția noului coronavirus îl obligă pe Rotaru să pună astfel de business-uri "on hold". 

Nu s-a mai atins de vedete 

Cât a „domnit" în Bănie, de la 1 septembrie 2019 și până la finele anului trecut, Piți a insistat că vrea titlul. Că el pentru asta a venit. Astfel, fostul selecționer le-a deschis fanilor și mai mult apetitul pentru un trofeu pe care oltenii nu l-au mai văzut la față din 1991 și l-a obligat, practic, pe finanțator să țină cont de dorința lor. 

Nu doar că el nu s-a atins de jucătorii vandabili pe sume mari la ora aceea, Bancu, Cicâldău, pentru care a refuzat o ofertă din Italia după CE U21, sau Vali Mihăilă, dar, la cererea lui Piți, a investit în aducerea lui Bălașa (FCSB), Mățel (Hermannstadt), Cosici (AEK Atena) sau în repatrierea lui Andrei Ivan (FK Krasnodar). 

Se reașază prețurile 

Noul coronavirus, paradoxal, este, la rându-i, de partea celor care vor să celebreze mai repede un triumf în campionat. Cei trei menționați, la care se adaugă Koljici, refăcut între timp de pe urma unei fisuri de vertebră, nu mai pot fi vânduți pe sume mari. 

E de așteptat ca pandemia care a pus fotbalul la pământ să reașeze prețurile în fotbal, dar pe un trend descendent. La toate nivelurile. Ceea ce poate reprezenta un motiv suficient de puternic pentru Rotaru să păstreze jucătorii de top și mai degrabă să fortifice în continuare lotul.

4 e locul pe care a terminat Craiova sezonul 2018-2019, la 14 puncte de campioana CFR Cluj!

"Pandemia asta va trage în jos prețurile jucătorilor. Nu vom mai vedea sume de transfer de ordinul sutelor de milioane la transferuri. Și nici salarii uriașe. Cluburile, chiar și cele foarte mari, vor avea de suferit în plan financiar" - Uli Hoeness, președinte de onoare Bayern

Plecări importante în 2018-2019

JucătorData transferuluiDestinațieSuma*
Alex Mitriță04.02.2019NY City8
Alex Băluță01.07.2018Slavia Praga2,65
Gustavo05.07.2018Liaoning0,85

*Cifrele reprezintă milioane de euro

Jucătorii cu cote mari ai Craiovei

JucătorPostCotă de piață*
Alex CicâldăuMijlocaș5
Nicușor Bancufundaș2,5
Vali Mihăilăextremă1,5
   

*Sumele reprezintă milioane de euro și sunt conform transfermarkt.de

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Un impresar important din România răspunde celor mai arzătoare întrebări: e posibilă o micșorare salarială unilaterală? Pot jucătorii refuza actele adiționale?

Patronul din Liga 1 care a încheiat un contract cu statul, în plină pandemie de coronavirus » Problema apărută

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Superliga
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali
Superliga
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează