FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PANDURII 6-0

VIDEO 6 pentru istorie » Steaua a făcut spectacol în faţa unor tribune goale! Claudiu Keşeru, meciul vieţii, 6 goluri cu Pandurii

Acesta a fost primul gol înscris de Keşeru aseară
Acesta a fost primul gol înscris de Keşeru aseară

Articol de - Publicat sambata, 16 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 16 august 2014 01:02

Keşeru a strălucit în seara în care Luchin şi Breeveld au debutat în roş-albastru, atacantul a devenit primul stelist care marchează 6 goluri într-un meci.

Costel Gâlcă nu s-a temut de Pandurii şi a menajat artileria grea pentru duelul cu bulgarii de marţi. Astfel, Szukala, Adi Popa şi Chipciu au fost rezerve, iar Tănase şi Latovlevici nici n-au fost opriţi în lot.

Mai multe imagini!

Gorjenii au început bine şi au fost primii care au ajuns la poarta adversă, însă nici Nistor şi nici Matulevicius n-au reuşit să-l învingă pe Arlauskis. A durat mai bine de un sfert de oră pînă cînd motorul Stelei a început să funcţioneze cu atîtea nume noi pe teren, însă a demarat cu stil.

Hattrick în 10 minute
Luchin a centrat în careu şi Keşeru a trimis cu capul din plonjon deschizînd scorul (23). O execuţie spectaculoasă, spre frustrarea lui Stanca, fostul stelist dintre buturile oaspeţilor. Sînmărtean cu dureri la coaste a driblat la fel de bine, ameţindu-şi adversarii, iar Cătălin Pîrvulescu, ales în mod ciudat de Grigoraş în locul lui Paraskevas, l-a faultat în careu.

A executat tot Keşeru, de data aceasta cu o scăriţă de toată frumuseţea (26). Sînmărtean a realizat faza serii, dar lobul său de la 40 de metri a fost deviat de portar şi a şters transverala (31). Apoi, veteranul stelist a trecut la construcţie şi a inventat o pasă pe culoar pentru acelaşi Keşeru, iar acesta l-a mai învins o dată pe Stanca din postura de unu la unu (34).

Încă trei în repriză secundă
La pauză, Gâlcă a sunat retragerea, iar steliştii n-au mai riscat nimic şi s-au menajat. Varela a fost scos şi el în minutul 55, totul cu gîndul la Ludogoreţ. Pandurii au continuat în degringoladă, fiindu-le imposibil să ameninţe serios poarta lui Arlauskis. Chiar şi fără a se întrebuinţa prea tare, roş-albaştrii au mai lovit.

Cuplul Sînmărtean - Keşeru a mai strălucit o dată, iar acesta din urmă a înscris cu un şut la colţul lung de la marginea careului, după o pasă de 40 de metri a mijlocaşului de 35 de ani (64)! Keşeru nu s-a oprit aici şi pînă la final a mai marcat de încă două ori pentru un uimitor 6-0 şi o performanţă ce va intra în istoria clubului din Ghencea!

"Evoluţia noastră a fost penibilă! Geniul lui Sînmărtean şi precizia lui Keşeru ne-au făcut praf. Sper ca atacantul Stelei să nu fi terminat golurile şi să marcheze şi în poarta bulgarilor. După cum am început acest campionat, nu cred că va mai lua Steaua pe cineva de la noi" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

"Mă bucur pentru Claudiu, evoluţia aceasta îi dă încredere pentru jocurile viitoare. Chiar şi aşa tot îmi mai doresc un atacant, pentru că ne aşteaptă multe meciuri în acest sezon. Bokila e pe lista noastră, sper să vină pentru că avem nevoie de el" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

"Am făcut un joc bun, îl felicităm pe Claudiu Keşeru! Soţia mea nu este într-o situaţie atît de gravă precum se vorbeşte. Am nevoie de linişte pentru a-mi păstra concentrarea" (Lucian Sînmărtean, mijlocaş Steaua)

"Nu am mai evoluat de doi ani pe acest post, cred că m-am descurcat bine. Nu ştiu ce se întîmpla dacă erau toţi titularii pe teren, poate că ar fi fost un scor de handbal" (Srgian Luchin, fundaş Steaua)

"Nu realizez ce s-a întîmplat. Sincer să fiu, n-aş fi crezut că aşa ceva e posibil. Le mulţumesc tuturor colegilor, fără ei n-aş fi reuşit. N-am vrut să demonstrez nimic nimănui, dacă mai era cineva care n-avea încredere în mine, acum a văzut ce pot" (Claudiu Keşeru, atacant Steaua)

Declaraţia serii :)
"În afară de cele 6 goluri, Steaua n-a jucat nimic. Nu cred că se pune problema schimbării domnului Grigoraş" (Dan Nistor, mijlocaş Pandurii)

630255-steaua-pandurii-6-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

După 21 de ani
Claudiu Keşeru nu e singurul fotbalist care reuşeşte să marcheze 6 goluri în Liga 1. Ultimul care a izbutit o astfel de performanţă a fost Marian Popa, atacantul Farului Constanţa. Pe 9 iunie 1993, acesta înscria de 6 ori în meciul Farul - Oţelul, 6-3. Ca şi Keşeru aseară, Popa a marcat atunci un gol de penalty şi cinci din acţiune. Cu toate acestea, în acel sezon constănţeanul nu a fost golgeterul Ligii 1, reuşind în tot campionatul doar 14 goluri. În schimb, Ilie Dumitrescu a fost cel mai bun marcator, cu 24 de reuşite.

Au venit degeaba la Bucureşti :)
La meciul de aseară a fost prezent şi vicepreşedintele lui Dinamo Zagreb, Zdravko Mamici, pentru a-l vedea la lucru pe Iasmin Latovlevici, dar a avut o surpriză din partea lui Costel Gâlcă. Fundaşul stînga nu a făcut parte din lotul Stelei şi nu a bifat nici un minut. Mamici nu va mai pleca în Croaţia şi va rămînesă vadă şi meciul de marţi, de pe Arena Naţională, din Champions League, cu Ludogoreţ. Oferta croaţilor pentru jucătorul de 28 de ani a fost de 500.000 de euro, dar steliştii vor mai mult.

INBOX:
- După ce-a fost schimbat în minutul 13 al meciului cu Aktobe, acuzînd dureri puternice în piept în urma unui contract cu un kazah, Lucian Sînmărtean a jucat aseară cu un corset special de protecţie.
- Petre Grigoraş a fost un car de nervi în timpul partidei din Ghencea. Acesta a ţipat nonstop la asistent, dar şi la arbitrul de rezervă şi a imitat sunele scoase de jucătorii Stelei atunci cînd aceştia erau faultaţi. Cu greu a fost calmat de al patrulea oficial, Adrian Ilyeş.
- Coincidenţă în fotbalul românesc: cu doar o săptămînă înainte ca Steaua să joace cu Ludogoret, în Ligă, campioanele celor două ţări s-au confruntat în UCL la feminin! Româncele de la Olimpia Cluj s-au impus fără probleme împotriva "vecinelor" de la NSA Sofia, 4-1. N-au reuşit însă să se califice însă în faza următoare, încheind pe doi în grupă.

Gol Keşeru, 1-0!

Gol Keşeru, 2-0!
Gol Keşeru, 3-0!
Gol Keşeru, 4-0!
Gol Keşeru, 5-0!
Gol Keşeru, 6-0!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (46)
papriq
papriq  •  17 August 2014, 13:04
Postat de daculliber pe 16 August 2014, 18:33

Mi s-a parut dubioasa evolutia Pandurilor...Cel putin la golul 5, se vede clar cum fundasii Pandurilor, se dau la o parte, ca nu cumva sa opreasca pasa lui Chipciu catre Keseru... Doar zic si eu...

Erau cu moralul la pământ, de-aia nu au reacționat :)), asta nu-i blat !!!

vlad_n
vlad_n  •  17 August 2014, 07:42

De Ce Conteaza Fotbalul? Afla ce spune Pelé: ://calatoriiprinsunet.ro/brazilia-2014-de-ce-conteaza-fotbalul-pele/

daculliber
daculliber  •  16 August 2014, 18:33

Mi s-a parut dubioasa evolutia Pandurilor...Cel putin la golul 5, se vede clar cum fundasii Pandurilor, se dau la o parte, ca nu cumva sa opreasca pasa lui Chipciu catre Keseru... Doar zic si eu...

Vezi toate comentariile (46)
Comentează